tiistai 14. marraskuuta 2017

Uuden koulun paikka on Salmella!?

Uudenkaupungin kaupungin valmistelu ei perinteisesti näe kovinkaan pitkälle saati järkevästi tulevaisuuteen. Tulevaisuuteen katsominen typistyy ihan liki näkemiseksi varsinkin silloin, jos ikkunassa, josta kurkitaan tulevaisuuteen, on alumiinipokat. Kun tutkimme Uudessakaupungissa tapahtunutta tulevaisuuden valmistelua ja niitä seuranneita päätöksiä, voimme rehellisesti todeta: Mitä suurempi asia on kyseessä, sitä suurempi moka täällä saadaan aikaiseksi. Nyt kaupungissa ollaan tekemässä sen historian suurinta investointia ja kaikki megamokan ainekset vahvistuvat päivä päivältä.

Koula reissaa Oulut ja Hämeenlinnat, mutta ei tutki oman kaupungin kasvua ja siitä seuraavia kehitystarpeita?

Mukava miljöö ja kivat asunnot, mutta entä kaupungin palvelut? -Asu täällä, mutta  harrasta toisella puolelella kaupunkia!

Tähänkin rakennetaan vauhdilla. Riittääkö Hakametsän koulun kapasiteetti?

Kappas vaan tönöä pukkaa: KAIKKI KOIRANOMISTAJAT TÄNNE ASUMAAN!



Uudessakaupungissa rakennetaan jättikoulukombinaattia alueelle, jossa lasten määrä vähenee. Samaan kombinaattiin suunnitellaan monitoimi/liikuntahallia, jolle ilmenee tarvetta kaupungissa. Mutta miksi juuri tuo paikka? Miksei rakenneta sinne, missä on tilaa ja minne kaupunki kasvaa muutenkin? Katselkaa keskustaamme ja pohtikaa ihan rehellisesti päissänne ja sydämissänne: TUOLLAISEEN YMPÄRISTÖÖNKÖ LAPSIPERHEET HALUAISIVAT MUUTTAA? -Eivät ole halunneet, eivätkä tule haluamaan. Pahimmillaan teemme kaupunkiimme kalliin kehityksen jarrun, jonka ainoa hyötyjä löytyy kasvavia koulukyytejä ajavista ulkopaikkakuntalaisista liikennöitsijöistä.

Etenkin vajaalla ajeleva koulutuslautakunta tai mikä se nyt lieneekään, voisi Oulun, Hämeenlinnan jne. sijasta suunnata reissunsa vaikkapa Salmen alueelle tai Saarnistoon ja jos kiinnostusta ja aikaa piisaa peräti Hiulle asti. Silloin silmät aukenisivat, tietenkin sillä edellytyksellä ettei äly rajoita, ne suunnat mihin kaupunki on kasvanut ja kasvaa edelleen. Samoilla suunnilla kouluihin ei ole satsattu lainkaan. Eikä edes lapsiin ole satsattu norjalaista pääomaa lukuun ottamatta. Jospa koula kerrankin perehtyisi asioihin omilla eikä valmistelijan aivoilla!

Salmen alueelle nousee taloja kuin sieniä sateella. Parhaillaan kulmakuntaan valmistuu asuntoja muutamalle sadalle ihmiselle. Ja mitkä ovat kaupungin alueen asukkaille tarjoamat palvelut? -KOIRIEN KIRMAUSKENTTÄ! Olemmeko tekemässä Uuteenkaupunkiin Suomen ensimmäistä koiranomistajille suunniteltua kaupunginosaa? Jos tarkastellaan Hakametsän koulua ja sen kuntoa sekä tulevaisuuden visioita, emme ainakaan voi mainostaa aluetta lapsiperheitä huomioivana asumisparatiisina! Saarnistossa luokissa on niin paljon lapsia, että määrällään  tukkivat jopa ilmamanvaihtokanavat!


Olisiko paikallaan pohtia Saarniston ja Hakametsän koulujen laajennuksia, entä kannattaisiko meidän suunnitella kokonaan uusi toimiva liikunta- ja vapaa-ajankeskus, jossa monitoimitalo/uimahalli täydentäisivät lenkkipaikkoja ja uutta toimivaa yleisurheilukenttää. Kannattaisiko uusi liikuntakeskus rakentaa Salmelle, jossa on tilaa? Ja loppuun tokaisu kouluista: Se lienee selvää, että jos investoimme miljoonien koulun väärään paikkaan, siitä aiheutuu vuosittain koulukuljetusten muodossa satojentuhansien eurojen vuosittainen ja jatkuva ekstrakulu!

17 kommenttia:

  1. Niin, mikä pakko on rakentaa Pohitulliin

    VastaaPoista
  2. Oli yllätys, että noin paljon rakennetaan. Nikkari ei puhunut kesällä joutavia.

    VastaaPoista
  3. Siis tuo javan alustus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko trikkikuvii vai missä paska piilee.

      Poista
    2. Ikkunan pokat on alumiinia ja valmistelu paskaa

      Poista
  4. Paskaako rakentavat vai mitä meinaat?

    VastaaPoista
  5. Java osaa säväyttää ja karmeinta se on oikeassa.

    VastaaPoista
  6. Meinaan, että normaalia javan paskan jauhantaa, millä ei pääse edes valtuutetuksi. En anna itselle ikinä anteeksi, että luin alustuksen. Nyt olikin viimeinen kerta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On sulla hyvät perustelut. Ei kannata katsoa, jos ei ymmärrä edes kuvia.

      Poista
  7. Java todistaa hyvin että koulua rakennetaan väärään paikkaan.

    VastaaPoista
  8. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Esitin oman näkemykseni, jota sopii pistää paremmaksi tai kumota se kokonaan: ESTRADI ON VAPAA!

    VastaaPoista
  9. Mistä java tietää mikä on paraspaikka koululle neljän vuoden päästtä se voi ollakkin pohitulli tai Pyhämaa, ehkä sittenkin kalanti.
    Silloin kun koulut lopetettiin siitä tehtiin valistus ja sekin sösittiin kun silloin oli valtuustossa kaksi jääviä äänestämässä.

    VastaaPoista
  10. Kiitos käynneistä ja hyvästä kommentista! Itse asiassa kaupunki voi itse päättää kaavoituksella miten ja minne se kehittyy. Meillä ei hoksata Uudenkaupungin monia mahdollisuuksia. Jos aktiivisesti markkinoitaisiin Pyhämaata ja Kalannin maaseutua jne., tulisi niihin asukkaita nykyisen buumin aikana. Tällä hetkellä rakennetaan, kiitos kaavoituksen, vain keskustan lähistölle ja sama meno jatkuu kyseisen valtuustokauden, joten pidän esittämiäni koulupaikkoja järkevinä. En kyllä usko järjen voittavan ja siksi Pohitulli saa koulunsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy aina muistaa että mahdollisisesti mutta kun esität javasi asioita kirjoituksissasi että näin tulee käymään????????????
      Minäkin pidän suurena mokana kun Haapaniemen koulu suljettiin jossa juuri esim liikuntasalit oli korjattu ja oli hyväkuntoinen muutoinkin koko koulu. Kaavoituksessa siellä alueella on myös tilaa kaupungin laajentua vaikka miten.
      Yhtenä perusteena koulujen sulkemiselle oli Parviaisen laatimat tilastot jossa esitettin sokeille valtuutetuille kuinka tulevaisuudessa lapsiluvut tulevat huomattavasti laskemaan. Lyötiin hanskat tiskiin ja tehtiin päätöksiä joilla varmasti taattiin näin käyvän. Onneksi Autotehdas,vahterus ja kemianteollisuus kaupungin suurempia yrityksiä ym jatkavat kasvua ja uskovat tulevaisuuteen.

      Meillä on mahdollisuus vaikka mihen kun käytetään momentun oikein, se ei tarkoita poliittisten tyhjänpäiväisten pääliköitten lisäämista.

      Poista
  11. pakkohan se on pohitulliin rakentaa onhan siellä jo keittiö, ei nämä päättäjät muuta ymmärrä.

    VastaaPoista
  12. Taas kerran Javalta hyvä esiintulo. Se tuomitaan heti paskaksi. Paskaksi haukkujan pitäisi henkilökohtaisuuksiin menon sijaan esittää jotain parempaa.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!