keskiviikko 1. tammikuuta 2014

MIHIN PYRITÄÄN VALIKOIVALLA TIEDOTTAMISELLA?

 

Hän joka hallitsee tiedottamista voi luoda utopioita, voi luoda unelmia, voi saada tulevaisuuden näyttämään hyvältä, voi antaa jopa tästä päivästä valheellisen kuvan, mutta hän ei koskaan voi muuttaa tapahtunutta tai totuutta!

Maailmankuvan muokkaamiseen ei tarvita aina valehtelua, mielikuvaa voi muokata valikoimalla julkaistavaksi sopivan osuuden totuudesta. Tätä sanotaan manipuloinniksi ja sen vastakohtana pidetään tasapuolista tiedottamista!

SEURAAVASSA KAKSI ERI KIRJOITUSTA SAMAN OTSIKON ALTA:

"Mauno Vannas

syntyi Uudessakaupungissa vuonna 1891, kävi koulunsa täällä ja pääsi ylioppilaaksi Uudenkaupungin yhteislyseosta vuonna 1911. Hän kunnostautui paitsi koulunkäynnissä myös urheilussa, mistä on muistona vieläkin suuri määrä erilaisia palkintoja. Elämäntyönsä hän teki lääketieteen parissa, hän toimi Helsingin yliopiston silmätautiopin professorina neljännesvuosisadan ajan.Mauno Vannas oli erittäin kiintynyt entiseen kotikaupunkinsa Uuteenkaupunkiin ja vieraili täällä usein. Hän halusi osoittaa rakkauttaan synnyinkaupunkiaan kohtaan lahjoittamalla kaupungille varoja muun muassa hopeapajujen istuttamiseen Kaupunginlahden rannoille. Pystyäkseen osallistuman pysyvämmin ja suunnitelmallisemmin kaupungin kaunistamiseen hän perusti tarkoitusta varten erityisen säätiön.
Professori Mauno Vannas toimi itse säätiön puheenjohtajana kuolemaansa saakka vuoteen 1964 saakka. Muina ensimmäisen hallituksen jäseninä olivat professori Salme Vannas, kaupunginjohtaja Olavi Salaterä, ekonomi Jukka Lehtinen, kirjapainonjohtaja Lassi Lehtinen ja rehtori Veikko Paasio. Nykyisin säätiön hallituksen puheenjohtajana toimii kaupunginjohtaja Kari Koski, varapuheenjohtajana maisteri Severi Vannas ja jäseninä päätoimittaja Matti Jussila, apulaisrehtori Erich Klotz, ekonomi Lina Lehtinen ja lääketieteen tohtori Kaarina Vannas."


"Mauno Vannas

 Mauno Viktor Vannas (18. elokuuta 1891 Uusikaupunki19. joulukuuta 1964 Helsinki) oli silmätautiopin (oftalmologian) professori ja äärioikeistolainen poliitikko. Vannas oli myös yksi natsien suosimista ehdokkaista heidän omissa suunnitelmissaan, joihin kuului kanssallissosialistisen hallinnon asettaminen Suomeen.
Mauno Vannas syntyi Uusikaupunkilaisen Viktor ja Maria Johanssonin perheeseen 18.08.1891. Hän sai kasteessa nimen Viktor Mauno. Johanssonin perheen kaksi lasta, tytär ja poika, olivat kuolleet aikaisemmin kurkkumätään ja tulirokkoon parin vuoden ikäisinä. Merimies Viktor Johansson (1851-1915) oli kotoisin Karjalasta ja hänen vaimonsa Maria Kristina Iskaksdotter (1847-1911) oli syntyjään laitilalainen. Viktor Mauno Johansson otti vuonna 1905 käyttöönsä sukunimen Vannas.
Vannaksen ensimmäinen vaimo oli Sylvi Vannas ja toinen Salme Vannas (1918–1993), joka myös oli silmälääketieteen professori.
Yhdysvalloissa ja Euroopassa opiskellut Mauno Vannas loi silmälääketieteen saralla kansainvälisesti merkittävän uran. Hän oli taitava kirurgi ja kehitti myös leikkausinstrumentteja.
Vannas toimi Suomen sisällisodassa sotilaslääkärinä. Sodan jälkeen Mauno Vannas oli lääkintäupseerina Autopataljoonassa. Vuonna 1921 hänet ylennettiin lääkintäkapteeniksi, ja hän saavutti vielä lääkintäeverstin arvon. Hän toimi Suomen silmälääkäriyhdistys ry:n puheenjohtajana 1936–1938 ja vuosina 1937–1961 Helsingin yliopiston silmätautiopin professorina. Vuonna 1943 hän toimi muun muassa Suomen silmälääkäriyhdistyksen pommitusten aiheuttamien silmävammojen toimikunnassa. Niin ikään 1940-luvulla hän kehitti Vannaksen värikalvoatulat ja 1950-luvulla kansainvälisesti Vannaksen sakset. Vannas aloitti ensimmäisenä Suomessa sarveiskalvonsiirrot ja perusti myös ensimmäisen silmäpankin klinikalleen 1956. Mauno ja Salme Vannas perustivat optikkoliikkeen A-Linssi Oy:n, johon he kouluttivat myös optikoita.
Politiikassa Vannas toimi äärioikeistossa ja johti kansallissosialismia ja natsi-Saksaa ihailevaa Suomen Valtakunnanliittoa (SVL). YLE TV1:n MOT-ohjelmassa esitettiin Suomen Valtakunnanliiton olleen juutalaisvastainen järjestö, joka kaavaili myös vallankaappausta, jos Saksa olisi voittanut toisen maailmansodan. Vannas ehti tuhota SVL:n arkistot sodan lopulla, joten todisteet ovat vähäisiä. Vannas oli tiedekunnassa, joka ei puoltanut Saksasta paenneelle lääkäriksi esittäytyneelle juutalaiselle Walter Cohenille toimilupaa. Tiedekunta vetosi siihen, ettei Saksassa suoritettu tutkinto ollut saman arvoinen suomalaisen kanssa, sekä huomautti, ettei lupia tulisi antaa "tällaisille poliittisille pakolaisille" epävakaiden poliittisten olojen vallitessa, koska heitä sitten alkaisi Suomeen tulvimaan. Todellisuudessa saksalainen tutkinto oli vähintään yhtä hyvä, ellei parempi, minkä Saksassa itsekin oppinsa saaneet Ylppö ja Vannas tiesivät. Vannasta syytetään myös Moses Zewin väitöskirjatyön vaikeuttamisesta.[1]
Vannaksen yhdessä professori Signe Löfgrenin, lääket. lis. Birgitta Knapen ja professori Jorma Castrenin kanssa perustamansa Silmäsäätiö jakaa apurahoja silmälääketieteen tutkijoille. Säätiön Mauno Vannas-mitali jaetaan saavutuksista silmälääketieteen ja silmäsäätiön hyväksi.
Vannaksen syntymäkaupungissa Uudessakaupungissa sijaitsevassa Vannaksen puistossa, Rantakadun ja Blasieholmankadun risteyksessä, on vuonna 1961 kuvanveistäjä Oskari Jauhiaisen messingistä veistämä Mauno Vannaksen muistomerkki. Vannas perusti 1960-luvulla Vannaksen säätiön, jonka tarkoitus on Uudenkaupungin kaunistaminen muun muassa puiden istuttamisella ja puistoalueilla."

51 kommenttia:

  1. Ensimmäinen taitaa olla Vannaksen Säätiön historiikista. Siinä esitellään edesmennyt säätiön perustaja muutamalla lauseella. Toinen on Wikipediasta.
    Tekstien sisältö riippuu asiayhteydestä. Pitäishän sun entisenä toimittajana tämä tietää.

    VastaaPoista
  2. Ensimäinen arvaus meni väärin. Lisätään listaan vielä nämä kaksi
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Valtakunnan_Liitto
    http://www.fsd.uta.fi/pohtiva/ohjelma?tunniste=svlohjelma1942

    VastaaPoista
  3. Heh he on muuten eka suoraan Uudenkaupungin Sanomien sivuilta!!!!

    VastaaPoista
  4. Plarista olikin. Joka tapauksessa konteksti on avainsana.

    VastaaPoista
  5. Arvatkaas ketä seuraavan kirjoitti
    Ei uskota kaikkea mitä kirjoitettu ja painettu sana edes paikallisesti sisältää; ollaan itse avoimia ja haastetaan toisiamme edestäpäin. Uskotaan, että vaikka sana olisi painettu, toinenkin kanta on usein olemassa.

    VastaaPoista
  6. Ajatelkaa nyt vähän. Miltä se U:gin Sanomissa olisi näyttänyt, jos kaikki tuo negatiivinen, todellinen menneisyys olisi paljastettu tyhmälle kansalle.
    En tiedä ketä (20.56) tarkoittaa ?

    VastaaPoista
  7. Kiitos käynneistänne ja kommenteistanne! Juuri sitä tarkoitan, että asioista ja epäilyksistä vaikenemalla, tapahtumia, ihmisiä ja asioita, valjastetaan sopiviksi tarkoitusperien keppihevosiksi ja vallan välineiksi. Miltä tuntuisi: Adolf Hitler keskieurooppalainen valtiomies, vegetaristi, ei juonut eikä polttanut ja kohteli elämiä hyvin. Josef Stalin itäeurooppalainen valtiomies, suuri yhteiskunnan uudistaja, mainio satiirikko ja humoristi. Jäikö jotain kertomatta ja pyhittääkö kirjoituksen päämäärä julkaistavaksi valittavat totuudet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Urho Kekkonen, kovaotteisena kuulustelijana tunnettu Ohranan etsivä; Björn Wahlroos, stalinistinen nuorisopoliitikko; Henry Ford, antisemitisti ja 'kansainvälinen juutalainen'-kirjan kirjoittaja; Arvo Ylppö, Erik von Frenckell, Tahko Pihkala, suomalais-saksalaisen seuran jäseniä 1930-40-luvuilla...

      Esimerkkeinä siitä, että ihminen voi oppia virheistään ja muuttaa mieltään. Ehkä Vannaskin tuli toisiin ajatuksiin vanhemmalla iällä ?

      Poista
    2. Vannas hävitti arkistot, muuten olisi joutunut sotasyyllisten jatkoksi. Sillä oli tappolista, jonka kärjessä oli presidentti. Itseään suojeli ja oli pelkuri.

      Poista
    3. Ihmisen pelkuruudesta on vaikeaa sanoa paljonkaan tuntematta häntä. Se, että Vannas jäi Suomeen ja jatkoi menestyksellisesti ammatissaan voisi tosin todistaa päinvastaistakin. Esimerkiksi Lauri Törni pakeni maasta eikä hän ymmartääkseni ole pelkurin maineessa.
      Itsensä suojeleminen sodan jälkeisessä tilanteessa ei minusta ole mikään pelkuruuden merkki, paremminkin kenen tahansa ihmisen normaalia käyttäytymistä.

      Silppurit taisivat jauhaa yötä päivää myös Stasin arkistossa Berliinin muurin murtumisen jälkeen. (Samassa kaiketi menivät silpuksi jokusen suomalaisenkin poliitikko-yhdyshenkilön tiedot eivätkä niin ollen muodostuneet poliittisen uran jatkon esteeksi...)

      Valvontakomission mielestä Vannas ei tainnut olla mikään merkittävä tekijä. Halutessaan se olisi varmasti järjestänyt niin sotasyyllisyysoikeudenkäynnin kuin tarvittavat 'todisteetkin'.

      Poista
  8. No mutta taisi nuokin pitää kutinsa liittyen valtiomiehiin. Mutta muistatko Java tämän kun pari vuotta sitten valtuustossa on kysytty aloitteella juuri Mauno Vannaksen säätiön asioista niin siitä poiki vaatimus rikostutkintaan kaupunginhallituksessa. Tämä valtuustoaloite valmisteltiin ja käsiteltiin yhdessä viikossa mikä on valtuustoaloitteiden käsittelyssä varmaan Suomen ennätys. Asiaan liittyen paikallislehdessä julkaistiin vetoomuskirje kolmen päivän päästä jossa toruttiin aloitteen tekijää. Joskus asioihin tulee vauhtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistanpa hyvinkin! Keskustaa ja Kommunisteja lukuun ottamatta kaikki valtuustoryhmät tuomitsivat tekijän vainajan, suuren Uudenkaupungin ystävän ja lahjoittajan häpäisystä. Aloitteentekijä ei itse esittänyt pienintäkään omaa väittämää tai mielipidettä vaan kaikki oli valtakunnan verkossa julkistettua. Aloitteella haluttiin vain asioiden selvittämistä, silti selvityksen sijaan hallituksen valmistelija ehdotti aloitteentekijän viemistä oikeuteen kaupungin toimesta. Olipa episodissa sellainenkin piirre, että eräs virkahenkilö ei suostunut esittelemään asiaa hallitukselle! Kyllä me oltiin rikkaita, kun tuollaiseen oli aikaa.

      Poista
    2. Te olette tulleet veronmaksajille kalliiksi.

      Poista
    3. Kun toimii epärehellisten tai totuudelle ahtinsa kääntäjien kanssa, tulee totuudelle sitä enemmän hintaa, mitä enemmän sitä yritetään salata!

      Poista
    4. Ketkä te ja mistä saisimme eurot vielä näytille??? Kalliimmaksi kuin Tontonmäen talot kenties?
      Anonyymi1. tammikuuta 2014 23.09

      Te olette tulleet veronmaksajille kalliiksi.

      Poista
  9. Kiitos käynneistä ja vierailuista! On kiistatta selvää, että säätiön perustaja oli alallaan kansainvälisesti arvostettu huipputekijä. Se tiedetään ja siitä täytyy antaa kaikki kunnia ja arvostus miehelle, Minä en ainakaan lähde hänen pelkuruuttaan arvioimaan tai syyttelemään. Eiköhän jokainen olisi hypännyt väärästä kelkasta pois viimeistään silloin, kun se uhkaa törmätä seinään - kyse on normaalista selviytymisvietistä. En pidä enkä edes usko säätiön perustajan olleen mikään ilkeä tai paha ihminen - tuskin hän silloin olisi perustanut koko säätiötä.

    Minua kaivertaa ainoastaan epätietoisuus. Jos äärimmäisen epäluotettava ja kiero taho uutisoi jotain yksipuolisesti, se herättää aina ajatuksia ja epäilyksiä. Jos nämä jäävät ikäviksi uskomuksiksi ja paisuviksi mustamaalaaviksi huhuiksi , olisi juuri tieto paras ikävien uskomusten poistaja. Jos olemassa rikas säätiö, jonka perustaja joutuu valheellisen uutisoinnin valoon, on mielestäni juuri tuon säätiön sen lahjoitusten kohteen tehtävä selvittää totuus taustoista ja puhdistaa säätiön perustajan maine.

    Taustojen selvittäminen on vähintä, mitä säätiö ja kotikaupunki voi tehdä merkittävän hyväntekijänsä puolesta. Tätä halusin jo ammoin sitten tehdyllä aloitteellani. Jos vieläkin saamme tietoa kansalaissodasta esim. Viipuri 1918(kannattaa lukea), niin varmasti pystymme selvittämään ja puhdistamaan yhden nuoremman säätiön perustajan päälle heitetyn loan ja hänen omaisuutensa alkuperän.

    VastaaPoista
  10. Ugin sanomien ei sitten tarvitse hävetä.

    VastaaPoista
  11. Eiköhän taannoinen virkamiesjohto tullut kaupungille kalliiksi. Kommentti 21.21 eilen kiteyttää totuuden : kaupungin kaksi mahtimiestä olivat vaarassa joutua säätiönsä kanssa epämukavaan julkisuuteen !
    Ja mitä häpeämistä Valkosella, arvoisa kommentoija 0.42 ? Minusta ainakin oli kohtuullista saada tietää säätiön perustajan aikasemmasta toiminnasta. Mutta kun aloite tehokkaasti torpedoitiin (säätiön johdon toimesta, jotka olivat näitä kaupungin mahtimiehiä lehden ja kaupungin hallinnon johdon taholta) - onkin hyvä puhdistaa ilmaa täällä sosiaalisessa mediassa. Sitä saa mitä tilaa, kuten eräs rehtori niin osuvasti ilmaisi.

    VastaaPoista
  12. piti edelliseen laittaa nimimerkki "M. Zewin entinen potilas"

    VastaaPoista
  13. Sanonta kuuluu kuka kaivelee satavuottavanhoja asioita voi mennä hoitoon.

    VastaaPoista
  14. U:gissa on sata vuotta ohjailtu ihmisiä hoitoon. Meil oo oikke Pöplä sitä vart. Mutta eihän U:gissa saisi kaivaa edes kaksi vuotta vanhoja asioita.
    Olen kyllä sitä mieltä, että eiköhän tuo säätiö tällä selväksi tullut. Nautitaan vain niistä hedelmistä mitä se tarjoaa, tuskin siellä mitään vääryydellä ansaittuja varoja on. Samalla lailla säätiö tienaa kuin rikkaat ihmisetkin: pitämällä rahojaan eri sijoituksissa ja rahastoissa.
    Eiköhän Uudenkaupungin sanomien huippupositiiviseen uutisointiin löydy jopa alle kaksi vuotta vanhoja esimerkkejäkin...paljolta olisi säästytty, jos lehti olisi harrastnut tutkivaa journalismia, kuten pieni kilpailijansa yritti. Mutta siitähän seurasi pahemman luokan loanheitto, yritettiin vaikuttaa suoraan jopa mainostajiin.

    Mutta sen lauluja laulat...kuka tuo elannon. U:gin talousalueen mainosmarkat ovat rajalliset, kaupungin ja seurakunnan ilmoittelu edellyttää positiivista uutisointia. En ole ihan varma tästä siäänpäinlämpiävästä yrittäjäjärjestöstä, jolla on taipumus henkilöpalvontaan.

    VastaaPoista
  15. Ukin sanomat aloitti sata vuotta vanhojen asioiden puolueellisen uutis,oinnin. Tässä asiassa totuus pitää tietää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, onhan nuo luettavissa internetissä, nuo eri vaiheet. Toisaalta olisihan Ukari pienellä viitteellä myös poliittisen menneisyyttä käsitellä. Ymmärrän toki, että se olisi ollut kiusallista.

      Poista
  16. " Tutkiva journalismi " U:gin sanomien yhteydessä on suuri vitsi. Lehdellä on omat suosikkipoliitikkonsa ja sitten vastaavasti tiettyjä " epähenkilöitä ", joita sopii mollata mennen tullen. Kuten myös Persujen pelleosastot ja Kokoomuksen jatkuva piikittely ja syyttely - ikäänkuin sen sisäiset kärhämät selittäisivät kaikki kaupungin negatiiviset uutiset. - Kokoomuksesta ja Muutoksen pojista tehdään syntipukkeja talousahdinkoon jne....- Mutta minkäs teet: - Lehdellä on aina viimeinen sana, jos saat läpi vastineen tai oikaisun, se vaikuttaa selittelyltä. - Toivoa sopii, että Huittinen (s. 1946) vihdoin ymmärtäisi jäädä eläkkeelle ja samoin Jussila ( s. 1953 ) varhaiseläkkeelle.

    VastaaPoista
  17. Tämä Huittinen sai yhdellä kolumnillaan Muutoksen jätkät epäsuosioon, kun hän kysyi antaisitteko Rainer Tähtisen, Java valkosen ja juha Aaltosen hoitaa kaupungin asiat. Jotain tuonne päin ainakin, ikään kuin antaen ymmärtää, että nämä ovat onnettomia asiassa kuin asiassa.
    Tunnen paremmin Tähtistä ja Aaltosta kuin Valkosta. Voin vaan sanoa, että kumpikin voisi minun puolestani istua kaupunginhallituksessa. Ovat sen puoleen istuneetkin. Tähtinen yritti jopa estää kaupungin pahinta katastrofia, jonka nimeä ei oikein saa mainita.

    VastaaPoista
  18. Halisi mukaan Ugin Teräsjäähän, äänesti itsensä kaupungin kustantamalle ulkomaanmatkalle jonka ohjelmaan ei osallistunut jne.

    VastaaPoista
  19. Kommentaattori 15.41 ! Et saa kenenkään päästä älyä pois, vaikka olisikin osallistunut kaupungin kustantamalle ulkomaanmatkalle. On niitä yhden valtuuston verran kaupungin varoilla juhlineita ja kulkijoita. Mitäs erikoista on haluta U:gin Teräsjäähän ?

    Mitä tuohon Vannas-säätiöön tulee, Uki näyttäisi juuri niin köyhältä kuin on ilman tuon säätiön varoja. Kivahan se on kun puistot ja rannat ovat kukoistuksessaan.

    VastaaPoista
  20. Kuka halis ja ketä ulkomailla?

    VastaaPoista
  21. Kiitos kommentoinnista ja käynneistä! Suomi nousi kolmannessa erässä rinnalle ja ohi 5-3 voittoon kaatuilijoista!
    Meillä hallitus, siis nykyinen, ratkaisi pitkälti kaupunkimme nykyisen monopolitiedotustilanteen syntymisen. Samat reppanat vuoroin itkevät läpyskän valehtelevan ja vuoroin kirjoittavat sinne itse. Typerää kuvitella, että yhdellä yleisönosaston kuivakkaasti taitetulla ja lukuarvottomasti otsikoidulla jutulla voitettaisiin läpyskän viikkoja kestänyt puolueellinen ja tavoitehakuinen höykytys.

    Jos läpyskä on, vastapuolensa valinnut, poliittinen toimija, on sitä kohdeltava politiikassakin poliittisena toimijana ja selkeänä vastustajana. Mutta eihän tämä uppoa meidän kaikkitietäviin porvareihin. Yhtenä päivänä he saavat juttunsa läpi ja kulkevat Alicenkatua rinta rottingilla hokien: Näittekö, nyt sanottiin suorat sanat! Muutaman päivän kuluttua samat tyypit saavat korkojen kanssa takaisin ja vaellus jatkuu häntä tutisevien jalkojen välissä. Nämä reppanat eivät huomaa, että heidän rustauksensa ansiosta voittaja oli läpyskä - se antoi tilaa vastapuolelle ja näyttää kansan silmissä puolueettomalta.

    VastaaPoista
  22. Eikö tämä uusi Kokoomuksen komeetta ole valinnut jo kanavakseen Vakka-Suomen Sanomat. Tällä hetkellä hän taitaa olla lomalla.

    VastaaPoista
  23. Typerää kuvitella, että yhdellä yleisönosaston kuivakkaasti taitetulla ja lukuarvottomasti otsikoidulla jutulla voitettaisiin läpyskän viikkoja kestänyt puolueellinen ja tavoitehakuinen höykytys. Jos läpyskä on, vastapuolensa valinnut, poliittinen toimija, on sitä kohdeltava politiikassakin poliittisena toimijana ja selkeänä vastustajana.
    This is the end
    Hold your breath and count to ten
    Feel the earth move and then
    Hear my heart burst again

    VastaaPoista
  24. Juuri tuollainen englanninkielinen runo lisääkin lukuarvoa. Olisit pannut suomennoksen myös. Meitä kielitaidottomia riittää U:gissa, kielikelloja riittää kyllä, ja ruskeakielisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävää noilla ruskeakielisillä, sillä heillä ei riitä iltaisin palkkä hampaiden pesu.

      Poista
  25. Mää ja. Haluan suomennoksen. Luin pitkän Saksan ja sekin jäi kesken... jotain ymmärrän, mutta en tarppeeks

    VastaaPoista
  26. Helppoa kuin heinän teko. Käytä suurta ja ihmeellistä Googlea kääntäjänä:

    Tämä on loppu
    Pidätä hengitystä ja laskea kymmeneen
    Tunne maa liikkua ja sitten
    Kuule sydämeni räjähtää uudestaan.

    :-) :-) :-) :-) :-)

    VastaaPoista
  27. Kiitos käymisistä ja viestityksistä!

    Typerää kuvitella, että yhdellä yleisönosaston kuivakkaasti taitetulla ja lukuarvottomasti otsikoidulla jutulla voitettaisiin läpyskän viikkoja kestänyt puolueellinen ja tavoitehakuinen höykytys. Jos läpyskä on, vastapuolensa valinnut, poliittinen toimija, on sitä kohdeltava politiikassakin poliittisena toimijana ja selkeänä vastustajana.

    Tämä on loppu
    pidätä hengitystäsi ja laske kymmeneen,
    tunne maan liikkuvan ja
    kuule sydämeni räjähtävän uudelleen!

    (jotenkin noin, brust sanan voi kääntää paremmin ja toisin)

    VastaaPoista
  28. Kiitos käännöksistä ! vieläkö saisi selville kuka on runoilija... mutta se on jo eri juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skyfall
      "This is the end
      Hold your breath and count to ten
      Feel the earth move and then
      Hear my heart burst again
      "

      Otetaanpa sitten vaikka auf deutsch
      Hier, bitte schön.

      http://www.youtube.com/watch?v=DeumyOzKqgI

      Poista
    2. Ei ole olemassa ulkolaisia,,, eikä siten myöskään kotilaisia. Ainoastaan ulkomaisia tai kotimaisia. Henkilöistä puhuttaessa ulkomaalaisia.

      Poista
  29. Joskus Romanissa putkassa olleet osaavat näet saksankieltä. Hieno kappale tuo Skyfall kun sen soittaa kunnon wehkeillä...

    VastaaPoista
  30. Saas nähä mitä vuosi 2014 antaa Kaupunkin asukkaille????????????

    VastaaPoista
  31. Tämä Romaniassa posessa joskun ollut taisi eilen illalla kahdeksan aikaan puhua kokemuksistaan radioasemalla (91,5 Mhz). Soitti ainakin yhden saksalaisen kipaleen yhden Grönin Eikan. Tulee kuulemma uusintana sunnuntaina samaan aikaan. Kuului ainakin Vehmaalla.

    VastaaPoista
  32. Nykyajan demokratia: sokeat johtavat sokeita !

    VastaaPoista
  33. Yleensä ei kiinnitetä huomiota mitä on, vaan siihen mitä EI ole

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin se on. Monilta tahoilta varoitetaan, että kovat ajat ovat tulossa. No ei se ainakaan vielä tarkoita, että mentäisiin vuoteen 1946-50. Silloinkin elettiin. Eikä kiukuteltu mitä bensa maksaa.
      Puolueet ovat kaiken talouskasvub kannalla, vihreat sentään haluavat suojella koskia !
      Nyt kannatan Vihreitä !

      Poista
    2. Kiitos käymisistä ja kommenteista! Toiset kiristää vyötä toiset ei! Koska sijoittajat, lääkärit, juristit, joutavat konsultit ja johtavien virkahenkilöiden armeija osallistuu lamatalkoisiin vai hekö ansioillaan turvaavat maamme vientitulot? Laitan pian uuden alustuksen.

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!