keskiviikko 8. tammikuuta 2014

MILLOIN JA MITEN UUDENKAUPUNGIN MOMENTUM KATOSI?

Uudenkaupungin ensimmäistä momentumia(tarkoitan positiivisen liikevoiman mahdollista lähtötilaa, oikeaa hetkeä onnistua) elettiin keväällä 2009. Tuolloin Naantalissa kamreeritar yritti avata kaupunkimme talouden synkkää tulevaisuutta huonolla menestyksellä, sillä hänen esimiehensä keskeytti esityksen tylysti. Jos tuolloin olisimme saaneet kuunnella esityksen loppuun ja keskustella siitä, olisivat varmaankin usean valtuutetun silmät auenneet todellisuudelle. Kenties edellä mainitun seurauksena kaupunkimme taloudellinen tilanne olisi nyt kokolailla parempi.

Samassa sessiossa Juha Aaltonen nosti esille kaupunkimme johtajuusongelman, mutta kukaan ei ottanut häntä vakavasti, en edes minä. Naantalin seminaarissa 2009 kävi selväksi, että meillä virkahenkilöt vie ja luottamushenkilöt tuskin edes vikisee. Kolmas merkittävä Naantalin seminaarissa esitetty momenttum oli Tontonmäen putkahtaminen valtuutettujen tietoisuuteen. Jos muutkin luottamushenkilöt olisivat puuttuneet ja pohtineet em. esiintuloa, olisi kaupunkimme talous nyt totaalisesti toinen, siis paljon positiivisempi.

Naantalin seminaarin jälkeen sain, eräältä kaupungin työntekijältä käsiini konsulttityön, jonka kamreeritar oli yrittänyt avata valtuutetuille. Juha Aaltosen ja Rainer Tähtisen kanssa lähetimme po. konsulttityön kaikille valtuutetuille. Kotvanen meitä pidettiin kovina miehinä yli puolueiden, mutta sitten kaikille lähetettiin tämä:

"Tervehdys

Valtuutettujen Rainer Tähtisen ja Jari Valkosen toimesta tapahtuva
jatkuva muiden valtuutettujen ja virkamiesten asiaton mollaaminen voisi
pikku hiljaa jäädä vähemmälle.

Rainer Tähtinen ja Jari Valkosen viestissä, 18.10.2009 klo 01:34,
mainittu, 16.2.2009 valmistunut ja Heikki Miettisen laatima
"Säästöpotentiaali -malli" on esitelty kaupunginvaltuuston
strategiaseminaarissa Naantalissa 23.3.2009 klo 10.00-10.30
talousjohtaja Anne Takalan toimesta.

Ko. seminaarissa esiteltiin huomattava määrä erilaista aineistoa, joten
on sinänsä ymmärrettävää, että kaikkea ei muista. Vai aiheuttiko
valtuutettu Valkosen muistinmenetyksen sama aine, joka esti häntä
osallistumasta toiseen seminaaripäivään.

Kaupunginjohtaja Kari Koski"


Siinä menivät ne faktat ja se momentum aloittaa muutos kaupunkimme saattamiselle kasvun ja kestävän talouden tielle. Yhden tyypin jyrähdys sai lähes koko valtuuston laskemaan alleen ja pyyhkimään ahterinsa kalliilla(muistaakseni 30 000€) ja ongelmat avaavalla konsulttityöllä. Seuraava momenttum tuli Forssrömin konsulttityön muodossa, jossa esiteltiin terveydenhoitomme kalliit vuotokohdat ja annettiin niihin tilkitsemisohjeet.  Taas luottamushenkilöt käyttivät kallista(muistaakseni 40 000€) konsulttityötä ahterin pyyhintään. Sen sijaan samaan aikaan luottamushenkilöiden kellokkaat esittivät ongelman lääkkeeksi Aluesairaalan toimintojen alasajoa. Asialla olivat pitkälti samat tyypit, jotka joku kuukausi sitten esiintyivät suurina Aluesairaalan puolestapuhujina - JOSPA MEILLÄ OLISI TOIMIVA MEDIA........

Kaupunkimme ehkä suurin momentum liittyi kouluverkon säilyttämiseen. Sitä ei säilytetty ja niinpä väestöpakomme nuortenperheiden osalta kiihtyi. Juha Aaltonen esitti säännöllistä elinkeinotoimintamme toimintamme raportointia valtuustolle, kaikkiaan teimme kymmeniä, lähes rautalangasta väännettyjä, esityksiä ja aloitteita kaupunkimme tilan parantamiseksi joko kehittämällä tai säästämällä. Mikään ei kelvannut. Anteeksi muistivirheeni yksi asia kelpasi: Valtuusto hyväksyi 10 000£ lisäyksen urheiluseurojen perusavustuksiin!

Tässä selkeää, harppoen esitettyä, historiikkia siitä kuinka mahdollisuutemme lurahtelivayt miljoona miinuksille ja kaupunkilaisten omaisuuden miljoonamyyntiin. On siis aivan turha syyttää nykyistä kaupunginjohtajaa Järvistä tai Nikulaa siitä, että Uusikaupunki ei tarttunut mahdollisuuksiinsa. Tämä paatti oli hakattu reikiä täyteen jo kauan ennen heidän astumistaan laivan puikkoihin. On myös aivan turha syyttää entistä kaupunginjohtajaa nykyisestä tilanteesta: HÄN VAIN ESITTELI, LUOTTAMUSHENKILÖT PÄÄTTIVÄT. Sama koskee sivistyspalvelujohtajaa: HÄN ESITTELI KONSULTTITYÖN, JONKA POLJALTA LUOTTAMUSHENKILÖT PÄÄTTIVÄT LOPETTAA VIISI KOULUA! Sopii lisätä tai korjata jos muistini viärässä!

Jos meillä olisi tasapuolisesti tietoa jakava ja ammattikunnialla toimitettu lehti, puoliakaan tämän kaupungin mokista ei olisi päässyt syntymään. Tätä menoa on jatkunut vuosia ja Uudenkaupungin vapaapudotus voidaan kääntää nousuun, mutta siihen tarvitaan oivallusta, jota Aaltonen, Tähtinen ja minä olemme hokeneet vuosia ja jonka Nikulakin sanoi keväällä valtuustossa: MITÄ MYÖHEMMIN ALOITAMME KAUPUNGIN TALOUDEN KUNTOON SAATTAMISEN SITÄ KOVEMPIA KONSTEJA JOUDUMME KÄYTTÄMÄÄN.

51 kommenttia:

  1. Kovaa tekstiä, koska se lienee totta. Jussilan momentum on siellä minkä päällä päätoimittaja istuu.

    VastaaPoista
  2. Jospa odotellaan vaan ja pidetään järjestäytymisastetta korkealla. Aina on aika hoitanut asiat kuntoon. Otetaan bulgarialaisia ja romanialaisia kaupungille töihin kun ainakin hoitoalalla tarvitaan.

    VastaaPoista
  3. Jos palkattaisi taas muutama konsultti tutkimaan kaupungin taloutta kuntoon saatamiseen, niin tehtiin ennenkin.

    VastaaPoista
  4. Onneksi Kari ehti saada sen Rauman kaupunginjohtajan paikan ajoissa.

    VastaaPoista
  5. Onneksi sai myös kaupungintalouden pers................leen.

    VastaaPoista
  6. Mielenkiintoinen ilmiö tämä kaupunginjohtajan paimenkirjeiden lähettely. Ei ole missään muualla Suomessa vastaavaa, mitä olen kysellyt. Viimeistään tuo todistaa hänen hallintokulttuuristaan. Ehkä hänkin on oppinut jotain, tullut varovaisemmaksi.
    Siinä Aaltonen oli oikeassa, että johtajuusongelma oli olemassa. Johtaja kyllä oli.

    Toinen valtuustokauden alun kummallinen ilmiö oli vihjaaminen poliisitalon olevan samasa talossa kuin kaupungintalo.

    VastaaPoista
  7. Tuskinpa Javaa Juhaa ja Tähtistä syyttää käskettiin olemaan kunnolla. Aika yksipuolista asia käsittelyä plokissa.

    VastaaPoista
  8. Samaa virttä veisataan vuodesta toiseen. Säkeistöjäkään .

    VastaaPoista
  9. Samaa virttä tosiaan. Aikaisemmin haukuttiin Javaa, Juhaa, Rakea, Kontua ja Kangasta. Nyt haukutaan Järvistä ja Nikulaa. Mikään ei muutu Uudessakaupungissa.

    VastaaPoista
  10. Täällä käännetä'än kaikki ja valehdellaan. Koski ja Forss ovat ylivoimaiset ykköset, jos haukkumisia aletaan laskea.

    VastaaPoista
  11. vai käskettiin javaa, Juhaa ja Tähtistä olemaan kunnolla. En minä vaan tuossa alustuksessa olevassa kirjeessä huomannut mistään Juhasta puhuttavan, Hän lienee tuolloin ollut vielä poliittisesti korrekti (lue: toisten aivoilla ajatteleva). Hän oli kunnianarvoisassa sosialidemokratiassa tuohon aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miks se demariks ryhty?

      Poista
    2. Ukis kannattaa olla demari, jos ei välitä realismista.

      Poista
    3. Ihminen tekee elämänsä aikana monenlaisia kokeiluita: hyviä ja huonoja. Annettakoon muutamat niistä anteeksi ;)
      JAa

      Poista
  12. Ei täällä ketään haukutaan. Kirjoitetaan tapahtumia ja mielipiteitä. Jos ei totuutta kestä parempi pysyä Harton päättömässä porvariplokissa

    VastaaPoista
  13. yx maisteri (ei uima sellainen)9. tammikuuta 2014 klo 15.06

    Kosken kovan poliittisen arvostelun ymmärrän, mutta Forss saa turhaan täällä siipeensä ns. perustelemattomasti.
    Kosken toimissa on ollut todistettavissa selkeitä floppeja. Ne tietysti menevät asiansa osaamattomien poliitikkojen piikkiin, joten sitä tausta vasten on urha tietysti Koskeakaan syyttää. Tontonmäkeä ehkä lukuunottamatta salaisine esittelyineen. Siinä vietiin poliitikkoja kysenalaisella tavalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja Forss oikein nauttii?, kun hänen blogissaan tunnistettavia ihmisiä mollataan. Ei tee elettäkään, jotta moinen ei jatkuisi. Java sentään välillä komentaa mollaamasta ketään( hartoa ainakaan). Forss pätee sillä, kun saa blogissaan toiset huonoon valoon? Vai miksiköhän?

      Poista
    2. No Forssilla on blogi, totta kai hän nauttii jos poliittisia vastutajia siellä kusetetaan. Voi olla että itekin joskus kommentoi, anonyyminä, mistä sen tietää?

      Poista
    3. Joo, kyllä esiintyy myös nimettömänä blogissaan. Varmistuin asiasta, kun siellä nimetön kirjoitti asian, jonka olin vain Hartolle sanonut. nimimerkki valtuutettu myös

      Poista
  14. Kiitän vierailemisesta ja ja viestimisestä! Täytyisi saada painosta uusi virsikirja, silloin pääsisi veisaamaan uusia virsiä1

    VastaaPoista
  15. uusia virsiä pitäisi kehittää, juu -u. No "hartolassa" epäillään, että sinun alustuksesi Naantalin seminaarista ei pitäisi paikkaansa ?

    VastaaPoista
  16. Niin, veisattiinko siellä todellakin virttä 301 - Kirkasta oi Kristus meille

    VastaaPoista
  17. kai siellä vapaa-aikaakin oli... kaikissa poliittisissa seminaareissa, joihin on järjestetty kuljetus, ryypätään. Ainakin Turussa.

    VastaaPoista
  18. Huputi huputi hoi!

    Hyt sinä Valkonen, kun olet arvostellut kaupungin säästöjä oletko muomannut nyt vasta säästöä syntyy.
    Ei tarvitse köyhien ja persaukinaisten makslla tyhjästä työstä LUMEN AURAUKSESTA JA HIEKOTTAMISESTA,KIINTEISTÖT MYÖS SÄÄSTÄVÄT KOTTARAISTEN PÖNTÖJEN LÄMMITYKSESTÄ.

    VastaaPoista
  19. Kiitos kommenteista ja vierailuista! Naantalissa tapahtui kaikenlaista eikä sitä saa tähän sopimaan. Jos jotain haluatte kirjoittamaani haluette korjata tai jotain lisätä, niin: OLKAA HYVÄ! Tapahtuman tarkoitus lienee ollut se, että suurijohtaja ottaa otteen nöyristä luottamushenkilöistä. Muutama ei tuohon ruotuun lähtenyt ja he saivat sen tuta! Aika railakkaasti alkoholi virtasi Naantalissa ja jopa hotellin irtaimistoa tuhoutui, mutta käsittääkseni kukaan ei ollut kännissä seminaarissa tai jäänyt viinan takia siitä pois.

    Ehkäpä säätöä olisi tullut muutenkin aurauksen osalta; Valopylvääthän on sijoiteltu niin ettei kukaan mielellään katujamme aurailekaan. Kuulemma porvarit suunnittelevat säästämistä laskemalla uimahallin veden lämpötilaa. Tällä konstilla on ajatte kuulemma menestyksekkäästi käyttäjiä Suomen uimahalleista!

    VastaaPoista
  20. Tuttva sanoi lukeneensa lauantain Ukarista, että sataman myymisestä yhtiölle tuli kaupungille miljoonakaupalla rahaa. Niinpä niin. Olisi Huittinen voinut siinä kainalokirjoituksessaan vähän enemmän "kansanomaistaa" asiaa ettei jää tällaisia käsityksiä. Ehkä hän luulee itsekin, että kirjanpidollisesti tarkoittaa oikeasti.

    VastaaPoista
  21. Kiitos vierailuista ja tolkun kommentista! Tuo paikallista tiedottamista parhaasta päästä, sinä ei sentään valehdella - ainoastaan vaietaan loppuvaikutuksen todellisuudesta!

    VastaaPoista
  22. "Kuulemma porvarit suunnittelevat säästämistä laskemalla uimahallin veden lämpötilaa." Tiedätkö muuten yhtään, että kuinka monella asteella? Uimahalliin liittyisi toinenkin säästökeino sen veteen liittyen. Nimittäin voitaisi vähentää altaiden vesien määrää, niin ei tarvitsisi lämmittää vettä niin suuria määriä. Voitko Java välittää tämän edistyksellisen oivan säästökeinon porvareille, kiitos.
    JAa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Juha huomiostasi! Etenkin ne altaan alimmaiset vesimetrit ovat täysin turhia. Eihän siellä pohjalla kukaan polskuttele!

      Poista
  23. siitä vasta säästöä syntyy,kun lurauttaa vedet pois altaasta ja menee mereen uskenteleemaan,sekun on nyt ilman jäätä.

    VastaaPoista
  24. Eläkeläiset aamupäivällä ilmaiseksi uimaan - sotekulut pienenee ja kaupunki säästää. Ikäihmisten tungos altaassa lämmittää yön aikana jäähtyneen veden sopivaksi nuorempien käyttöön loppupäiväksi - vettä ei tarvitse lämmittää ja kaupunki säästää.

    VastaaPoista
  25. Vakka-Suomen Sanomat uutisoi kannessaan näyttävästi H.Walan erottamisesta. Saahan sitten nähdä kuinka käy, kun puoluesihteeri Tujunen tulee Turkuun saakka asiaa selvittämään. Se on vaan niin, että jos tulee erotetuksi puolueen osastosta, tulee erotetuksi myös puolueesta.

    Porvarina olen huolissani muustakin kuin uimahallin vesitilanteesta. Olen huolissani siitä, äänesteleekö Wala vasemmiston leirissä ? Onhan tunnettua, että vasemmisto ei kanna huolta veronmaksajien taakasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos arkeen palauttamisesta! Onpa tainnut po. henkilö äänestää joka asiassa Kokoomuksen selkeää enemmistöä vastaa ja aina demareiden mukana. Minua ihmetyttää se, miksi täytyy roikkua puolueessa, jonka kanssa on eri mieltä ja napit vastakkain. Vielä ihmeellisemmältä tämä roikkuminen tuntuu, kun vaihtoehtona ovat vanhat yhteistyökumppanit ja puolue, jonka kanssa on aina samaa mieltä! Ei yksi henkilö voi määrätä koko puolueen tai ryhmän toimintaa. Tätä yrittäessään pelaa helposti itsensä kaikkea valtaa vailla olevaksi "takarivin Taaviksi", joka ei pysty edes vähimmässä määrin ajamaan äänestäjiensä etua?

      Poista
  26. Kiitos vierailuista ja hyvistä ideoista! Jospa pantaisiin altaan viereen lämpöenergiaa tuottava juoksumatto ja pyydettäisiin Varjon Markku juoksemaan altaat lämpimiksi?

    VastaaPoista
  27. Markku on liian laiha. Arvaas Java ketä siellä pitäisi olla ;-)

    VastaaPoista
  28. Minä ja sinä ;-)

    TimoAJ

    VastaaPoista
  29. Meidän tapauksessa kannattaisi energia ottaa leuoista. Ehkä sillä puhemäärällä saataisiin uimahallin energian lisäksi jäähallin jääkin ilmaiseksi!

    VastaaPoista
  30. Ainut asia mikä Tuppukylässä kannatta on toisten solvaaminen ja paskanjauhanta mutta siitäkun ei hyödy kukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainoa joka kannattaa on naisten rintaliivit.

      Poista
  31. Onko jotakuta solvattu ? Muistelisin, että Aaltosta ja Valkosta solvattiin taannoin aiheetta. Siitä on perintönä nämä ikuiset suoneniskennät mm. Tontonmäestä. Mutta nautin suunnattomasti näistä Valkosen kolumneista ja niistä seuranneista kommenteista.
    Pari kuukautta sitten joku väitti jonkun ottaneen lahjuksia. Kukaan ei piitannut enää pätkääkään; kipukynnys on muuttunut korkeaksi niistä kahden opettajan herkkähipiäisyyden ajoista

    VastaaPoista
  32. Ei rintaliivit mitään kannata vaan tuovat esille sen jota miehet ihannoivat ja lapset saavat pienenä päivän aterian.

    VastaaPoista
  33. Java tässä taannoin kehuskeli ( oliko ironiaa ?) venäläisten hienoa tekniikkaa mm. arktisten alueiden öljynporaamisessa. Varmaan teknikka on korkealla tasolla. Jo Sotsin olympialaisten suorituspaikkojen rakentaminen sen osoittaa : kaikki rakennetaan suon päälle, jonka jo tsaarin hallitus julisti ainutlaatuiseksi luonnonsuojelualueeksi v. 1911.
    Saa nähdä sortuuko mikään kisojen aikana ? Aika helvetin touhua näyttää olevan, olympian henki on tästä prosessista ollut kaukana. Ugh, raha on puhunut !

    VastaaPoista
  34. Alkaa näyttää heikolta
    http://yle.fi/uutiset/suomen_talouden_tuotanto_painui_lokakuussa_miinukselle/7023669

    VastaaPoista
  35. Koko hallitus pitäisi vaihtaa..

    VastaaPoista
  36. U:gin hallituksen laatu riippuu näkökulmasta. Toivottavasti 6-5 äänestykset tarkoittvat tarkempaa taloudenpitoa.

    VastaaPoista
  37. Kiitos vierailuista ha viesteistä! Ehkä em. biokaasutuotannolla lämpiäisivät yimallin saunat, mutta vielä en näillä odotuksilla lähtisi vaihtamaan katuvalojamme kaasutoimisiksi. Venäläisillä on vankkaa kokemusta suolle rakentamisesta: Pietari ja Pieksämäki. Hallitukset olisi hyvä vaihtaa: isompi kokonaan ja toinen osittain!

    VastaaPoista
  38. kahta en vaihda... sukkia

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!