torstai 16. tammikuuta 2014

TUTKINTAPYYNNÖN SAATEKIRJE



                                                                  SAATEKIRJE

Minusta on levitetty täysin paikkansa pitämätöntä tietoa julkisuuteen. Sadat kerrat paikallislehti on mollannut minua häiriköksi, riitelijäksi, kiusaajaksi, onpa minut jopa todettu minut sopimattomaksi ehdokkaaksi kuntavaaleihin. Minusta on tehty tutkintapyyntöjä, jotka eivät ole koskaan johtaneet oikeustoimiin. Aina tutkintapyynnöt on uutisoitu näyttävästi ja sellaiseen aikaan, että ne vaikuttavat uskottavuuttani romuttavasti. Sen sijaan koskaan sitä ei ole uutisoitu, kun syyttäjä tekee päätöksen, jossa kerrotaan ettei tutkintapyyntö johda oikeustoimiin.

Mollaamiseni on jatkunut jopa valtakunnan ja maakuntien ykköslehtiin. Minusta tämä on vähintäänkin kohtuutonta ja vaikeuttaa niin omaa kuin lähipiirin elämää. Mielestäni 2000-luvun Suomessa, oikeusvaltiossa saamani kohtelu on ollut mielivaltaista ja hyvien tapojen sekä lain vastaista. Kun vielä huomioidaan, että mollaamisen tarkoituksena on ollut vaikuttaa järjestäytyneen yhteiskunnan demokraattiseen perustaan eli vaalitulokseen, pidän vuosia kestänyttä jatkuvaa mollaamistani äärimmäisen törkeänä tekona. Kaiken huippuna voidaan pitää sitä, että paikallislehti kertoo jopa vaaleissa saamani äänimäärän väärin. Kun tämä virallinen ilmoitus on muissa lehdissä oikein eikä sitä oikaista laajasta ihmettelystä huolimatta, voidaan maineeni häpäisemistä pitää äärimmäisen järjestelmällisenä ja törkeänä.

Edellä mainitut asiat ovat vaikuttaneet niin taloudellisesti kuin muutenkin omaan ja lähipiirini elämään. Suurin osa kaupunkilaisista pitää minua edesvastuuttomana roistona ja minuun suhtaudutaan kuin saatanaan. Tämän kanssa lähipiirini ja minä olemme näköjään tuomittu elämään elämämme loppuun asti oikeusvaltio Suomessa!

Ymmärrän, jos lehdestä maailman kuvansa rakentava kansa suhtautuu minuun ja jopa lähimpiini torjuen, mutta sitä en ymmärrä ettei tekemiäni tutkintapyyntöjä noteerata vakavasti tai ne etenevät kohtuuttoman hitaasti. Kaikkiin tutkintapyyntöihin olen aikaisemmin etsinyt mahdollisimman tarkat yhteystiedot henkilöistä, keitä asiat koskevat. On täysin käsittämätöntä, jos esim. lapsen kohtelusta huolissaan oleva äiti sivuutetaan ja jätetään kuulematta tutkintavaiheessa. Kun tämä tuntuu olevan yleinen käytäntö tekemissäni tutkintapyynnöissä, olenko jo ennakolta tuomittu ihminen jopa oikeuslaitoksen käsittelyssä ja esittämäni asiat siirretään unholaan?

 Haluan korostaa, että tutkintapyyntöni pohjaavat yksittäisten ihmisten hätään ja huoleen mm. heidän lastensa saamasta kohtelusta, kaupungille aiheutetuista miljoonavahingoista ja vaaleihin liittyvästä mediamanipuloinnista, joten odotan tasapuolista tutkintaa jatkossa. Siksi haluan jo tekemieni tutkintapyyntöjen uudelleen käsittelyä tasapuolisesti ja kaikkia osapuolia kuulleen. Niin ikään haluan varata itselleni mahdollisuuden loppulausunnon antamiseksi.

Kunnioittaen Jari Valkonen

63 kommenttia:

  1. Minä ja lähipiirini olemme hengessä mukana. Ei tällaista uskoisi todeksi, ja se tapahtuu näiden ns. kunnon ihmisten toimesta.

    VastaaPoista
  2. Katsokaas nyt tarkkaan mitä saatekirjeessä lukee.

    VastaaPoista
  3. Luin kahteen kertaan enkä huomannut mitään totuudesta poikkeavaa. Noin häntä on tässä kaupungissa kohdeltu, ja arvatkaapa kuka on ollut koko ajan taustapiruna ?

    VastaaPoista
  4. Joo, mutta liittyykö tämä nyt valiokuntaan vai mikä on tämän tarkoitus?

    VastaaPoista
  5. Ei liitteestä mitään hyötytä taida olla, kun kerran hänen uskottavuuttaan on porukalla, suunnitelmllisesti pilattu

    VastaaPoista
  6. Jo tutkintapyynnössä pitää vaatia rangaistusta ja esitää ennen loppulausuntoa vahingonkorvauslaskelma mitä vaatii. Ellet vaadi mitään rangaistusta niin tutkitaanko sellaista ollenkaan???

    VastaaPoista
  7. Sopinee tähän yhteyteen: sitä niittää, mitä kylvää ?

    VastaaPoista
  8. Kyllä sitä nyt vaan pitäisi kestää sitä samaa, mitä tarjoilee muille.

    VastaaPoista
  9. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Tutkintapyynnön voi tehdä ihan jokainen ja se on otettava käsittelyyn. Kokonaan toinen juttu on se mihin käsittely johtaa. Ei tutkintapyynnön tekijän tarvitse olla juristi eikä ehdottaa rangaistusta, se tulee oikeuskäsittelyn mukana, jos on tullakseen, jos oikeuskäsittelyä tulee. Esim. jos lähistöllä tapahtuu murha ja teen Uudenkaupungin poliisilaitoksen tutkintasihteerille tutkinta pyynnön, jonka mukaan lähistöllä näpistettiin ihmishenki. Polliisi ryhtyy tutkimaan vainajan ja hänen väkivaltaisen kuoleman myötä murhaa eikä ilmoitukseni mukaista näpistystä. En hae itselleni taloudellista hyötyä oikeudesta vaan oikeutta kaiken tapahtuneen osalta.

    Toivoin ja olen yrittänyt asioiden ratkaisemista täällä omalla tahollamme, mutta valiokunnan valmistuneen työn seurauksena, en enää uskonut asioiden hoituvan kuntoon paikallisesti. Tämän vuoksi jätin eilen, jo kuukausia sitten tehdyn, tutkintapyynnön, polliisilaitoksemme tutkintasihteerille. Tutkintapyyntö sisältää muutakin kuin nyt po. valiokukunnan käsittelemiä asioita. Toisin kuin aikaisemmin, nyt jätin tutkintapyynnön toimittajalle julkaistavaksi.

    Seuraavassa esimerkki kuinka elinkeinosotkuja yritettiin avata, mutta valtuuston enemmistö oli toista mieltä:

    Selvitys elinkeinopalvelujen ja yritysten toimitilojen talousarvion toteutumasta 1-8 kk/2012
    7280/03/032/2012
    KHALL 22.10.2012 § 354
    Liite Selvitys
    Käsitellessään kokouksessaan 8.10.2012 talouden toteutumista 1-8 pyysi kaupunginvaltuusto lisäselvityksiä elinkeinopalvelujen ja yritysten toimitilojen määrärahan käytöstä.
    Elinkeinopalveluiden budjetin sitovuustaso on elinkeinopalvelut yhteensä. Elinkeinopalvelut muodostuu kaupunginjohtajan osa-alueesta ja yhteysjohtajan osa-alueesta. Elinkeinopalveluiden tilivelvollinen on kaupunginjohtaja.
    Elinkeinopalvelut on ylittänyt budjetin 4,7 %:lla toteutumassa 1-8. Rahassa se on n. 40 000 €. Lisämäärärahan tarpeeksi on esitetty 270 000 €.
    Yritysten toimitilat talousarvio on toteutunut 54,5% toteutumassa 1-8 ja määrärahamuutos ehdotus on 82 000€.
    Tarkempi selvitys rahan käytöstä annetaan tiedoksi kaupunginhallituksen kokouksessa.
    Kaupunginhallitus on käsitellessään talouden toteutumaa 1-8 hyväksynyt lisämäärärahaesitykset valtuustolle.
    Lisätietoja: Kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén puh. 050 074 3087
    Ehdotus: Kaupunginhallitus päättää esittää annetun lisäselvityksen määrärahan käytöstä valtuustolle ja esittää, että talousarvion määrärahamuutokset hyväksytään.
    Päätös: Asia jätettiin pöydälle.
    Merkittiin, että Leena Arvela-Hellén poistui tämän asian käsittelyn jälkeen klo 18.30.
    ______
    KHALL 29.10.2012 § 368
    Liite Selvitys
    Ehdotus: Kaupunginhallitus päättää esittää annetun lisäselvityksen määrärahan käytöstä valtuustolle ja esittää, että talousarvion määrärahamuutokset hyväksytään.
    Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.
    ______
    KVALT § 114 Liite Selvitys
    Ehdotus: Kaupunginvaltuusto päättää merkitä annetun lisäselvityksen määrärahan käytöstä tiedoksi sekä hyväksyä talousarvion määrärahamuutokset.
    Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heikki Wala antoi valtuustolle selvityksen elinkeinopalvelujen määrärahan käytöstä.
    Käydyn keskustelun aikana valtuutettu Jari Valkonen ehdotti, että kaupunginvaltuusto ei hyväksy kaupunginhallituksen ehdotusta. Valtuutettu Pertti Haverinen kannatti Valkosen ehdotusta.
    Päätettyään keskustelun puheenjohtaja totesi, että koska oli tehty kaupunginhallituksen ehdotuksesta poikkeava kannatettu ehdotus, oli äänestettävä. Äänestysmenettelyksi hyväksyttiin nimenhuutoäänestys. Ne, jotka kannattivat kaupunginhallituksen ehdotusta äänestivät "jaa" ja Valkosen-Haverisen ehdotusta "ei".
    Suoritetussä äänestyksessä annettiin 35 "jaa" -ääntä, 5 "ei"-ääntä ja 1 tyhjä.
    Päätös: Kaupunginvaltuusto päätti äänestyksen jälkeen äänin 35-5, 1 tyhjä hyväksyä kaupunginhallituksen tekemän ehdotuksen. Äänestysluettelo liitteenä.

    VastaaPoista
  10. Tutkinta on tietysti hyvä tehjdä, mutta taisi mennä väärään osoitteeseen. Rohkenen epäillä poliisimme ammattitaitoa monimutakaisssa kunnallisissa asioissa. Poliisi odottaa valtuuston vastuuvapauden myöntämista ja se lieneekin sitten selvä.

    VastaaPoista
  11. Ukari ei ole edes olevaisen harmiton peili. Se ohjailee pelottavan tehokkaasti kaupunkilaisten mielikuvia- ja haluja, töitä ja toimia. Häikäilemättömän bisnesmotiivein ohjatun median tehtävä on kasata omistajilleen rahaa aivopesulla, joka saa yksilöllisyyden nimiin vannovat kuntalaiset kuolaamaan sokeana massana mitä tahansa kultaista vasikkaa. Ihminen ja ukilainen erikseen on nimittäin aivo- ja aistitoiminnoiltaan ja hermostoltaan niin alkeellinen lauma-apina, että lapsellisilla on "mukauutisilla" talutettavissa hymy huulilla vaikka omaan hautaansa.

    Näitä ajatuksia herätti ns. tilapäisen toimikunnan antaman raportin uutisointi torstain lehdessä. Olisi tuota Kosken toimintaa nyt hieman voinut raottaa, samalla myös Walan nuijimista. Vakka-Suomen sanomat sentään uutisoi miten kuten poliisitutkintapyynnön. Miksi mediakin suojelee edelleen vallassa olevia konkurssiin saattajia.

    VastaaPoista
  12. Ei Löfstet idoleitaan ala hutkia.

    VastaaPoista
  13. U:gin Sanomat suorastaan PUHDISTI niin Kari Kosken kuin KH:n ex. pj Walankin. Antoi uutisoinnillaan sen mielikuvan, ettei juuri kummoistakaan epäselvyyttä ilmennyt, ei ainakaan mitään " olennaista ". Aikamoista aivopesua jos lukee vaikkapa Laitilan Sanomista tänään samaa asiaa koskevan uutisen, kirjaston lukusalista läytyy.

    VastaaPoista
  14. Höpötettiinhän lausunnossa jotain "vuokralaisriskeistä", vaikka tällä kertaa kyseessä oli ennemminkin vuokranantajariski.

    VastaaPoista
  15. Kiitos vierailuista ja napakashta kommentoinnista! Kaikki näillä nurkilla jätetyt tutkintapyynnöt käsitellään nykyään Turussa.. Jätin tutkintapyynnön ainoastaan Vakka-Suomen Sanomien toimitukseen, joten muut julkaisut eivät voineet sitä palstoilleen pistellä!

    VastaaPoista
  16. Kommentoijalle 13:29 - sen verran, ettei valtuuston mahdollinen vastuuvapauden myöntäminen vaikuta mitään poliisitutkintaan. - Valiokunta nimenomaan sanoi, ettei ota kantaa mahd. Kari Kosken ym. tilivelvollisten rikosvastuuseen, sehän selvittelikin vain vahingon korvauksia,
    Mikäli syyttäjä vie jutun käräjille, samassa yhteydessä kaupunki tulisi asianomistajaksi ja voisi rikosasian yhteydessä vaatia ( K. Koskelta ) korvauksia aiheutuneista vahingoista.

    VastaaPoista
  17. Kovin oli herra ylimielinen siinä Satakunnan Kansan jutussa.
    Mutta olen sama mieltää tuosta ns. oman lehtemme uutisoinnista. Kun nuo kaikki huu haa hulluttelut laskee yhteen, ei mitä'än perusteita enää löydy kannustinpalkkioille. Käsittämätöntä, että sellaiset ovat kunnan töissä edes mahdollisia.
    Tarkemmin (maallikkona) kaupungin ilaa pohtiessani, tulee sellainen olo kuin meillä olisi tehty vuosisadan puhallus ja homma van jatkuu..

    VastaaPoista
  18. Sitä saa mitä tilaa! Eilen pääsi kyllä naurun hörähdys Vakka- Suomen kadun S-marketissa, kun paikalle viipotti tukevahko mies maastotakissa, joka oli auki, liian pieni t-paita päällä, verkkarit päällä ja sandaalit jalassa! Vieressäni ollut tuttavani kysyi, että kuka tuollainenkin kylähullu on. Jouduin nolona vastaamaan, että siinä on EX-valtuutettu valkonen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kommenttisi liity millään lailla mihinkään. Ja mitä valkonen on tilannut ? Jos tässä kaupungissa joku jotain on tilannut, se on ex- tämänkaupunginjohtaja . Kuinka sama mies aina vaan on tapetilla rimaa hipoen hoitamiensa asioiden kanssa.
      Miten jolla kulla voi yhä olla käsitys hänen siunauksellisuudestan tälle kaupungille. Raumalla oltiin kovin uteliaita muuten tuosta Ylen elisestä uutisoinnista.

      Poista
  19. Ugissa on niitä persoonallisuuksia. Uimahallissa ja aamuisin askondissa heiluu kaiken tietävä tyyppi. Pikkupoikani tuli eräänä päivänä uimahallista ja alkoi imitoida siellä näkemäänsä tyyppiä. Tiesin heti kenestä on kysymys.

    VastaaPoista
  20. Kiitos käynneistänne ja kommentoisistänne! Todella hienoa, että olemuksellani ja pukeutumisellan pystyn ilahduttamaani jopa ventovieraita. Kunpa kaikki tekisivät samoin, niin selviäisimme helpommin naurun voimalla ja hymyn lämmöllä läpi talven ja pakkasten. Älkää polliisia epäilkö; mutta muistakaa tämä: Kun rehellisyyden mailla liikkuu juristi, on hän siellä useimmiten vain turisti!

    VastaaPoista
  21. Edellinen poliisitutkinta ei johtanut syytteisiin, mutta kaupunkilaisille aiheutettiin 1,5 miljoonan vahinko. Summa saattaa vielä nousta. On myös totta, että 7 omakotitaloa ostettiin kilpailuttamatta. Se kierrettiin tekemällä asunto-osakeyhtiö sen urakoitsijan kanssa, jolta talot ostettiin. Kauppa olisi saattanut peruuntua, jos hanke olisi ajoissa viety Eu- tuomioistuimeen.

    Kertoisitko kommentaattori 17,37 mitä tällainen peli on sen sijaan, että vihjailet halpamaisesti erääseen henkilöön, joka on luultavasti tämän kylän rohkein mies. Mutta hän taitaa ollakin keskisuomalaisia.

    VastaaPoista
  22. kallis peluri on kaupungissamme huseerannut.

    VastaaPoista
  23. .... etten sanoisi LUIKURI ! - Nyt KJ kiistää vastuunsa pressuhallin vuokrasopimuksen tekemättömyydestä ! - On siinä selkärankaa !

    VastaaPoista
  24. Kiitos käynneistänne ja viestityksistänne! Kannattaa muistaa mitä b-valiokunta toteaa onnettomasta valvonnasta. Jos renki saa häärätä miten tykkää, niin sehän häärää, kuten tykkää ja isäntä maksaa. Meillä ei puututtu tai rajoitettu valtaa millään tavoin utopistisissa haihatteluhankkeissa. Kaikki tiesivät, että perseelleen menee, mutta mitä tehtiin: LYÖTIIN PERSEELLE MENON VALIMISTELIJOILLE KANNUSTINLISÄ JA PALKANKOROTUKSIA!
    Vastuu on mielestäni selkeästi luottamushenkilöillä!

    VastaaPoista
  25. Ajatellkaa hyvät kaupunkilaiset miltä minusta tuntuu, että lapsilta pakko tehdä tonnin säästö niin joku taho hassannut rahoja noin parin millin edestä.
    Tätä ei voi kyllä todeksi uskoa, minulta mennyt kaikki uskottavuus päättäjiin.
    Java vielä edes vähän yrittää, mutta senkin henkiset voimavarat taitavat ehtyä???Jotkut pyytävät syntejään anteeksi kirkossa käynillään saadakseen jälleen unohtaa kahdeksanen käskyn, mutta toissaalta raamatussa opetetaan kuinka montaa kertaa pitää antaa anteeksi olikos se 7x7x7x7x7x7x7x7x7

    VastaaPoista
  26. Entäs yhtiöiden kokoonpanot ? Nehän toimivat itsenäisesti hallitustensa johdolla...

    VastaaPoista
  27. Mietityttää tuo KH: ns. valvontavastuu. Milläs kukaan mitään valvoi ? Millä lihaksilla ? Melkein kaikki eri kaksivuotiskausia istuneet olivat äärimmäisen sitoutuneita kaupunginjohtaja Kosken näkemyksiin. Milläs mistään mitään tiesit ellei ollut joistakin asioista edes viranhaltijapäätöksiä.

    Tulee mieleen se 80- lukulainen "yritysohje", joka ei tietenkään ole moraaliltaan mikään ohje: " Kun ei tee veroilmoituta, ei tee veropetostakaan". Nurin mennyt yritys katsottiin usein myös "huonoksi liikemiestaidoksi"

    VastaaPoista
  28. Totta puhut. - Tällainen " maan tapa " meillä hyväksyttiin, ettei tehty viranhaltijapäätöksiä eikä sopimuksia, jotka olisi tuotu KH:n tietoon. K.Koski vaan naureskelee päättäjien tyhmyyttä.... - Ja veronmaksajat kiroilevat menetettyjä yli 2 ME rahoja ( Tontonmäki, bioetanolihanke yms. ) .

    VastaaPoista
  29. Kiitos vierailuista ja kommentistasi! Juha Aaltonen esitti, että elinkeinosektorin toimet avataan säännöllisesti valtuustolle - EI SAANUT KUIN MARGINAALISTA KANNATUSTA. Tarkastuslautakunta, jossa vielä tuolloin oli tarmoa, opasti lukuisat kerrat hallitusta talouden suhteen. Kun elinkeinopuoli säännöllisesti ylitti budjettinsa varsin rajusti, oli hallituksella selkeät syyt talousvalvonnan tehostamiselle. Mutta hallitus ei ottanut merkeistä, tapahtumista tai ohjeista onkeensa vaan päinvastoin halusi saman menon siirtyvän valtuustoon. Muistakaa tapaus, kun Haverisen kanssa tivasimme perusteita 900 000€ upottamista tiehankkeeseen. Tuolloin hallituksen jäsen totesi, että VALTUUTETTUJEN EI TARVITSE TIETÄÄ TUOLLAISIA ASIOITA!

    VastaaPoista
  30. En tiedä tuottaako nämä mitään seuraamuksia, mutta tuo ääretön palvonta joutuu omituiseen valoon. Onko tosiaan käynyt niin, että ihmiset rakastavat sortajiaan ? Kuten kaikkein kiihkeimmät kommunistit Stalinin Venäjällä

    VastaaPoista
  31. Kiitos vierailemisesta ja kommentoimisesta! Stalinin esiin otto on mainio vertaus, Kirjoitin juuri seuraavaa alustusta ja mainitsen Stalinin siinä. Meillähän oli Staliniin verrattava valtakoneisto: palvova ja sopivasti totuutta karttava media sekä vuosikymmeniä politbyroossa istuneet kaiken siunaavat samat "otto villet".

    VastaaPoista
  32. ...paitsi tietysti me täällä emme sentään ole kokeneet yöllisiä oveenkoputuksia

    VastaaPoista
  33. niin no, Valkonen ja Aaltonen kokivat todellist vainoa. Tämähän on jumalauta totta, kun tätä nyt peilaa tapahtuneeseen.

    VastaaPoista
  34. Kiitos käynneistä ja osuvasta kommentista! Oveen ei ole yöllä koputeltu, mutta mustaa Volgaa odotellessa, ovat poliisit kyllä soitelleet - eilen viimeksi!

    VastaaPoista
  35. Kun elinkeinolahjakkuutemme K. Koski + paikallinen media jatkuvasti kertoivat kaupunkiin tulleen TUHANSIA UUSIA TYÖPAIKKOJA niin mitä sanoo tilasto: - vuonna 2000 työpaikkoja oli U:gissa 7.272 kpl ja vuonna 2011 lopussa 7.032 - eli 240 kpl. VÄHEMMÄN ! - Samana aikana asukkaat vähenivät 1.334:llä.
    Kaupungin talousarvion mukaan työpaikkoja ( NETTO ) piti tulla 80 kpl / v. Eipä tainnut tulla ............ - Että se U:gin palkitusta elinkeinopolitiikasta. Ja kannustuspalkkioista kun meni niin hienosti ! - Näitä totuuksiahan Plari on meille kertonut ? - Häh, ettei olekaan ?

    VastaaPoista
  36. Nykyaikana on "se" media. Se hoitaa koputukset. Tänäänkin monet ovat jo lukeneet uusimmat koputukset mediasta.
    Oli miten oli, niin väitän, että kaikki- siis kaikki- sekoavat jossain vaiheessa omaan ylimieliseen näppäryyteensä. Tämä tuli taas todetuksi omin silmin. Onneksi paikkakunnalla asuu tuttuja saunatuttuja -lakimiehiäkin.
    JAa

    VastaaPoista
  37. höh.höh ! -TILASTOT VALEHTELEVAT, Kari Koski, Plarin Jussila / Huittinen eivät. Heidän suustaan kuullaan TOTUUS !

    VastaaPoista
  38. Lehdessä luki kerran Koski tuonut kaupunkiin jopa tuhansia työpaikkoja, mutta kukaan ei kertonut minne????

    VastaaPoista
  39. .... täsä ruppe iha toivoma, et taivas kumminki olis. Ja et siäll paha sais palkkansa - ja boonukse pääll !

    VastaaPoista
  40. Joo. - Minäkin olen jättänyt kaikki viinakset. - Nyt en vaan millään muista, MINNE ?? - Jos joku löytää nuo työpaikat ja mun viinakätköt, ilmoittakaa Javalle.

    VastaaPoista
  41. .............. jos ne olivatkin ns. PIILOTYÖPAIKKOJA ??????????????????

    VastaaPoista
  42. ........ ja piilopulloja ?.?.?.

    VastaaPoista
  43. Eetu, jota myös joksikin muuksi luullaan18. tammikuuta 2014 klo 12.02

    Muistaakseni luin myös torstain Ukarista tuhansista työpaikoista - Vakka-Suomeen. Tuo "tuhannet työpaikat" on näöemmä jäänyt toimituksen piilotajuntaan.
    Mukava kuitenkin, että myös ylimieliset toimittajat (huittinen ei esim.hallitse politiikan toimittamista) joutuvat outoon valoon. Myös valtuutetuista uskaltaa väittää, että ainakin 85 % ei tajua mikä on osakeyhtiö. Vanhasta kaartista Forss ymmärtää, mutta hän ei ollut eikä enää ole mikään linjanvetäjä, saatikka jämäkkä vääryyksien esiinnostaja

    VastaaPoista
  44. Forss ei nosta mitään vääryyksiä esille, kieltää jopa valtuustonkokousessa kyselemästä.Eipä silti eipä kukaan muukaan, muutos ja haverinen on poikkeus

    VastaaPoista
  45. Meillä Ukissa on muitakin isoja ongelmia kuin kadonneet työpaikat ja asukkaat. Kaupungin talouttakaan unohtamatta. Yksi suurimmista ja koko ajan paheneva on pula sellaisista asunnoista (lähellä asumisen arjen peruspalveluita), joissa voisi turvallisesti asua elämänsä ehtoovuosina. Patenttiratkaisu ei ole kaupungin osin kustantama vuokrakerrostalo (hanke). Muitakin ja halvempia ratkaisuja on tarjottu.
    Viitteenä olkoon tänään julkaistu artikkeli kaupungin asuntotilanteesta.
    JAa

    VastaaPoista
  46. Kiitos käväisyistä ja viästityksistä! Olisikohan paikallaan tehdä halpoja ja toimivia Tarzan tyyppisiä hissejä, joilla Jane halposti heilahti ylempään kerrokseen?

    VastaaPoista
  47. Vaaraallisia joku ilkimys käy kuitenkin liaanin rasvaamas.

    VastaaPoista
  48. Kai tiedätte sen, mistä tuo karmea tarzanhuuto johtui ? - No siitä kun Tarzan ja Jane siellä puissa hyppelivät niin Tarzan sanos Janelle : - Ota kiinni mistä saat ! - Ja Jane otti ( siitä " liaanista " joka roikkui siinä Tarzanin jalkojen välissä ! ) . MOT

    VastaaPoista
  49. näin on. Ei kenenkään oloa pidä tehdä liian helpoksi

    VastaaPoista
  50. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Tarkoitin lähinnä sitä norsuvoimaista hissiviritystä! Päivisin norsut toimisivat hissien voimanlähteinä ja öisin ne tankkaisivat itseään nurmikoita syöden ja kauniina pitäen. Tämä auttaisi kaupungin säästötavoitteissa, jos kaupungin yhtiölle taattaisiin norsumonopoli. Yhtiö voisi tarjota palvelujaan myös yksityiselle sektorille esim. paikallisen golfviheriön kunnossapitoon kaupungin yhtiö voisi vuokrata jälkiä jättämättömiä kevyt norsuja. Entäpä norsun ulosteet? Ne voisi myydä isäntien pelloille tai ryhtyä valmistamaan biopolttoainetta. Jälkimmäinenhän on jo melkein valmis tai on siihen ainakin upotettu puoli miljoonaa veroeuroa.

    VastaaPoista
  51. Eikös jompikumpi Lassila tai Tikanoja itse suunnittele jotain kaatopaikalla ? Menekö johonkin biojuttuunkin kaupungin varoja?

    VastaaPoista
  52. Kiitos vierailusta ja hyvästä huomiosta! Puistojen hoitoon menee. Jos norsu leikkauksen sijaan syö heinän, kuljettaa sen pois ja vielä siinä sivussa jalostaa heinästä biopolttoaineen raakamateriaalia, niin säästöjen lisäksi syntyy tuottoa kaupungille. Mahtaakohan Takala pysyä nahoissaan, kun kerron tämän hänelle? Jokohan tämän kuullessaan sivistyspalvelujohtaja ja arkkitehti alkavat kiljuen perustelemaan kummalle säästöt ja tuotot kuuluu eli pistetäänkö ne kenties lapsiin ja opetukseen vai siirretäänkö katulamppuja puolimetriä keskemmälle keskitietä. No, mikäli vanhat merkit pitävät kutinsa ja vanhat ratkaisee erimielisyyden: KATULAMPUT VOITTAA!

    VastaaPoista
  53. Kuulin, että U:gin Ponk vai Bonk- teknologia on kehittänyt uuden laitteen, jolla saadaan norsut pysymään pois koko kaupungista. Laitteen voi hankkia yksityinenkin kansalainen, vyölaukun tapaan se kiinnitetään vyötäille ja näin syntyy norsuvapaa puutarha.
    Laite on ajankohtainen hinku- hankkeen takia. Norsun pierut ja pruikut ovat sekoittanete kaikki hiilidioksidimittaukset.
    Myös oluen valmistus julistetaan pannaan. Siellä syntyy käymisen prosessissa liikaa hiilidioksidia, vaikka se voitaisiin ottaa talteen ja käyttää luonnonmukaisena jäähdytysaineena jäähallissa ja hiihtoputkessa.

    VastaaPoista
  54. Uki voisi säästää myös sähköä. Valot vaan yöksi pois Aliseltakadulta....vai onko siellä jotain liikkeitä vielä auki?

    VastaaPoista
  55. Nyt hokasin.

    Niistä norsun tekemistä munkeista saa hyvän tuotteen,kun pastaa rasvassa ja sokeroi, sitten myy lauantaina torilla kesäaikana.

    VastaaPoista
  56. Vai Tarzaniksi ja Janeksi meni? Sopii ihan itse asua hissittömän kolmikerroksisen kerrostalon kolmannessa kerroksessa ja olla liikuntarajoitteinen tai jo niin huonossa kunnossa, että pyörätuolia on käytettävä päivittäiseen liikkumiseen (mutta et silti ole kunnan hoitopaikan tarpeessa). Miten käyt kaupassa ja ylipäätään hoidat päivittäiset asiasi? Tuleeko sinua auttamaan kaupungin kotihoito? Vai naapurin Lissu ja Ville? Tutkikaahan kaupungin rakennuskantaa ja selvittäkää, missä asuu eniten ihmisiä, mikä on väestörakenteemme ja millaisissa rakennuksissa asutaan eniten.
    JAa

    VastaaPoista
  57. Kiitos idearikkaista kommenteista ja käynneistä! Onneksi meillä on riittävästi tyhjiä vuokra/omistusasuntoja kaikkialla ja myös ensimmäisissä kerroksissa ja rivi- sekä omakotitaloissa. Asuntoja löytyy joka lähtöön ja jokaiselle, mutta: NORSUVOIMASSA ON UUDENKAUPUNGIN TULEVAISUUS! Sen mukana joko menestymme tai hukumme norsun paskaan!

    VastaaPoista
  58. Eipä nyt taida ihan kohdata. Toki tämä on vain ja ainoastaan minun kaino mielipide tästä asuntojen kohtaantumisasiasta Ukitasolla.
    JAa

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!