sunnuntai 5. tammikuuta 2014

ILMAN TIETOA EI OLE DEMOKRATIAA!

Näin toteaa korkealta maailmaa katsova kokoomuskasvo Seppo Nikula Facebookissa:
"Kokoomuksen käsittely lehdessä todellakin vastaa viime kauden perussuomalaisten ja Muutos 2011:n kohtaloa; mutta vain siinä mielessä, että Ugin Sanomat on tässäkin puolensa valinnut ja vähät välittää meikäläisten näkemyksistä. Kuten lehdestä näkyy, vaihtoehtoja meille kokoomuslaisille on kaksi: kirjoittaa vastineita myöhempiin lehtiin tai sitten totaalisesti hylätä ko. media. Vielä jaksamme kirjoittaa silloin tällöin "Lukijan ääni" -palstalle."


Mutta riitelivätkö Persut tai Muutoksen väki:
....Aikoinaan PerusSuomalaiset saivat valtuustoon neljä paikkaa ja tästä alkoi jonkinmoinen paikanjako episodi: Valtuustoryhmän enemmistö(6-2) halusi jakaa paikat vaaleissa mukana olleille ja puolueen paikallisjärjestö olisi jakanut paikat puolueaktiiveille. Tämän erimielisyyden tiimoilta, lehdistön kyselyistä johtuen, valtuustoryhmän enemmistö järjesti tasapuolisuuden vuoksi lehdistötilaisuuden. Lopulta ryhmä sopi paikat ja ne jaettiin sulassa sovussa. PerusSuomalaisten valtuustoryhmän jäsenet eivät tuon tiedotustilaisuuden jälkeen keskustelleet tästä tai muistakaan puolueen asioista lehtien palstoilla. Poikkeuksen teki Veijo Nummi.

Paikallislehden kirjoittelu nousi omiin sfääreihinsä sen jälkeen, kun valtuustonkokousten televisioinnit lopetettiin. Tuon jälkeen lehdessä aivan avoimesti väheksyttiin ryhmä
mme jättämiä valtuustoaloitteitta. Uutisoiva ns. toimittaja käytti omalla nimellään kirjoittamassa pakinaisen tyngässä meistä mm. termiä "Persujen pelleryhmä". Sama kirjoittaja vähätteli avoimesti ryhmäme jäseniä säännöllisesti pakinaisissaan. Näissä juttusissa halveksittiin aivan avoimesti ryhmän jäseniä heidät nimeltä mainiten. Kun teimme aloitteita kaupungin työntekijöiden asemasta, kaupunkilaisten palvelujen parantamisesta ja kaupunkiorganisaation johtamisesta sekä kehittämisestä tai talouden kuntoon saattamisesta, sama ns. toimittaja pakinoi meidän ampuvan tykillä kaupunginjohtajaa. Samainen ns. toimittaja osasi ennakoida meihin kohdistuvaa virkahenkilöiden kiusaussyytöstä ja sen massiivista uutisointia: odottakaa imperiumin vastaiskua! Lehti julkaisi satoja nimettömiä, ryhmäämme ja sen jäseniä mollaavia, kirjoituksia. Nimettömän kertojan tarinaan nojaten lehdykän päätoimittaja haukkui meidän käytöstämme valtuustossa.
Törkein episodin ilmentymä tapahtui 23,12.2010 julkaistussa lehdessä. Virkamiesten jättämiin tutkintapyyntöihin vedoten minut haukuttiin täysin kelvottomaksi ihmiseksi entisen kaupunginjohtajan, entisen hallituksen puheenjohtajan ja toivottavasti pian entisen päätoimittajan kommenteissa. Minulta kysytty yhden lauseen mittaiseksi jäänyt kommenttini ei saanut palstatilaa, vaan lepareessa valehdeltiin etten halunnut kommentoida asiaa. Kun varsin pian kävi ilmi, että tutkintapyynnöt tössäsivät syyttäjään eivätkä edenneet ns. oikeusjutuksi, jätettiin tämä osa kokonaan uutisoimatta. Nähdäkseni tutkintapyyntöjen ainoa tavoite oli tekosyy päästä julkisesti häpäisemään valtuutetut, jotka vaativat avoimuutta päätöksentekoon  ja muutosta kaupungin taloudellisen tuhoon ja väestöpakoon vievälle toiminalle. 
Käydyn julkisen, mollauskampanjan, kuten jatkossa seuranneen kiusausepisodin tavoitteena oli hiljentää meidät ja taata päättäjien pöytään entisen kaupunginjohtajan esityksiin kritiikittömät nyökkäilijät. Osa tätä kuviota oli myös se, että Kokoomus rikkoi törkeästi allekirjoittamansa paikanjakosopimuksen. Kuitenkin, kiitos yhdelle kokoomuslaiselle, saimme pidettyä hallituspaikkamme ja Tähtinen vaihtui Aaltoseen. Samalla Kokoomus vaihtoi Varpen Antoon ja PersSuomalaisten Nummi antoi paikkansa Kokoomuksen Vainiolle. Luitko näitä lehtisestä?
Valtuustoryhmämme joutui lähes koko viime valtuustokauden satojoen perusteettomien nälvimiskirjoitusten kohteeksi. Meitä syytettiin kiusaajiksi, häiriköiksi luottamustoimiemme hoidossa. Mistään ette löydä tallennetta tai pöytäkirjamerkintää em. väittämien tueksi. Meitä vastaan kerättiin jopa, em. valheisiin vedoten, nimilistoja, jotka julkaistiin paikallislehdessä. Kaiken takaa löytyivät aina lehdykkä ja entinen hallituksen puheenjohtaja.
Valtuustoryhmämme toimi varsin rauhallisesti, mistään riitelystä ei voida puhua, joskin yksi ei tullut, varoituksesta huolimatta, koskaan ryhmän kokouksiin. Kun Aaltonen siirtyi ryhmäämme sen yksimielisellä hyväksynnällä, emme tienneet kenenkään puolueessa olleen sitä vastaan. Kun, ryhmästämme erotettu Nummi ja myös Lehtonen siirtyivät omaksi ryhmäkseen syntyi kaksi PerusSuomalaisten valtuustoryhmää. Tätä hallituksen  puheenjohtaja kauhisteli eräässä talousseminaarissa tms. pitämässään puheessa. Kyseinen puhe oli puhujan ja koko talousseminaarin tms. ainoa puhe. Se kuvannee parhaiten edellisen hallituksen toiminnan painopisteitä - MOLLAUKSELLE JA VAINOILLE RIITTI AIKAA, MUTTA TALOUTEEN EI PUUTUTTU MILLÄÄN TAVOIN!
 Ryhmämme erosi mukinoitta ja oma-aloitteisesti viimeistä tyyppiä myöden PersSuomalaisesta puolueesta ja perusti valtuustoryhmän, kun Juha Aaltosta ei hyväksytty  puolueen jäseneksi. Siis mitään riitoja tms. ei ollut alussa tapahtunutta, omassa porukassa sovittua, paikanjako erimielisyyttä lukuun ottamatta. Tämä on minun ulkomuistista ja urheiluhuumassa kirjoittama subjektiivinen rustausitä. Sitä sopii kyseenalaistaa täydentäfämällä puutteita ja oikomalla mahdollisia muistivirheitä. Sen rustaukseni kuitenkin osoittaa, että lehdykän antama kuva on yksipuolinen ja totaalisen vääristelevä todellisiin tapahtumiin verrattuna.
 Jos lisäämme edelliseen Nikulan ja Järvisen toteamukset lehdestämme sekä katsomme tiedotushistoriaamme taaksepäin: muistakaa Sonnisen saama kohtelu lehtisessä, muistakaa Lahikaisen saama kohtelu samalta taholta ja muistakaa kuinka po. lehdykkä julkaisi vaalien alla valokuvia, joista yhdestä oli poistettu lehdykän suosikin ykköshaastaja. Muistelkaapa sitä, koska meillä oli viimeksi vaalit, joissa lehtinen ei aja jotain tiettyä henkilöä tai ryhmää valtuustoon tai pyri estämään joidenkin pääsyn valtuustoon. Olemmeko olleet tällä tiellä 10 vai 20 vuotta? Onko lehtinen toiminnallaan ratkaissut vaaleja? Onko lehdykäisen ansiota, että valtaan on istutettu henkilöitä, jotka ovat sotkeneet kaupungin talouden? Päättääkö yksi tyyppi siitä, kuka tai ketkä johtavat kaupunkiamme? Onko äänestäjiltä puuttunut demokratian peruselementti eli tieto?
Korkealta asioita tutkaileva Nikula ja hiukan maanläheisemmästä perspektiivistä vastaavaa tekevä Järvinen ovat nostaneet uutislippusemme toimitustyylin julkiseen keskusteluun. Nyt Nikula ja Järvinen tarvitsevat laajaa ja näkyvää tukea! Ei riitä, että heidän kanssaan totuuden tietävät ja samaa mieltä olevat kuiskuttelevat hiljaa koloissaan: Just´ noin se on! Nyt tarvitaan näkyvää ja kuuluvaa toimintaa. Jos emme saa nopeasti paikalliseen tiedotuspolitiikkaan selkeää muutosta, haudataan "nikulat" ja "järviset" ensi vaaleissa lehden sylkemien  valheen aaltojen alle. Kyse on, ei vähemmästä eikä enemmästä kuin kaupunkimme tulevaisuudesta! Me tarvitsemme muutosta parempaan ja sitä emme tule koskaan saamaan, jos äänestäjät eivät tiedä ketkä voivat tuoda muutoksen parempaan!

79 kommenttia:

  1. He ovat tavallaan vapaamatkustajia omissa kotikunnissaan. He maksattavat erikoissairaanhoidon kustannukset ja kulttuurin rientojen kustannukset muilla kuntalaisilla.

    Tätäkin vois miettiä. Onko meillä valtuutettuja jotka eivät maksa kunnnallisveroa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.hs.fi/m/politiikka/a1383447382723
      Unohtui lainausmerkit ja lähde

      Poista
    2. Selkeä kanta Ruohonen-Lerneriltä. Muutoksen James ei edes kommentoinut.

      Poista
  2. Johan lähti kommentointi kauas alustuksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en edes lukenut alustusta kun tuon ekan kommentin laitoin. Niissä kun on aina sama tarina, sanat vain vaihtuu.

      Poista
  3. http://www.hs.fi/m/politiikka/a1383447382723
    Unohtui lainausmerkit ja lähde tuosta ekasta kommentista

    VastaaPoista
  4. Tunne lienee sama kuin nuorten suomalaisten kiekkoilijoiden, jotka joutuivat MM- kullan saavuttaakseen selviytymään myös maksetuista tuomareista.

    VastaaPoista
  5. On Valkosella kova tuo oma pätemisen tarve ja itsensä julki tuominen.

    VastaaPoista
  6. Back to basis. Odotetaan jo ensimäistä kommenttia joltain anonyymiltä, että älkää vaan uskoko Javan levittämää soopaa. Mutta siihen on helppo vastata, että anna jokin esimerkki tai asiavirhe, johon puuttua ja alkaa moista löydöstä tutkia.
    JAa

    VastaaPoista
  7. Vaikka toi sun eka lause. Siinä on virhe. Parempi pysyä kielessä jonka hallitsee.

    VastaaPoista
  8. Englanninkielentaitoinen ? lukija huomasi uupuvan ceen vai Google. Sitä emme koskaan tiedä! So. Let's get back to basics. Tuon "soopan" klo 12.15 kirjoitin itse, ei Java. Joten uusi yritys vaikka ensin niistä asiavirheistä, tnx.
    JAa

    VastaaPoista
  9. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Ensimmäinen kommentti tuo esille hyvän selvittämis- ja pohtimisaiheen! Jos haluaisin päteä tai tuoda itseni julki, enköhän esiintyisi toisilla ja foorumeilla ja nostaisin esiin vähemmän muita luottamushenkilöitä. Basis(engl, afrc) = perusta, lähtökohta jne..

    VastaaPoista
  10. Olisi todella paljastavaa lukea nyt perästäpäin noita Plarin juttuja viime valtuustokaudelta, joihin Java viittaa.- Siinä taisi käydä niin, että Kari Kosken itsetunto ja osaaminen ei riittänyt, kun ei kaikki mennytkään enää mutinoitta läpi. Eri mieltä olevia alettiin vainota, keksiä tekaistuja kiusaamisväitteitä ja HUOM ! - sovittiin monopolilehti Plarin kanssa, että " persujen pelleosastolaiset " leimataan häiriköiksi ja heidät mitätöidään " ulostetaan " ikäänkuin sanoivat he mitä tahansa, sitä ei kannata ottaa vakavasti. - Kun terveellä itsetunnolla varustettu JOHTAJA olisi pyytänyt Javaa, Juhaa ja Rakea reilusti pöydän ääreen SOPIMAAN pelisäännöistä. - MUTTA- meillähän oli vain pojan kloppi kaupunginjohtajana ........ se kai ainakin on jo tullut kaikille selväksi. - Ja erittäin kalliiksi tuli veronmaksajille !

    VastaaPoista
  11. Tontonmäki ensin, tuleeko Yardiasta seuraava rahanlainaamisen kohde kuten ensin oli Tontonmäki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tulihan se sieltä. Tontonmäekä ei oltukaan mainittu hetkeen aikaan. Aloin jo ihan huolestua.

      Poista
    2. Tontonmäen lainanhoitojärjestelyiden lisäksi on tehty kolmessa muussakin kaupungin äänivallassa olevassa yhtiössä niiden lainanhoitoon ja pääomittamiseen liittyviä järjestelyitä. Pitäsikö olla jotenkin huolestunut näistä yhtiöistä.

      Poista
  12. Miksi ihmeessä kj:n olisi pitänyt erikseen sopia pelisäännöistä Muutoksen kanssa? Sellaisia ei sovittu muittenkaan ryhmien kanssa. Pelisäännöt ovat kuntalaissa, hallintosäännössä ja ihmisten käyttäytymisessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista ihmettä ei ole varmaan Java, Juha ja Rake pyytänytkään. Joten ei aihetta huoleen.

      Poista
  13. Miksei kj käyttäytynyt kunnolla?

    VastaaPoista
  14. Koski käyttäyty kuin pikkukakara. Olis
    ollut kuten virkamiehen kuuluu.

    VastaaPoista
  15. Koskelta puuttui kritiikinkestokyky kokonaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. täys narsistihan se oli aina oikeassa jokaasiassa.

      Poista
  16. Ei kai U:gissa vaan pidetä pätemisenä sitä, että pitää blogia ? No ilmankos täällä onkin vaan kaksi poliittista blogia. Nostan herroille Forss ja Valkonen hattua ! Olette kaupungin lähes ainoat kirjoitustaitoiset poliitikot... taisi tällä Myllymäelläkin joku nettipäiväkirja olla, mutta se oli kovin hengetön. Ja Leena Annolla, mutta hän kai on pakahtunut epäkorrekteihin poliitikkoihin, vaikka kaikkensa teki näiden hiljentämiseksi. Aaltonenkin kai on lakannut päivittämästä blogiaan. Mutta sieltä löytyy yhä totuuksia, jotka ovat kummasti pitäneet paikkansa.

    Ekäköön riippumaton tiedonvälitys. Täällä ei tarvitse pelätä päätoimittajaa, joka lähettää mielipidekirjoituksia kaupungin virkamiesjohdon luettavaksi. Tällä saa kaikki lukea kaikkien mielipiteitä, jos haluaa.

    VastaaPoista
  17. Kaikenlaisia epävarmuustekijöitä tuntuu nyt ilmassa olevan. Forss kirjoittaa itseasiassa näistä paljonpuhuvasti. Vallassa olevien poliitikkojen kannattaisi ottaa sekin huomioon, että jos oikein hunosti käy, kuntalaiset luulevat sen johtuvan siitä, että KJ Koski lähti lähti Raumalle. Tuskin U:gin sanomien tutkiva journalismi lähtee kuntalaisille avaamaan mitä aikapommeja kaupunkiin jätettiin.

    Toisinsanoen: se voi tuntua seuraavissa kuntavaleissa, jotka ovat taas alle kolmen vuoden päästä.

    VastaaPoista
  18. Ugin sanomat ei tutki mitään vaan vaikenee vanhan regimen aikaisista piilopommeista, tai enintään esittää ne nykykokoomuksen syynä. Tässä kaupungissa on itsepetoksen kulttuuri.

    VastaaPoista
  19. Edellisen Hallituksen huono taloudenhoito on nyt laitettu Järvinen & Nikulan syyksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoidettiinko viime vuonna talous hyvin? Kysyn vaan.

      Poista
    2. Niinpä. Järvinen ja NIkula eivät olleet edes mukana politiikassa viime kaudella. Kaksi hyvää asiaosaajaa voivat jäädä demaripropagoinnin vangeiksi.

      Poista
    3. Uuden valtuuston 1. vuosi menee asioita opiskellessa. Mutta paljon meteliä on ainakin saatu aikaiseksi vaikka uusia on tullutkin. Onko joku säilynyt samana valtuustokausien vaihtuessa ;)

      Poista
  20. sukulainen Raumalta6. tammikuuta 2014 klo 19.21

    Olen ihan tarkoituksella tätä lehdykkäänne lukenut. Minusta tuntuu, että lehden ammattitaito ei välttämättä riitä kaupungin asioiden syväluotaamiseen. Voisiko kyse olla siitä ? Juorutoimittajana on tunnetusti helpompi olla kuin kohtalaisen paljon osaamista vaativana kirjoittajana.

    VastaaPoista
  21. Kiitos äärettömän aktiivisesta vierailemisesta ja erilaisia näkemyksiä sisältävistä viesteistä! Olivatko Nikula ja Järvinen tekemässä miljoona päätöksiä: Tontonmäestä, katulamppujen vaihtohulluudesta, keittiöistä,salatuista yritystuista eli pankkileikeistä, aiheuttamalla väkipakoa kaupungista sulkemalla viisi koulua jne jne.. Eivät olleet, joten heitä on täysin väärin ja kohtuutonta syyttää menneisyyden mokista. Muistakaa lehtisemme talousjuttujen yleinen sisältö: Hehkutusta yrityksiä yhdeltä luukulta palvelevasta kaupungin isästä, jonka vuoksi yritys tuli tänne. Tämän jälkeen hehkutusta tänne tulevasta yrityksestä, mutta kaikki yrityksen toiminnasta kertovat tunnusLUVUT puuttuvat jutuista. Esimerkiksi voimme ottaa vaikkapa firman, joka rakensi ropellit Pakkahuoneen rantaan. Läppänässä oli mahtava tutun tyylinen hehkutus valtavasta yrityksestä sekä sen kansainvälisistä yhteyksistä, Uudenkaupungin yrittäjäystävällisestä imusta, yrityksiä ymmärtävästä kaupungin isästä ja siitä, ettei kaupungilta mennyt centtiäkään. Vaan kuinkas taas kerran kävi? Kaupungilta meni 40 000€ ja jotkin paikalliset yrittäjät jäivät vailla saamisiaan! On täysin tolloa syyttää nykyisiä valtuutettuja mistään menneistä mokista.

    Entinen kaupunginjohtajamme vain esitteli, hänellä ei ollut ensimmäistäkään ääntä, kun asioista päätettiin. Syyttävä sormi kannattaa suunnata luottamushenkilöihin, jotka olisivat voineet torpata kaupunginjohtajan esitykset ja vaatia tilalle parempaa. Sen sijaan nämä tolvanat salasivat päätöksiä sitä enemmän, mitä älyttömämpiä pommeja ne olivat. Eikä entisellä kaupunginjohtajalla ole mitään käskyvaltaa lehtiseen, joka on ison konsernin pieni lonkero. Tietääkseni ainoa yhteys entisen kaupunginjohtajan ja uutislippusen päätoimittajan välillä löytyy eräästä säätiöstä, lisäksi entinen kaupunginjohtaja kanavoi eräällä historiikkitoimikunnalle, jossa päätoimittaja istui, muistaakseni 180 000€. Entinen kaupunginjohtaja lupasi etsiä mainitut rahat ja mistä hän ne löysi? - Jokainen voi katsoa viimeisen viivan alla olevaa etumerkkiä ja sen taakse. Sieltä ne ja mutkin rahat löytyivät. Mutta niin se on, että emme voi syyttää virkahenkilöä luottamusmiesten tekemistä päätöksistä tai lehdykän kirjoittamista jutuista!

    VastaaPoista
  22. **************************************************************************
    Syyttävä sormi kannattaa suunnata luottamushenkilöihin, jotka olisivat voineet torpata kaupunginjohtajan esitykset ja vaatia tilalle parempaa.
    **************************************************************************

    Tämä edellinen lause pitää sisällään kunnan toimintamallin. Tästä on vedettävissä ulos myös Kokoomuksen nykytila. Muistetaan myös mistä viime kauden hallituksen puheenjohtaja tuli politiikkaan ja sen ykköspallille. Täysin ulkoa ja ulkopuolisena. Myös hän oli keskeinen vaikuttaja siihen, mitä kh:ssa käsiteltiin ja sitä myötä myös siihen mitä valtuusto sai päätettäväkseen.

    VastaaPoista
  23. .......... tuliko suoraan Bosnian puskista ? - Vai käväisikö siinä välissä Sualaspuarin " kymppipöydässä " ???, josta Jussila & knit hänet bongasivat kaupunkimme pelastajaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ihme, että todelliset osaajat Kokoomuksessa ryhtyivät siivoamaan...

      Poista
    2. Oliko jonkun aikaa ehtinyt olemaan ennen osa-aikaisena markkinointi tai projektipäällikkönä Kuntoputkessa Konnun siunauksella????

      Poista
  24. Kj:llä oli valtuudet antaa rahaa tittyyn summan rahaan sitä edikseen kysymällä hallittksesta.
    Rakehan sano njiet, en kirjoita jos en saa tietää mihen paperiin nimen kirjoitan( selvitys rahojen käytöstä)
    Rahkehan joukon verenimojöitä niskaansa tälläisestä vaatimuksesta tai kyselemisestä...
    Miksiköhän ropelli sai rahaa. Ei tarvitse kauan miettiä kun porukan tuntee???

    VastaaPoista
  25. http://yle.fi/uutiset/suomen_vienti_ja_tuonti_vahenivat_marraskuussa/7014302

    VastaaPoista
  26. Edellisen linkin otsikko on varmaan totta, mutta ei täällä ikuisesti voi typerä hymy naamalla kökkelehtiä, siis täällä U:gissa. Täytyy panna asiat kuntoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunhan ei mene sekaisin kaupungin asioiden kuntoon laittaminen ja henkilökohtaisten kaunojen kostaminen vanhoille vihamiehille (todellisille tai kuvitelluille).

      Poista
  27. Pidempään eläminen ja paremmin tienaaminen kenties osoittavat että he myös kykenevät muita paremmin panemaan asiat kuntoon.

    VastaaPoista
  28. Turhaan Java ja Juha täällä itkee menneitä.olisivat tehneet esityksiä aikanaan kun olivat valtuustosta.

    VastaaPoista
  29. Näyttää olevan valtuustossa.
    Joten ei päässyt nyt tähänkään tarttumaan.

    VastaaPoista
  30. " Ilman tietoa ei ole demokratiaa ". Aika hyvin muotoiltu otsikko, ja ajankohtainen, kun seuraa U:gin konsernivalvonnasta käytyä keskustelua toisessa blogissa. Keskeisimmän yhtiön asiat ovat kokeneelle kh jäsenellekin mututuntumaa.
    Mitä noihin Aaltosen ja Valkosen ja vielä Tähtisenkin tekemiin esityksiin tulee, he todellakin niitä tekivät. Edelliskaudella seurasin aika intensiivisesti kaupungin tapahtumia ja tulin siihen tulokseen, että näitä kolmea ei haluttu kuunnella, ei nähty useinkaan heidän laillaan. NO, Valkonen teki btietysti tuon kohualoitteenkin, josta olisi riittänyt blogikeskustelu.
    U:gissa on menty kaupunginjohtajan pää edellä niin lujaa, että törmäys tuntuu nyt kivuliaalta. Hän itse ei ole enää vastuita kantamassa. Pitäisikö siis lähimenneisyys unohtaa, tuosta vaan. Ei ! Pitäkää pojat meteliä vaan. Sananvapaus koskee myös Uuttakaupunkia. Pian se vastuunkantaja palaa Pyhärannan tietä aasilla ratsastaen ja Pyhämaan tienharassa päälaelle asetetaan nokkosista ja takiaisista tehty kruunu.
    Saman miehen tahtiin mentiin myös Sonnisen aikana. Vai mitä ?

    No, tuo loppu on vitsailua. Halusin vaan korostaa kyseisen henkilön luonnetta. Hyvinhän meillä menee...

    VastaaPoista
  31. Homoliitot, ruotsin kieli ja sudet jakavat suomalaisten mielipiteet jyrkimmin. Asiat ovat siis reerassa.

    VastaaPoista
  32. Tontonmäestä kannattaa puhua aina viikottain, ehkä jopa päivittäin. Oli se niin erikoinen esittely salassapitoineen. Se symbolisoi monia muitakin asioita - MAHDOLLISESTI .

    VastaaPoista
  33. Aina keskustelu ohjataan sivuraiteelle, kun menee todella huonosti. Nyt on Suomessa se ongelma, että menee erityisen huonosti. Onneksi tuossa naapurissa on Venäjä, Venäjä ja Venäjä, jotka tuovat meille huonoinakin aikoina hynää. Pidetään siis välit sinne kunnossa ! Ja varotaan Keskustapuoluetta, ihan oikeasti ollaan heidän suhteensa tarkkoina. Perussuomalaisista ei niin väliä, he ovat vaarattomia niin kauan kuin puoluetuet juoksee.
    java ja Tähtinenkin hävisivät Persuille, vaikka olivat älyllisesti heidän yläpuolellaan (siis täällä). Puolue on tässä massa kuin taivasten valtakunta.

    VastaaPoista
  34. Ihmisen sivistystaso on suoraan verrannollinen hänen muista käyttämiinsä nimityksiin. Ihmisen älykkyyden taso on sitä alhaammalla, mitä ylempänä hän kuvittelee sen olevan muihin verrattuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin varmaan entinen kj luuli näihin muihin verrattuna.

      Poista
  35. Eli jos pidät muuta kuten sammakkoa itsees tyhmempänä et ole älykäs. Ja jos ääliötä ääliöksi et ole sivistynyt.

    VastaaPoista
  36. Kun kirjoitin Tähtisen ja Valkosen olevan muita persuja täällä (viime vaalikauden alussa) älyllisesti ylempänä, se oli MINUN käsitykseni.
    Kai sentään voi ulkopuolinen arvioida ihmisryhmää ?
    On käytännön esimerkkejä siitäkin, että fiksut eivät politiikassa viihdy. Tähtinen on osoittanut siitä jo selviä esimerkkejä.

    VastaaPoista
  37. Kiitos siskoille ja veljille vierailuista ynnä viesteistä! Raamatussa(kristittyjen uskontojen ja juutalaisuuden pyhä kirja) kehotetaan olemaan kertomatta väärää todistusta lähimmäisestä. Tämä lienee hyvä perusohja muullekin kuin risti. ja tähtiuskokansalle. Jos joku on typerys, on se korrektia myös todeta; samoin älyveijarille on annettava älyveijarin tunnustus. Kaiken pohjana on hyvä olla suorapuheisuus ja rehellisyys. Jos joku vaatii valheeseen nojaten tolkun ehdokkaita tolkuttomien tilalle vaaleihin onko hän itse tehtävässään, jossa näin toteaa tolkuton? Vai satsaako hän uskossaan Raamatun siihen kohtaan, jossa kerrotaan kaikkien syntien sovitetun ja siis Hitlerinkin notkuvan paratiisissa?

    VastaaPoista
  38. Tolkun ehdokkaita joku toimittaja kaipasi, juu.
    Itse toki uskon, että myös Aatu on päässyt taivaaseen. Aatteen henki leijailee vahvasti yllämme, eikä se ketään tunnu häiritsevän. Mustasta mullasta sipulit kurottavat kohti aurinkoa luoden huumaava väriloistoa meille ja vieraillemme, kunnes taas marras kaiken uneen uuvuttaa...kevään hellään kosketukseen heräämään.

    VastaaPoista
  39. Tolkun ehdokkaita tai ei, mutta aika tolkutonta on poliittinen meno ollut.Yksityistä etua on ajettu yleisen edun sijaan enemmän kuin koskaan. Lopputulos onkin sittren ollut se, että java Valkosellakin on enemmän valta kuin yrittäjien ehdokkaalla

    VastaaPoista
  40. Kiitos käymisvilkkaudesta ja kommentointi aktiivisuudesta! Tuleepa mieleeni hauska esimerkki pienen gubbeclubin yhden köyden yhteen suuntaan vedosta. Kaikki muistavat kuinka hankalaa Rainer Tähtisen oli hallituksen jäsenenä päästä näkemään paperia, johon hänen hyväksyntäänsä vaadittiin. Rainer sanoi ettei allekirjoita hallituksen pöytäkirjaa ellei hän näe po. paperia. Niinpä hänelle vilautettiin kyseistä argumenttia, MUTTA KAIKKI MUUT HALLITUKSEN JÄSENET OLISIVAT HYKSYNEET ASIAN TIETÄMÄTTÄ SIITÄ MITÄÄN.

    Tuon tapahtuman ovat kaikki tienneet, mutta seuraava on harvemmille tuttu. Sijoitustoimikunnassa tai mikä se nyt sattuu olemaan oli jäsen, joka halusi liian tarkkaa tietoa käsiteltävistä asioista. Hänestä tuli ukkeliklubille ns. hankala jäsen. Kuinka ollakaan, sattui eräänä kauniina päivänä tälle liian asioista kiinnostuneelle jäsenelle, että hänelle mitään kertomatta hänet oli korvattu uudella ns. mukavalla jäsenellä. Näin tämä tämä poliittisesti laidasta laitaan edustettu ukkelirypäs on toiminut ja toimii: ASIOITA HYVÄKSYTÄÄN NIISTÄ KYSYMÄTTÄ JA KYSYJÄT PISTETÄÄN PIHALLE! MONIKO NÄISTÄ TYYPEISTÄ ON ISTUNUT VUOSIA VALLAN HUIPULLA JA MONIKO ISTUU EDELLEEN?

    VastaaPoista
  41. Tästä
    http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20122284-7-1.PDF

    Lukekaa loppuun saakka

    VastaaPoista
  42. Kiitos vierailuista ja viestistä! Käykääpä katsomassa yllä olevaa linkkiä. Mitä toimintaa haastemiehen tavoittaman yrittäjän toimesta Talttatiellä harjoitettiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pystyi jopa itse selvittämään.On kyse FinnSoy yrityksestä! Eipä tainnut tulla kaupungistamme teräskaupan keskusta.

      Poista
  43. Kovin taisi olla epätoivoista välillä tuo elinkeinopolitiikka (en saanut linkkiä auki ) Arvatenkin taisi olla näitä viivan alle kirjattavia...

    VastaaPoista
  44. Se o semmost ku peräkylän poja touhuava maailmamiäste kans. Tämän päivän "Hunttalan Matit" taisivat kaikki käydä lypsämässä tätä Ukin...

    VastaaPoista
  45. Kuvitelkaa joku Harto tai Haapavuori tai Nevavuori neuvottelemassa soijasta tai teräksestä ketkujen kanssa. Ei mitään mahdollisuutta pärjätä. No sen kertoo mijoonien tappiot joita kaupunkilaiset saa maksaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupunkille pitäisi palkata kunnon lakimies.

      Poista
    2. Kenet laittaisit ennen Hartoa neuvottelemaan? Perustelut. Harto Forss on vuosia pääluottamusmiehenä ollut kovissa neuvotteluissa, ison yhtiön johtokunnassa ja blogeissakin näyttänyt asiantuntemuksensa.

      Poista
  46. Voinhan minäkin iäkkäät luottamusmiehet kuvitella vaikka mihin, mutta näitä kyseisiä asioita hoitaa yleensä kaupunginjohtaja. Ja olen myös sitä mieltä, että Forss on ikämiesketjun ykkönen mitä aika moniin asioihin tulee, oikeastaan asiaan kuin asiaan. Yksin hän monesti jäi kaupunginjohtajan jyrätessä... vasta Tähtinen, Varpe ja Aaltonen tulivat rinnalle.





    sitä mieltä, että Forss on harmaan ketjun kultakypärä.

    VastaaPoista
  47. On kaksi täysin eri asia neuvoyeella tyehtosopimuksista kuin bisneksistä.

    VastaaPoista
  48. Perustele miksi on eriasia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lakipykälät aivan erilaisia.
      Sama asia jos pätevä lääkäri keskustelee leikkauksen tarpellisuudesta tai jos neuvottelee rakennuskustanusten hinnoista.

      Poista
    2. Neuvottelussa tarvitaan taitoa. Älykäs neuvottelijä hankkii aina tarpeelliset tiedot ennen neuvottelua ja miettii taktiikan ja sille vaihtoehtoja. Hyväksi neuvottelijaksi ei tulla kouluja käymällä.

      Poista
  49. Harto on istunut hallituksessa koko kaupungin alamäen ajan. Nahjus ja jarru muiden joukossa. Kaupungin kehitys puhuu kiistämättä tämän puolesta. Vasemmistoliiton pitäisi vaihtaa vasemmistolainen Harton tilalle.

    VastaaPoista
  50. Hölmöjen blogi ei mitään perusteita käytetä herjaukseen. Kateudesta vihreinä sormet näpyttelee soopaa.

    VastaaPoista
  51. Harton hallituksessa olo aikana kaupunki on ajautunut ahdinkoon. Siinä Hölmölän faktaa.

    VastaaPoista
  52. Ei Hartolle voi puhtaita papereita antaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kenellekään ei voi antaa puhtaita papereita.
      JAa

      Poista
  53. Kiitos vierailuviitsimisestä ja kommentaatiosta! Älkääpä taas intoutuko pistämään kaikkea Harton piikkiin. Eiköhän kaupungin puolelta neuvotteluissa ole aina heiluttu akselilla virkahenkilöstön johto ynnä puheenjohtajisto, Saattaisivat asiat olla paljon paremmin, mikäli Harto olisi ollut mukana kaupungin yritysten kanssa käymissä neuvotteluissa - EIKÄ NE AINAKAAN HUONOMMIN OLISI!

    VastaaPoista
  54. Tänään iltalehden pääkirjoitukseessa.
    Ilman kunnianhimoa ja kovaa ääntä ei kannata politiikkaan lähteä mukaan.
    Asiaperusteet eivät riitä. saat olla vaikka kuinka idiootti, kunhan näyt uutisissa.Himoitse valtaa niin saat sitä. Pyri kyynärpäät veressä puoluejohdon lähelle.
    Yleinen tapa on peesailla johdon näkemyksiä,( omaa mielipidettä ei sallita )

    VastaaPoista
  55. Kiitos vierailuista viestitytykityksistä! Hyviä huomioita ja kiitos niistä. Pistän pian uuden alustuksen!

    VastaaPoista
  56. Just, Wala ainakin saa huomiota. Ja Jawa pätee taas uudella huomiolla, Moni halusis jatkaa tästä...

    VastaaPoista
  57. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Kukaan ei kiellä jatkamasta tästä!

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!