torstai 15. kesäkuuta 2017

TIMO SOINI: Messiaasta kierosarviseksi piruksi!

Soinin johdolla persut ottivat ensimmäisen jytkyn, 39 kansaedustajaa, vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.  Tuolloin puolue vetosi EU-tyytymättömiin viljelijöihin ja persut nousi kolmanneksi suuremmaksi puolueeksi ohi keskustan. Persut jäivät oppositioon markkinoimaan EU-vastaisia teesejään. Samalla puolue alkoi, laman keskellä herättämään kiinnostusta työväestön keskuudessa. SDP käänsi tuolloin selkänsä tavallisille työläisille, siinä puolueessa elettiin Urpilaisen-Jungerin höttörakkaus aikaa.

2015 Soini lähti hakemaan jytkyjen jytkyä markkinoimalla persuja Suomen suurimmaksi työväenpuolueeksi ja pienen ihmisen puolustaksi. Muina vaaliteemoina nousivat esiin Kreikalle ei senttiäkään lisää velkaa, rajat kiinni ja missä EU, siellä ongelma. Vaikka 2015 vaaleissa persut menetti kaksi edustajapaikkaa, nousi se kansanedustajien määrällä mitattuna, ohi kokoomuksen, Suomen toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Tuolloin Soini vei persut Sipilän ja Stubbinhallitukseen ja  tähän reagoi persukenttä välittömästi voimakkaalla urputtamisella.

Jo kesällä, välittömästi kevään vaalien jälkeen, persuissa kasvoi tyytymättömyys Soiniin ja osa vaati hallituksesta lähtöä sekä uusia vaaleja, sillä puolue oli syömässä aivan kaikki antamansa vaalilupaukset. Ensimmäinen shokki äänestäjille oli hallitusohjelma, seuraavaksi Kreikan rahahanat aukenivat, lopulta väkeä alkoi lapata hallitsemattomasti rajojen yli Suomeen. Gallupit osoittivat persujen kannatuksen romahtaneen, mutta Soini piti ylimielisesti kritisoijat hiljentäen, silläkin kansaa ärsyttäen, puolueensa hallituksessa ja ministerin salkusta kiinni.

Soini toimi omassa puolueessaan diktaattorin elkein. Erimieliset pistettiin tylysti sivummalle. Jyväskylässä, menneenä viikonloppuna, persukentän ääni konkretisoitui. Puolueen menestykseen nostanut, mutta sen jäseniä halveksien kohdellut ja alistanut Soini sai viimeinkin vastaanottaa  maakunnissa muhineet patoutumat. Menneen ajan suuruus, jytkyn tekijä putosi korkealta ja kovaa. Soinin sepustuksia jopa ivattiin ja hänelle naurettiin pilkallisesti. Kuten Soini itse Jyväskylässä totesi, Jyväskylässä toteutui demokratia.

Jyväskylän jälkeen soinilaiset Terhon kannattajat julistivat ettei persut ole enää sama puolue kuin ennen kokousta. Tämä pitää paikkansa persut muuttui samaksi puolueeksi, mikä se oli ennen vuonna 2015 alkanutta sanojen syöntiä. Tätä puoluetta ei Soini eivätkä hänen seuraajansa halunneet takaisin.


Kautta linjan Soinin kirkkaasti tähtiin noussut ura saa nyt synkkääkin synkemmän loppuun. Mies tullaan muistamaan Suomen poliittisen  historian törkeimpänä takinkääntäjänä, kieroimpana luikurina ja kaikkien Juudasten isänä.  Poliitikot ovat varsin usein itsekkäitä pelureita, mutta tuskinpa kukaan on koskaan vetänyt samanlaista poliittista teatteria ja alistanut Suomen toiseksi suurimman puolueen omien tavoitteidensa halvaksi keppihevoseksi.

Soinilaisten loikkarien vetoaminen kansalta vaaleissa saatuun mandaattiin on kerrassaan pöyristyttävää jeesustelua. Ehkä he joskus saivat oikeiden toimia vaalilupaustensa mukaisesti. Mutta syötyään jokaisen lupauksen ja unohdettuaan äänestäjänsä tavalliset suomalaiset työläiset, he menettivät mandaattinsa - tästä gallupit puhuvat karua kieltään. Nyt alkuperäiset puheet halla-aholaisten vallankaappauksesta ovat kääntyneet päälaelleen. Kaikkialla tiedetään soinilaisten varautuneen Halla-ahon voittoon, turvaten poliittisten asemiensa säilyttämisen oman puolueen hajoamisen uhalla ja muiden puolueiden avulla.

Tavalliset persujen äänestäjät eivät ole halla-aholaisia eikä terholaisia. He valitsevat Halla-ahon, koska tämä sietää muitakin ajatussuuntia kuin omansa. Soinilaisethan vaativat sokeasti tapahtuvan Soinin seuraamisen, jonka ainoa motiivi löytyy muutaman tyypin ministerinä pysymisessä ja kahdenkymmenen tyypin täydessä kansanedustajan eläkkeessä - TUSKINPA VUONNA 2015  524 04 SUOMALAISTA ÄÄNESTI TÄMÄN VUOKSI PERSUJA!


17 kommenttia:

  1. Näin hän avaa puoluekokouksen taustoja
    http://timosoini.fi/2017/06/agenttitarinoita/

    VastaaPoista
  2. Mitä sinä persusuista kijoitat. Kokoomuksesta on vastauksia kysytty.

    VastaaPoista
  3. http://marirantanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238636-perussuomalaisista-paivaa?ref=il

    VastaaPoista
  4. Ryhmä 20 sai alunsa jo ennen puoluekokousta. Valmisteluissa rajattiin kansaedustajia luotettaviin ja ei-luotettaviin. Myös Keskusta ja Kokoomus oli keskusteluissa mukana JO ennen viime viikonlopun puoluekokousta.
    Ei ollut siis mikään yllätyskäänne. Tässä
    http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/analyysi-operaatio-hallituksen-pelastaminen-nain-se-eteni/762866/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juudas Soini oli hajottamassa puoluetta, jonka puheenjohtajana hän vielä istui.

      Poista
  5. Kirjoita Java Ukin kokoomuksesta ja jätä persut rauhaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä kirjoitettavaa kookoomuksesta on. Viime valtuustokaudella kokoomus pisti Harton Kanssa talouden kuntoon.
      Demereille ja proooooolle se ei käynyt kun väitettiin on harrastettu väärälaista politiikkaa, mutta ei kerrota miten vääränlaista ja mukamas kansa haluaa suunnan muutosta, muta ei kerro millaista.
      Ilmeisseti arvausleikki menossa.

      Poista
  6. hmn kirjoitti 16.6.2017 klo 13.00
    Soinin väitteet junttauksesta jota Suomensisu harrasti ovat aivan tuulesta temmattuja.
    Luvut kertovat aivan jotain muuta. Viime euroedustaja vaaleissa Halla-Aho sai noin 80000 ääntä kun Terho sai 30000 ääntä tämä jo kertoo miten suuresta suosion erosta on kyse
    Viime kunnallisvaaleissa Halla-Aho sai 900 ääntä enemmän kuin Jussi Niinistö ja Sanpo Terho yhteensä. Sekä tähän liitettynä vielä suuri tyytymättömyys Perusuomalaisten hallitustyöskentylästä.
    Käsittämätön kommentti Petteri Orvolta, päästiin eroon änkyräsiivestä jolla ilmeisesti tarkoitetaan näitä jotka esimerkiksi kritisoivat hallintarekisteriä sekä sotea, Kokoomus sai yksityistämisen ja Keskusta maakunnat mutta mitä saivat Perusuomalaisten kannattajat eivät mitään muuta kuin puolueen eliitti sai pitää hillotolpan. Edellä mainituista syistä puolueen puheenjohtajan vaihto on hyvin perusteltua ja siihen ei tarvita Timo Soinin mainitsemia elemennttejä.

    VastaaPoista
  7. Orpo on seuraava öykkäri, joka lähtee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tukemalla Orpoa Vapaavuori teki itsestään Helsingin kokoomuslaisten kuninkaan.

      Poista
    2. älkää haukkuko kokoomus javan orpoa.

      Poista
  8. Kiitos käymisistä ja kommenteista! Olen kyllin monta kertaa perustellut kokoomuksen listoille lähtöäni. En ole koskaan kannattanut Kataista, Orpoa tms, virhearvioni perustui vain ja ainoastaan paikallispolitiikkaan. Mukavia Meref..., ei kun ne tapettiin jo. Mukavia MUNAMARKKINOITA! Nauttikaa tapahtumasta ja hellekelistä!

    VastaaPoista
  9. Nyt on kovaa paikallista tekstiä ja lähes 100 kommenttia. Kattokaa
    http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3551629/Ugin+autotehdas+kiistaa+vaen+vaihtuvan+tiuhaan++Taalla+tehdaan+toita+eika+naputella+rakennekynsia+rattiin

    VastaaPoista
  10. Kiitos käynneistä ja linkistä! Partanen tuo asioita esille paitsi työnantajansa myös uusikaupunkilaisen päättäjän näkökulmasta. Autotehdas maksaa vielä jätti-investointeja - ensin täytyy syntyä tulosta, josta voidaan mitata oikea osuus työntekijöille ja niissä neuvotteluissa Partanen on kelpo mies!

    VastaaPoista
  11. Valkonen siis napsuttelee rakennekynsiään auton rattiin. Kai luit runsaan palautteen mitä Partanen sai kommenteissa.

    VastaaPoista
  12. Kiitos käynneistä ja kysymästä! Luin jutun ja Partasen saamaan palautteen. Jutussa oiotaan väittämää, jonka mukaan väki vaihtuu vinhaan autotehtaalla ja sehän ärsyttää joitakin. Joka rakennekynsiin puuttuu saa pian näpeilleen.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!