perjantai 12. elokuuta 2016

SUOMI EI NOUSE KOSKAAN - KOSKA .....

Jokaisen hemmon ja hemmottaren sietää pohtia maamme talouden alamäkeä ja etenkin sitä, miksi Suomessa ei näy  taloutta nostavaa tuulen värettäkään vaikka muualla maailmalla käy jo melkoinen talouden nousupuhuri. Meillä 2008 alkanut lama sen kun syvenee. Edes äänestämällä ei maassamme saada muutosta parempaan, MIKSI? - Syyksi nousevat samat tekijät, eivät päättäjät vaan valmistelijat. Voittipa Suomessa vaalit kuka tahansa, samat ministeriöiden virkahenkilöt jatkavat samaa valmistelua ja samat asiantuntijat jatkavat samojen ohjeiden jakamista. Aino mikä vuosien varrella on muuttunut löytyy talouden entraukseen pyrkivistä konsteista, ne käyvät kovemmiksi ja kovemmiksi vientiyrityksille ja tavallisille kansalaisille.

Ei korppi korpin silmää noki eikä kotiseutuaan unohda: Tämä sääntö pätee ministeriöiden virkahenkilöihin eli virkahenkilöstön luomaan älyttömään byrokratiaan ei puututa sitä järkeistämällä eikä esittämällä vaihtoehtoja pääkaupunkiseudun älyttömille hankkeille, jotka imevät miljardeja euroja. Nämä eurot ovat pois vientiyrityksiltä ja niiden työntekijöiltä. Vientiyritysten ongelmien vuoksi Suomeen ei synny uusia työpaikkoja, vaan päinvastoin työpaikat vähenevät ja jäljelle jäävien työntekijöiden reaaliansiot laskevat. Kaiken tämän seurauksena suomalaisten ostovoima ja veronmaksukyky laskevat. Tästä seuraa automaattisesti säästöpaineet, jotka jo kohdistuvat yhteiskunnan peruspalveluihin - täytyy vähentää sairaanhoitajia, tien kunnossapitoa, poliiseja jne..

Ei tarvitse isommin loogista päättelykykyä, kun havaitsee nykyhallituksen sekä sen edeltäjien pikemminkin ajaneen Suomea syvempään taloudelliseen ahdinkoon kuin menestykseen eli tilaan, jossa kansalaiset voivat hyvin tai edes jotenkin. Ylivoimaisesti suurin osa Suomen tuottavasta työstä tehdään kehäkolmosen ulkopuolella, joten pääkaupunkiseudun kehäratojen, lentokentän ja vuokrakasarmien sijaan tulisi maassamme käyttää em. hankerahat toisin ja turvata vientiteollisuuden toimintaedellytykset ja siten myös em. teollisuuden palveluksessa olevien ihmisten elämisentaso, ostovoima ja veronmaksukyky.

Kuten on tuhat kertaa tullut mainittua, yksinkertaisin tapa parantaa nopeaan tahtiin maamme taloutta tapahtuu energiaverotusta keventämällä. Jos Suomessa lasketaan tänään energiaveroja, vaikuttaa se samantien ostovoimaan, työllisyyteen, tavaroiden hintoihin, veronmaksukykyyn ja laskevasti yhteiskunnan kuluihin. Myös suhtautumisen Venäjään on muututtava. Nykysuhtautumisella menetämme kymmeniätuhansia työpaikkoja ja mitä kauemmin nykytilanne jatkuu sitä epätodennäköisemmin Suomi saa palautettua itänaapurin kanssa käytyä  kauppaa entiselleen. Venäjä on nähtävä mahdollisuutena eikä vihollisena! Vuoropuhelu ja taloussuhteiden normalisointi on syytä aloittaa välittömästi.

Me voimme sottailla ja  kaavailla, mutta Suomi ei nouse koskaan, koska ministeriöiden virkahenkilöt istuvat viroissaan eläkkeelle asti ja ennen sitä he valitsevat seuraajikseen kouluttamiaan nöyriä alaisiaan ja sama jatkuu ja jatkuu......... Periaatteessa päättäjämme ovat ajautuneet ministeriöiden valmistelijoiden vangeiksi. Halusivatpa päättäjät mitä tahansa ministeriöiden virkahenkilöt ovat valmistelun suhteen monopoliasemassa. Vai kuvitteleeko joku todellakin, että joku valtaan äänestetty ammattipoliitikko rakentelee itse käytännön suunnitelmia, joilla maamme taloudenpidon, opetuksen tms. kehitys ratkaistaan.

1 kommentti:

  1. Juuri noin se menee mutta mitä voidaan tehdä? Mistä löytyy se isopallinen mies joka ottaa ohjat ja sanoo että nyt pojat perkele loppuu leikki ja laitetaan Suomi kuntoon !!

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!