lauantai 27. elokuuta 2016

OPETUSTOIMEN KATSOTTAVA TULEVAISUUTEEN!

Uuden tekeminen ei onnistu ellei sen alta pureta ensin vanhaa pois. Vehmaalla tämä ymmärretään Uudessakaupungissa moista ei kyetä  hoksaamaan. Meillä vanhaa puolityhjää ongelmia oireilevaa vanhaa koulua lämmitetään vuodessa toiseen varmaankin jo kymmenettä vuotta ja sama vähäpäisyyttä todistava malli jatkuu. Vehmaalla vanha puretaan alta pois. Niin ikään Vehmaalla rakennettiin uusi palloiluhalli. Samoin tehtiin Mynämäellä ja tehdään parhaillaan Laitilassa, meillä vapaa-aikarakentaminen rajoittuu urheilukentän satojentuhansien eurojen hintaiseen ulkohuussiin.

Vehmaalla pistetään ongelmakoulu sileäksi uuden tieltä. Uudessakaupungissa haikaillaan lähes kymmenen miljoonan remonttia paljon vanhempaan kouluun, joka on vuosikaudet olleet puolittain tyhjänä energiasyöppönä.

Kummalliseksi kaupunkimme kiinteistökehityksen lopputuloksen tekee se, että vaikka Uusikaupunki ei ole rakentanut kaupunkilaisille juuri mitään, on kaupungin omistama kiinteistömassa kasvanut äärettömiin mittoihin. Uusikaupunki on unohtanut asukkaat ja siksi väki muuttaa toisaalle. Voi perustellusti kysyä, onko toiminta silloin täyspäistä, jos kaupunkilaisia hyödyttävien kiinteistöjen määrää vähenee, mutta silti kaupunkilaisten maksuvalmiutta rasittaa yhä kasva kiinteistö massa ja kaiken tämän toteuttamiseksi uhrataan miljoonia euroja kaupunkilaisten rahaa?

Meiltä hävitettiin viisi toimivaa hyvää koulua ja sen seurauksena yksi, kymmeniä vuosia suljettuna ollut, koulurakennus remontoitiin sadoilla tuhansilla euroilla vastaamaan välttävästi ajanmukaisia kouluvaatimuksia. Jo tuolloin, lähes kymmenen vuotta sitten, suunniteltiin Viikaisten huonokuntoisen koulun remonttia. Ajat muuttuvat, mutta suunnitelmat eivät - olemme jämähtäneet taantumuksellisen, härkäpäisen, luomiskyvyttömän ja kaupunkimme tuhoon ajavan valmistelun uhreiksi. Kuten katse kaupunkiimme ja sen ympärille osoittaa olemme tekemässä Uudestakaupungista tunkkaista teollisuusaluetta, jota ympäröivät asukkailleen virikkeitä ja elämisen puitteita rakentavat kunnat!

Meidän täytyisi viimeinkin irtaantua 1950-luvulle ja peruskoulujen alkuaikaan jämähtäneistä opetus- ja koulukuvioista. Nyt eletään vuotta 2016 ja valmistelumme, kuten kaikin toimintamme tulisi tähdätä siitä eteenpäin eikä härkäpäisesti nostaa esiin ajasta jälkeen jääneitä useasti torpattuja hankkeita. Viimeinkin tarvitsemme opetuspuolelle tunkkaisuuden ja taantumuksen sijaan uusia raikkaita tuulia sekä luovuutta ja niistä kumpuavia tulevaisuuden visioita eikä jatkuvaa palaamista lähtöruutuun - Muualla jahdataan pokemonia ja meillä pelataan skulahtaneella laudalla Afrikan tähteä, josta rahat ja timantit ovat kadonneet!

Tällä menolla Uudenkaupungin 400-vuotisjuhlasta tulee kaikkien fiaskojen äiti. Sorvakkoon syntyvää urheilukentän, satojatuhansia euroja maksanutta, paskahuusia lukuun ottamatta meillä ei ole mitään uutta näytettävää arvokkaille juhlavieraille, jotka suurin joukoin saapuvat juhlistamaan kaupunkimme merkkivuotta. Mitä me heille näyttämme? -Pakkahuoneen munkkeja ja siinä sivussa yritämme salata jämähtäneisyytemme viime vuosisadan puolelle. Kiitos taantumuksellisen ja vähäpäisen valmistelumme, emme ehdi mitenkään rakentamaan kaupunkiamme ajan vaatimusten mukaiseksi, mutta voisimmeko edes tehdä pikaisesti päätöksiä, jotka osoittavat kaikille kaupunkimme satsaavan ja luottavan tulevaisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!