lauantai 2. marraskuuta 2013

KAIKEN PERUSTA ON TALOU$$$$$!

On raivostuttavaa kuunnella ruikutusta kaupungin työntekijöiden lomautuksista ja sen esittäjien solvaamista. Jos joku lyö talouden rätingit eteesi ja tulojen sekä menojen yhteenlasku päättyy miinukseen, taloudesta vastaavan on pakko tehdä jotain. Suomessa ei edes kunta voi toimia uskon varassa. Laki ja kuntien keskinäinen kilpailu sanelee sen, että talous on kunnan toimintojen perusta ja tämän perustan täytyy olla kunnossa. Jos kunnantalous eli toimintojen perusta ei ole kunnossa, kunta ei pysty kilpailukykyisesti rahoittamaan niitä VÄLINEITÄ, joilla se huolehtii kuntalaisista!

Kunnan rahat tulevat pääosiltaan kansalta joko suoraan tai valtion kautta. Nämä rahat päätyvät yhteen pottiin, josta rahoitetaan kaikki palvelut. Matkalla osa näistä pottiin tulevista rahoista muuttuu korvamerkityiksi, mutta suurin osa on päättäjien vapaasti käytettävissä. Tästä johtuu se, että kunnan talouteen tulleet eurot voidaan käyttää miltei miten tahansa ja jokainen kunnan taloudesta pois otettu euro on pois kaikkialta. Demokratian eli vaalien ja lain kunnan taataan kuntalaisten ns. peruspalvelut.

Yhteen pottiin kannetaan ja yhdestä potista otetaan, niin toimii, pelkistetysti esitettynä, meidänkin kaupunkimme talous. Eilen verokolehtiin kolahtanut euro on tänään ja huomenna käytettävissä; samoin eilen veropotista otettu euro on pois tältä päivästä ja huomisesta ja mikä karmeinta eilen otettu velka on pois tästä päivästä ja huomisesta. Kaupungin taloudessa kaikki vaikuttaa kaikkeen, joten mitään asiaa ei voida käsitellä yhtenä pienenä kokonaisuutena - Kaikkein vähiten taloutta. Taloudellinen tilanne on vuosien linjavalintojen ja tehtyjen päätösten summa!

Kun nyt syytetään lomautusten vaatijoita, on sama kuin syytettäisiin teloitusjoukkoihin komennettuja ampujia eikä heitä, ketkä ovat tehneet päätöksen teloituksesta. Niin teloitusjoukoissa torrakan kanssa tähtäilevä sotilas kuin tämän päivän talousongelmien edessä oleva lomautusten vaatija on pakon edessä toteuttamassa muiden päätöksiä. Kun kaikki muut tiet on käyty läpi, on jäljellä vain se viimeinen ja ikävin tie, olipa kyse kansalaisten petturista sodassa tai kuntapolitiikassa.

Katsokaapa mennyttä lähihistoriaamme: Kun kaupungin rahoja lyötiin oluthalliin 150 000€, on tuo raha pois tältä päivältä ja osa lomautustarvetta, kun Tontonmäki tuotti 1,5 -2 milj.€ tappiota, on tuo raha pois tältä päivältä ja osa lomautustarvetta, kun katulamppujen vaihtoon pistetään 1,5 milj.€, on tuo raha pois tältä päivältä jne, jne. ..... . Lienee sanomattakin selvää, että olemme käyttäneet kaupunkilaisten antamaa mandaattia, heidän varojaan ja omaisuuttaan äärettömän huonosti. Lomauttamispäätöksen tekijät ovat siis aivan toiset kuin sen täytäntöönpanijat.

Tässä tilanteessa jo laki velvoittaa toimiin talouden tasapainottamiseksi, emme kerta kaikkiaan voi jatkaa nykylinjalla eteenpäin loputtomiin ja kuten, 2009 talousseminaarissa, tuli todettua: MITÄ MYÖHEMMIN TAULOUDEN KORJAUS ALOITETAAN, SITÄ KIEPEMMIN SE SATTUU! Lomautusta vaativat ovat pakkotilanteen edessä ja ainoastaan toteuttamassa jo tehtyjen päätösten seurauksia. Luonnollisesti lomautusten esittämistä, mutta ei esittäjiä, sopii arvostella. Arvostelun täytyy olla rakentavaa, ei persoonaan menevää haukkumista vaan vaihtoehtoja sekä keskusteluja tarjoavaa yhteistyötä.

Määrätyt tyypit hokevat ettei menneisyyteen saa palata vaan sen sijaan täytyy katsoa eteenpäin! Totuus on kuitenkin se, että me näemme aina edessäpäin eilispäivän virheistä langenneet laskut, joten pakostakin tulevassa näemme eilispäivän. Sen sijaan, että emme katsoisi eiliseen, meidän täytyy perehtyä menneeseen kahta tarkemmin. Vain syventymällä eilispäivän virheisiin, voimme oppi niistä ja välttää samat mogat tulevaisuudessa. Luonnollisesti päätös menneiden virheiden avoimen tarkastelun aikaan saamiseksi on hankala, jos suurin osa päättäjistä on ollut näitä munauksia siunaamassa. Toivottavasti ihmisistä löytyy sisäistä suuruutta tähän rankkaan ja vaativaan rehellisyyteen. Ei ole todellakaan helppoa riisua omaa, vuosien valheilla kiillotettua kaapua totuuden ja yhteisen edun  edessä.

96 kommenttia:

  1. kyllä se pahin elispäivän virhe oli se, joka tuli maksamaan lähes 2 miljoonaa. Uusi kaupunginjohtaja ei todellakaan lähtisi tällaisiin seikkailuihin. Suuresti arvostamani Tarmo Kangas kertoi ihan hiljattain naapuriblogissa näistä touhuista. Edellisen KJ:n motiiveista ei taida kukaan uskaltaa kirjoittaa. tai varman joku yritti, mutta Forss poisti sen nopeasti.

    VastaaPoista
  2. Poistetussa kommentissa kerrottiin vain pippelin koko.

    VastaaPoista
  3. Harton plogi on kuin plari. Vain herraa itseä saa kehua. Ensin erimieltä oleva häpäistään sitten kun Harto jää toiseksi viesti poistetaan. Harto haukkuu törkeesti kirjoittajia. Olli haukuttiin olemusta myöden. Aaltoset on yleinen pilkan kohde.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harton mukaan poistettu viesti oli ensimmäinen hänen poistamansa ilman pyyntöä. Mikäli jonkin poistetun viestin tiedätte niin kirjoittakaa Harton blogiin. Muutenkin miksi rähjäätte täällä? Hartolla on oma blogi johon voi kirjoittaa, tosin vain täällä voi vapaasti valehdella.

      Poista
  4. Forssilla on jotain kaunaa Juha A:ta kohtaan, muuta en allekirjoita.
    Ai pippelin koko? Sitten onkin oikeudessa mielenkiintoista, kun puolustus alkaa puolustautuamaan...

    VastaaPoista
  5. siis hä? Missä on kirjoitettu pippelistä ja sen koosta? Oikein nimelläkö?

    VastaaPoista
  6. Harto ei kestä yhtään kritiikkiä tai arvostelua. Vetää heti porot sieraimiin ja haukkuu henkilökohtaisuuksiin mennen. Muistakaa Harton kahvikekkerit. Olli ja Rake joutui Harton haukkumaksi ja Harto menetti jopa itsekontrollin. Juhaa Harto vihaa, kun Juha on ollut näkemässä Harton teot hallituksessa.

    VastaaPoista
  7. Joo ton Juha jutun uskon toki. Juha on aika velho tili ym. asioissa, ja usein yksinään krtiittinen ja siksikin jo vihattu.
    Maallikkopäättäjät, joita U:gissa äänestäjien siunauksella riittää, antavat yleensä esittelijöille näissä asioissa rauhan.

    VastaaPoista
  8. Miksi helv.. taas pitää pyöritellä jotain Harton blogia tai miehen sanomisia? Sen sijaan Javalla on nyt ajatuksia herättävä alustus. Siitä pitäisi diskuteerata. Ehkä niin että mikä on aiheuttanut lomautukset? Onko niihin osoitettavissa selkeitä syitä?
    T. Erkki Moskovan pientaloalueelta radan vierestä.

    VastaaPoista
  9. mua nyt vaan kiinnosti se pippelijuttu...? Toki ymmärrän Valkosen alustuksen...lomille vaan, ei Suomessa ole mitään saavutettuja etuja - enää!

    VastaaPoista
  10. Heh voi tokkiinsa!

    Harto on joskus poistanut minun kaksikirjoitettu juttua kun vähän sohasin kepillä ampiaispesää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoita Harton Blogiin raukkis.

      Poista
    2. Valehteleminen on rumaa RAUKKIS.

      Poista
  11. Vituttaa yleensäkin ettei noilla kunnallispampuilla ole minkäänlaista tulosvastuuta. Eikä poliitikoilla. U:gissa sa vaaleisa valtakirjan, ja jotkut käyttävät sen heti väärin, heti valtuuston ensimmäisessä järjestäytymiskokouksessa

    VastaaPoista
  12. No tuohon tulosvastuuttomuuteen on helppo yhtyä. Suurta muutosta on turha odottaa ennenkuin suuret ikäluokat lakkaavat äänestämästä.

    VastaaPoista
  13. Kiitos visiiteistä ja nasevasta kommentoinnista! Jos jätetään tämä pippelipuoli sateenkarilipun heiluttajien foorumille! Minä en missään tapauksessa kannata nykyisentyylisiä lomautuksia. Taloudellisia ongelmia aiheuttavat kaupunkiorganisaation kohdat on laitettava kuntoon. On täysin älytöntä sulkea esim. uimahallia, jotta ylipalkkaiset lääkärit saavat jatkaa tehottomina puuhastelijoina tai joku saa siirrellä katulamppuja kohti keskiviivaa. Ei esim em. ongelmat korjaannu uimahallin väkeä lomauttamalla. Ongelma jää elämään ja samat lomautukset korkoineen ovat ensivuonna edessä.

    Minua sapettaa lomautusta esittävien syyttelyssä se, että heistä on tehty koko lomautustarpeen ja ongelman aiheuttajia. Kun vielä syyttäjinä ovat he, ketkä ovat itse päätöksillään ajaneet kaupunkia nykyiseen velkajamaan, on mielestäni oikaisu kohdallaan. Vai luuletteko, että nämä töppärit sen itse tekevät? Jos meidän tiedotuksessamme ohjenuorana oli totuus, munaukset olisivat loppuneet, kaupungin tilanne ja päättäjät olisivat vaihtuneet ja tuskinpa suunta olisi voinut olla huonompi!

    VastaaPoista
  14. Historiaa löytyy täältä
    http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/lukijanaani/389322.html

    eli lukuisista kaupungin tilinpäätöksistä kaivettua faktaa. Tilivuosi 2012 ei ole vieläkään pulkassa. Vastuullisten toimia tutkitaan edelleen. Tässäkin kuussa selvitysryhmä kokoontuu. Oli miten oli, niin Javan alustusta ja vaikka meikäläisen kokoomia lukutietoja yhdistelemällä voi tehdä omia lisäpäätelmiä, ovatko esim. lomautuksista päättäneet suurimpia lurjuksia? Mutta tylsäähän se on vanhoja kaivella ja tehdä laskelmia esim. poliittisista voimasuhteista. Aina löytyy parempaa tekemistä.
    JAa

    VastaaPoista
  15. Miten harvinaista kunnallispoliittisessa historiassa on panna päättäjät vastuuseen päätöksistään. Jumantsukka tehdään jo yksittäistapauksessa 1,5 miljoonan vahinko

    VastaaPoista
  16. Tämä on törkimysten ja valehtelijoiden blogi. Millaiset ihmiset kirjoittelevat alussa olevia kommentteja?

    VastaaPoista
  17. Kiitos käynneistänne ja kommenteistanne! En halua paluuta pippelikeskusteluun, mutta olisi helppo oikoa valheita, jos ne yksilöitäisiin. Veikkaanpa meidän selkeiden munausten määrän niin suureksi, että jos Juha A tai Tarmo K räknäisi kaikki hyödyttömät investoinnit ja selkeät kaupunkilaisten rahan tärväämiset ja omaisuuden hävittämiset yhteen, syntyisi niin suuri summa, että sen takaisin saamisella voisimme mennä vuoden perimättä kaupunkilaisilta veroja!

    Ehkä Tontonmäki on esimerkki niin hölmöstä hankkeesta, ettei sitä hyväksyisi yksikään asioihin perehtynyt syyntakeinen. Se tuskin olisi mennyt missään muussa yhteisössä läpi - tuskin edes kusiaispesässä tai tohvelieläinyhteisössä, joten Tontonmäen rakentamista voidaan pitää luottamustoimiin totaalisesti sopimattomien tyyppien ääliömäisimpänä päätöksenä. Tontonmäki ei kuitenkaan ole, hullumaisuudestaan huolimatta kallein, kaupunkilaisten varoilla, toteutettu huuhaaprojekti!

    VastaaPoista
  18. Minä menisin mielelläni kirjoittamaan vaikka nimelläni Forssin blogiin, mutta siellä teilataan heti jos kirjoittaa nimellään, vieläpä asiaa. Nähtiinhän se kuinka Tarmo iskettiin kanveesiin kun uskalsi suoraan puhua Kosken manipuloinnista. Aaltosen pojat saavat joka kommentissa täyslaidallisen.
    En syytä Forssia, mutta siellä on ihan selkeästi joku vastakkaisvoima asialla, ilmeisesti nämä tumpelot, jotka ovat kaupungin taloden tähän tilanteeseen saaneet. Nyt siellä näyttää ihmeteltävän sitä, että puhuiko Tarmo mielikuvitusjuttuja.
    Hyvä Luoja sentään... mies on ollut tarkastuslautakunnan nokkana..

    VastaaPoista
  19. Kiitos vierailuherkkyydestä ja kommenteista! Ajatelkaa nyt ikänsä politiikassa olleita. Osa heistä on hävittänyt jopa yhden kunnan Suomen kartalta, luuletteko heidän haluavan totuuden tulevan julki? He tekevät kaikkensa, jotta säilyttävät oman maineensa. Jos faktat olisivat heidän puolellaan, he löisivät ne pöytään ja osoittaisivat niillä toista väittävät valehtelijoiksi. Nyt he haukkuvat asioista kysyviä kiusaajiksi, vaihtoehtoja esittäviä häiriköiksi ja totuuden esiin tuojia valehtelijoiksi! Jos totuus on puolellasi, etkö sinä silloin nojaa sihen syyttelyn ja selittelyn sijaan? Ilman lehteä koko paletti olisi kaatunut aikaa sitten, onneksi se vihdoinkin tutisee liitoksistaan!

    VastaaPoista
  20. Hopoti kopoti !!

    Näinse on! Näin se aina on ollut ja tulee olemaan "demograattisessa" yhteiskunnassa. Jos Herrat ja Päättäjät tyriiiiiiiiiii niin vika on aina siinä tuunarissa tai tavallisessa taapertajassa.Sitten puhutaan ja kirjoitetaan siitä Suuresta vastuusta mitähän sellainenkin on ? Vissiin sitä ettei virkaaikana ja polittista päätöstä tehdessä ruskeavelli lirahda housuun sekö se vastuu on?

    VastaaPoista
  21. Nii n ei Tontonmäessäkään poliisia tarvita, vaan vastuullisia. Voiko julkisia varoja levittää miten tahansa?

    VastaaPoista
  22. Samalla lailla noita poliittisia kömmähdyksiä ja invetsointeja rahoitetaan kuin ennenkin. Nostamalla veroäyriä. Tuommoiset 0,75 ja homma on taas olevinaan hanskassa. Siinä on vaan se ongelma, että kun äyri alkaa jo luvulla kaksi, ja ollaan saatu valtiolta köyhänapuakin - uuttakin haetaan jo - alka elinkeinokaupungin maine kärsiä. Ei noilla futurologisilla otsikoilla kaua puntti lämpinä pysy.

    VastaaPoista
  23. Klo 18.22 on tyypillinen esimerkki mitä selvemmästä valehtelusta. Heitetään syyte mitään perustelematta. Tuollainen on perusteltava kerrottava mitä Forss on poistanut ja mikäli olisi vähänkin selkärankaa niin Forssin blogissa. Jos nyt löytyy edes sen verran, että täällä kertoo niin siirrän vastauksen Forssin blogiin. Hän vastaa varmasti ja sitten voimme päätellä valehdelliinko. Älä sinä Java puolustele tällaisia törkeyksiä ja käännä tapasi mukaan keskustelua kokonaan muualle.

    VastaaPoista
  24. Pääasia, että asiakysymyksissä pysytään asiassa. En minäkään kaikkea noita poistamisia usko. Toisaalta joskus pitääkin jotain poistaa.

    VastaaPoista
  25. Kiitos piipahteluista ja varteenotettavista viesteistä! Jospa pysyttäisiin aiheessa ja annettaisiin pippeleiden ja Harton blogin olla ihan rauhassa. Tässä on ihan järjellistäkin keskustelun aihetta, joten pysytään aiheessa. Mielestäni juuri silloin on turvauduttava poliisin apuun, jos poliittisten päättäjien mokat alkavat käydä liian kalliiksi ja toverituomioistuimet päästävät kavereita pälkähästä kuin vettä hanasta tai tuomitsevat totuutta vaativia enemmistön oikeudella.

    VastaaPoista
  26. kyllä näin on, mutta tuo punainen pohja ei ole oikeintoimiva.

    VastaaPoista
  27. Ei sieltä mitään ole poistettu, kun tämä yksi Harton aloitteesta kun oli täysin ala-arvonen ja sitten muutama asianosaisten pyynnöstä.
    Eikä poistoilla mikään ongelma ratkea vaan sillä, että saataisiin omilla aivoillaan ajattelevia ennemmän päättäviiviin asemiin eikä sellaisia jotka alistuvat painostuksen alla joukko tyhmyyteen.(vrt. koulupäätös) Sairaatkin revittiin väkisin vuoteellta kuumehouruissa tekemään päätöksiä.

    VastaaPoista
  28. Tämä punainen on parempi...

    VastaaPoista
  29. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  30. Täällä jää jälki poistetuista viesteistä!

    VastaaPoista

  31. Suosittelen kaikille kaupungin päätöksentekoon osallistuville lukemaan lauantain Turun Sanomien extrasta laajan artikkelin muistisairauden ja vanhustenhoidon kustannuksista. Esimerkkinä oli myös Uudenkaupungin malli ja täällä havaitut tulokset.

    VastaaPoista
  32. Varmaan moni halua nyt tietoa Pyhämaan Pientalot Oy:n rahankäytöstä ja kaikkeen siihen liittyvästä. On vaan niin, että se on yksityinen yritys, vaikka kaupunki sen kokonaan omistaakin. Kieli keskellä suutä on puhuttava tarkastuslautakunnan puheenjohtajankin puhumattakaan sen hallituksen jäsenistä.
    Tulipa luettua Turun sanomien extraakin. Herätti tuntemuksia.

    VastaaPoista
  33. Onko nyt sittenkin, että tarkastelu ei kestä päivänvaloa, kun jotkut kirjoittajat raivoisasti hyökkäävät kirjoittajia vastaan kun asiaa täällä penkotaan.
    Varsinkin Tarmo Kankas sai sen kokea Harton Blogis.

    VastaaPoista
  34. Kaupunkilaiset maksaa Tontonmäestä tulevat kulut. Ketään muuta ei saada vastuulliseksi maksajaksi tai jos saadaan niin täytyy tapahtua ihme. Näitä vastuullisia Tontonmäen lainatakauksista päättäneitä istuu vielä monia valtuutettuna valmistautumassa taas tekemään uusia takauspäätöksiä kaupunkilaisten puolesta. Takausta on käsitelty jo kh:ssa muutama viikko sitten. Asiasta on neuvoteltukin taas tällä viikolla.

    VastaaPoista
  35. Kiitos käymisistä ja keskustelusta! Mehän ei täällä blogeissa oikeutta jaetta, mutta asiassa pysyen voimme asiasta keskustella. Jos valmistelevat virkahenkilöt ovat saaneet parempaan valmisteluun kehottamisen sijaan hallituksen siunauksella kannustinlisiä ja palkankorotuksia, eikö tämä osoita hallituksen olevan tyytyväinen tehtyyn virkatyöhön. Mielestäni tämän johdosta vain hallituksen jäsenet ovat korvausvastuussa kaupungille aiheutetuista vahingoista. Ajattelin painottaa tätä seikka tutkimuspyynnössä, kuten myös sitä, että rättihalliasiassa jotkut viime hallituksen jäsenet olivat jo edellisessä hallituksessa itse tekemässä päätöstä rättihallin rakentamisesta ja sen vuokrista. Näitä vuokriahan ei koskaan kaupungille maksettu ja syy oli yksinkertainen: PÄÄTÖKSEN MUKAISTA VUOKRASOPIMUSTA EI KOSKAAN TEHTY.

    VastaaPoista
  36. Kulut noin 100e/asukas

    VastaaPoista
  37. Täysin tuomittavaa jos kepuli konstein saadaan päätöksentekijät päätöksen taakse.
    Nämä asiat on hyvä tuoda jokaisen kansalaisen tiedoksi.

    VastaaPoista
  38. Kun tuohon Hinku- hankkeeseen mentiin, ajattelin, että nyt omaksutaan jotain aivan uuutta. Kuvittelin mielessäni kehitystä, joka johtaisi ekokaupungin suuntaan perustavina ehtoina tietysti saasteettomuus, luonnonvarojen kestävä käyttö, luonnon ja rakennetun ympäristön yhteensovittamine sekä jonkinasteista omavaraisuuttakin. Kaupunki on aina enemmän kuin vain rakennettu ympäristö ja sen infrastruktuuri. Kaupunki on lähempänä elollista olentoa kuin kuollutta esinettä - sillä on oma metaboliansa.
    Kaupungin aineenvaihduntaan liittyy rakennetun ympäristön lisäksi lisäksi se alue, josta se saa energiansa ja raaka-aineensa sekä myös asukkaiden virkistymisalueet.
    Jotain sen suuntaista kehitystä itse odotin. Totesin kuitenkin aika pian, että siitä ei ollut kysymys. Maailmalla mennään - jopa Kiinassa - vauhdilla siihen suuntaan. Se on tulevaisuutta. Sillä on kysyntää.

    VastaaPoista
  39. Kyllä. Kiinassa luontoasiat kehittyy. Vajaa kuukauden välein avataan jossain päin Kiinaa uusi kivihiilivoimala. Onneksi Ukilla on rahaa pelastaa koko maailma nin kiinalaisten uudet hilipäästöt saadaan neutralisoitus Ukin hinkuhankkeen toimenpiteillä. Siis perspektiiviä peliin nyt.

    VastaaPoista
  40. Valkonenkin kirjoittaa silloin asiaa,kun ei kirjoita mitään!

    VastaaPoista
  41. Minä puhuin ekokaupungeista, joita Kiinassa yitetään perustaa, vähän tuohon malliin kuin yritin kuvata. Tiedän toki ristiriidan hiilipäästöjen kanssa. Suomen hiilidioksidipäästöt ovat kai 0,2 % maailman päästöistä.

    VastaaPoista
  42. Kiinan energiantuotanto on valtavan keskittynyttä, niin se on pitkälle Suomeskin. Suurvoimalat määrää. Idealistinen idea olisi jakaa Suomi alueellisiin, omavaraisiin keskittymiin. Kuulin, että Kiinassa ollaan (suomalaiten toimesta) suunnittelemasa näitä "ekokaupunkeja", mutta ei ole ihan putkeen tahtonut mennä.
    On se toisaalta niinkin, että meidän kehittyneiden maiden on luotava näitä vaihtoehtoisia, vähäpäästöisiä aloja. Hyvä esimerkki U:gissa on firma, joka tekee uusiorenkaita. Lahden seutu on ympäristöteknologiamme ykkösseutua.

    VastaaPoista
  43. Kiitos viehkeistä vierailuista reteistä raporteista! Tuntuu hiukan siltä, että nämä hinkujutut ja vastaavat ovat silkkaa rahastusta, mihinkään konkretiaan ei pyritä kuin paperilla tai pikemminkin näytöllä. Jospa keskittyisimme todelliseen toimintaa. Lehmä röyhtäilee kuulemma 250 litraa kaasuja päivässä. Jos kaikki Suomen lehmien röyhtimä kerättäisiin talteen, kuinka iso prosentti liikenteemme käyttämästä polttoaineesta voitaisiin korvata röyhtimä kaasulla? - 10%, 25%, 50%, 75%, 100% vai piisaisiko sitä peräti vientiin asti?

    VastaaPoista
  44. Muistan sen Javan erään aloitteen, joka kiteytettiin SOMESSA "kutunjuustohalliksi". Tosiasiassa siinä taisi olla kyse ruokahuollosta, joka perustuu lähiruokaan ja sitä kautta omavaraisuuden utopiaan. Se kuuluu ekoyhteisöjen (kaupunkien) keskeiseen ideaan, kuten vaikkapa puhdas ja uusiutuva energia, vähemmän saastuttava liikenne, vesihuolto, jossa on luontoa jäljittelevä kierrätys - siis kaksi rinnakaista systeemiä. Rakentaminen tapahtuu paikallisin materiaalein - hiilineutraali puu etupäässä. Ja onhan niitä juttuja: epäorgaanisen aineen kierrätys yms.

    No, tämä tästä. Tosasiassa pitäisi tietysti tehdä velkaa, Vainio kiertämään pankkeja suhteillaan ulkomaita myöden. Uusi teatteri ja musiikkitalo olisivat urheilutilojen rinnalla mukava saada

    VastaaPoista
  45. Edesvastuuttomat tuhlaa toisten rahoja.

    VastaaPoista
  46. Huomenna päätetään ensi vuoden veroprosentista. Mikäli veroa ei koroteta niin onkohan täällä lukijakunnassa joku sisäpiiritietäjä joka kertoo miten ensi vuoden budjetti saadaan lähelle tasapainoa kun vieläkään ei ole ilmeisesti saatu kulisseissa oleellisia rakenteellisia säästöjä kasvavien menojen torppaamiseksi?? !! Onko ihan oikeasti jo löydetty tai päätetty muuta säästökeinoa kuin kitinää aiheuttava lomautus?

    VastaaPoista
  47. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Huomenna jotkut kuulevat ja toiset päättävät sen, mitä kulissien takana on sovittu. Toivottavasti hyvää on tiedossa ja huomiset tilaisuudet tuovat positiivisia uutisia ja ratkaisuja. Suurella mielenkiinnolla ja positiivisin mielin odotan huomiseen tilaisuuteen kutsutuilta hyviä uutisia.

    VastaaPoista
  48. "On Sovittu" kokoontuu...

    VastaaPoista
  49. Demokratiassa on se huono puoli, paitsi että se on tehoton, se olettaa myös kaikkien ihmisten tietävän kaikesta yhtä paljon, jolloin kaikkien ihmisten päätösvalta kaikissa asioissa on epäoikeudenmukainen. Vaaleissä voi puolueellinen lehdistö vaikuttaa moniin tietämättömiin ihmisiin, jolloin tietämättömien äänestäjien toimesta päättäjiksi tulee pahimmassa tapauksessa vielä tietämättömämpiä päättäjiä !

    Suomessa tämä filosofinen totuus näkyy ehkä parhaiten U:gissa.

    VastaaPoista

  50. klo 16:25 kommentin uskon suoralta kädeltä.

    VastaaPoista
  51. 16.25 parhaipia kommentteja kautta aikojen. Se valitettavasti on juuri näin.
    Tuli taas yksi asia selväksi, kun harton blokki hiljeni tyystin päättäjien ollessa kokouksissa koko päivän ja ilta vielä perään.
    Todistaa, että päättäjin taso on mitä on. Harton blokista sen näkee , kun päättäjät siellä haukkuvat toinen toisiaan anonyymeinä.

    VastaaPoista
  52. java voi minun puolestani levittää tuota 16:25 kommenttia. Ajatus on erään filosofin, tässä se on hieman muokattuna.

    VastaaPoista
  53. Ei kannata levittää. Ensimmäinen virke on järjenvastainen. Huono filosofi.

    VastaaPoista
  54. 19:23 on ukilaiseen tapaan paras filosofi. Minä käsitin sen virkkeen parhaiten... ihan ama levitetäänko vai ei

    VastaaPoista
  55. Poistit sitten kommenttini lukihäiriöisistä kommentoijista. No sun blogishan tää on.

    VastaaPoista
  56. Muutos ratkaisi verot
    http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/uutiset/556430.html

    VastaaPoista
  57. Ja Vahtera ja Wala vasemmiston mukana ilmeisesti.

    VastaaPoista
  58. Muutos ei ratkaisut mitään veroja.Huittinen taas puhuu omiansa

    VastaaPoista
  59. Juu Wala Ja Vahtera äänesti noston puolesta, mutta Haverinen vastaan

    VastaaPoista
  60. Voi voi
    http://ls24.fi/jutut/rauma-ja-alue/juttu-rauman-kaupunginhallitukselta-vakava-huomautus-suvannolle

    VastaaPoista
  61. Missä Muutoksen valtuutettu kun olisi ollut kerrankin tarvittu?

    VastaaPoista
  62. Äänetystys tulokseen ei olisi vaikkuttanut.

    VastaaPoista
  63. Vasemmisto jyrää edelleen4. marraskuuta 2013 klo 21.23

    Antolan ääni olisi ratkaissut jos Muutosvalt. olisi ollut korotusta vastaan. Tämä on nyt Walan johdonmukaista linjaa viime valtuustokaudelta hah hah hah haa

    VastaaPoista
  64. Kiitos käynneistänne ja kommenteista! En ole poistanut kenenkään kommentteja, yllä olevaa esimerkkiä lukuun ottamatta. Sama esimerkki osoittaa, että poistetuista kommenteista jää tänne aina jälki. Pahoittelen jos kommenttisi on kadonnut tai NSA on rohmunnut sen. Tänään Rake ilmoitti hänet yllättäneestä valtuustonkokouksesta ja kertoi olevansa estynyt- Samalla hän pyysi minua tuuraajaksi, mutta olin niin ikään estynyt, kuten myös Juha.

    Eipä olisi ensimmäinen kerta, kun meitä koskeva posti hukkuu. Nyt oli kyseessä vain tavallinen kirje, joten miksei se voi sopivasti "hukkua". Hukkuihan aikoinaan Avin lähettämä kirjattu virkapostikin. Tuon kirjeen löysi puolenvuoden rajun etsinnän jälkeen, kukas muu, kuin eräs kokoomusvaikuttaja. En ole koskaan ollut pois ensimmäisestäkään toimikunnasta, lautakunnan istunnosta tai valtuustosta, joten varmasti olisin ollut paikalla, jos olisin tiennyt minua kaivatun kokoukseen. Rainer on aina ilmoittanut hyvissä ajoin mahdollisesta esteestä, joten en häneen suuntaisi syyttävää sormea. Oma lukunsa on mainittu lehtiväkerrys, joko taas kertoo läpyskän puolueellisuudesta. Meidän poissaolo mainitaan, mutta entäs kun Apa oli aikoinaan lukuisat kerrat pois: EI RIVIÄKÄÄN!

    VastaaPoista
  65. Seli seli saatanan paska. Tuota ei usko kukaan.

    VastaaPoista
  66. Puheenjohtajan ääni ratkaisee jos äänetystulos menee tasan ellei äänestys koske henkilövalintaa. Mitä muuta tulee tähän kunnallispolitikkaan ja Muutos-nimiseen puolueeseen Ukissa niin siihen tulee kohta muutos. Näin tämä komppania ei enää voi marssia. Sanat ja teot eivät enää tahdo kulkea käsi kädessä. On natsitervehdyksiä, huoraksi nimittelyä. Mitäköhän arvokasta seuraavaksi?
    JAa

    VastaaPoista
  67. Vai tuli kokous yllättäen Rakelle mutta ei muille. Onpas omituinen yllätys.

    VastaaPoista
  68. Asioita seuranneenna Javan kertomus todenmukainen

    VastaaPoista
  69. Kiitos vierailemisesta ja viestityksestä! Rakella on uusi työ ja vieläpä vuoro sellainen ja kirjanjulkaisu hulinat, joten saattaapa siinä sivussa politiikan seuraaminen jäädä vähemmälle. Niin kummallisia juttuja on sattunut menneinä vuosina, että en epäile tämän vanhanvallan kykyjä mihinkään hämäryyksiin. Kirjeet katoavat, valheita levitellään, totuutta salataan, vietetään katteettomia makkarajuhlia, solvataan viattomia, ylistetään tunareita, kerätään nimilistoja ja he ketkä aiheuttavat lomautukset vastustavat niitä haluten maksattaa kaiken niin, että se sattuu eniten köyhimpiin.

    VastaaPoista
  70. En tiedä sitten. Minäkin tiesin valtuuston kokouksesta, vaikka asun Turun LInnafältissä talvikauden. Kuulun niihin, jotka eivät kannata äyrin nostoa. En halua, että kuntalaiset ja vapaa-ajan asukkat maksavat edellsen vaalikauden miljoonatappioita tai byrokratian ylläpitoa.
    En tiedä mitä Rake tai Java olisivat kannattaneet, mutta Antola sen olisi ratkaissut, jos olistte olleet paikalla ja veronnostoa vastaan. Mitä Antola nyt kannatti, kuuluu kysymys.

    VastaaPoista
  71. "Maanantai oli pitkä päivä suurelle osalle valtuutetuista. Valtaosa oli mukana melkein kellon ympäri, jotkut osan päivää ja Muutoksesta ei näkynyt merkkiäkään kokopäivänä. Ei varajäseniäkään ja kyseessä oli sentään valtuuston tärkein päivä koko vuonna. Laadittiin strategiaa, kerrottiin kj:n talousarvio esitys kh:lle ja päätettiin vero%."
    Siinä toverillinen muistutus Forssilta ihan aiheesta. Antolan on edelleen vasemmistoon luokiteltavan demaripuolueen tappi joka äänestää aina ryhmänsä mukana. Ryhmäkuri velvoittaa.

    VastaaPoista
  72. Tilastotietoa.

    Entinen Uuskaupunkilainen nykyinen Seinäjokelainen sinne mennään mistä saa leivänpäälle voita ja vähän kurkua.

    Paikallinen lehti kirjoittaa silloin tällöin kuinka meillä menee kaikki niin hyvin. Väestö lisääntyy ja tulee uusia veronmaksajia.Tuon nyt esille yhden esimerkin kasvukaupungista.
    SEINÄJOKI 31.12. 2012. 59557 as 31.09. 2013. 60174. as lisäys 9 kk + 617 as vero vuonna 2013 19.75%
    UUSIKAUPUNKI 31.12.2012 15507 as 31.09.2013. 15491 as miinus 9 kk - 16 as vero vuonna 2013 20.25 %

    Kumpiko kaupunki kuuluu niinsanotuihin kasvukeskuksiin.

    VastaaPoista
  73. Kumpiko kaupunki kuuluu niinsanotuihin kasvukeskuksiin. No ei ainakaan Uki ole kuulunut 20 vuoteen!!!

    VastaaPoista
  74. No ei vuodessa sentään niin paljon ole porukka häipynyt Uki:ssakaan. Mutta 15 vuoden aikana väheni tuhansilla.Mutta nyt nousee äyri niin korkeaksi, että se kertoo mahdollisille tulijoille ongelmista. Valveutuneimmat oivaltaa että kyse on sosialidemokraattisesta kaupungista.

    Tää on aika hyvä lause: "Vaaleissä voi puolueellinen lehdistö vaikuttaa moniin tietämättömiin ihmisiin, jolloin tietämättömien äänestäjien toimesta päättäjiksi tulee pahimmassa tapauksessa vielä tietämättömämpiä päättäjiä !

    VastaaPoista
  75. Ina vaan siksi että kuulostaako tutulta tämä että viikonloppuna tuli taas uusia yhteydenottoja
    http://yle.fi/uutiset/rauma_sai_uusia_kumppaneita_stx-neuvotteluihin/6917137?origin=rss

    VastaaPoista
  76. KUULOSTAA TUTULTA
    Koski ei suostu paljastamaan, keitä uusia osakkaita Rauman avuksi on ilmoittautunut.

    - Nämä osapuolet eivät halua nimiään julkisuuteen, kun ei tiedetä meneekö tämä loppuun asti, Koski perustelee.

    VastaaPoista
  77. Voi voi muutos sentään!
    Tästä te jäitte nyt paitsioon eli Järvisen facebookista kopioitu
    "
    Valtuustohommissa meni päivä. Aamulla strategiaseminaari, sitten talousarvioseminaari ja lopulta valtuusto.

    Yllättävää oli se, että vasemmistosiipi pl kommunisti Haverinen halusi korottaa veroäyriä. Yhdellä äänellä veroa korotettiin, kepu ja kok vastusti. Ja tietty ryhmistään karannut VW-sakki äänesti kuten vasemmisto; onhan se loogista että kepun ja kokoomuksen listalta valitut hyppäävät punaisen vaunun kyytiin kun omassa porukassa ei kuningastietä ollut.

    Outoa, koska nimenomaan demarit ovat ajaneet vuokrataloa ja pitäneet ääntä uusista muuttajista. No, saa kai sitä tehdä oman politiikan vastaista politiikkaa.

    Ensi vuonna tarvitaan usean kymmenen henkilötyövuoden säästöt. On siinä sarkaa. Jos tässä onnistutaan, 2015 oltaisiin jo pää pinnalla.

    Kaupunginjohtaja piti hyvän alustuksen talousarviosta.
    "
    Harmittako???

    VastaaPoista
  78. Järvinen on naurettava riitelijä. Ollaan ihmisiksi oli vaalilause, nyt hän haukkuu Nikulan kainalosta Walaa menen henkilökohtaisuuksiin. Mitään esitystä ei ole tullut kaupungintalouden korjaamiseksi.

    VastaaPoista
  79. Lokan video
    http://www.youtube.com/watch?v=Od8UBNDFCTI

    VastaaPoista

  80. Edellisen tarjosi 5.11.2013 klo 13.39
    vasemmisto päättäjä tai esittelevä virkamies. Kun kerran kepu, kok, ps on oikeiston liitossa.

    VastaaPoista
  81. ps jo rakoilee. ei kukaan jaksa katsoa järvisen ja nikulan mollauskamppanjaa. inhottavaa toimintaa. ei mitään yritystä ajaa kaupungin asioita haukutaan vain yhtä miestä joka ei alistu näiden kahden tahtoon. ainoastaan wala pystyy tekemään yhteistyötä vasemmiston kanssa.

    VastaaPoista
  82. Yhteistyössä on voimaa! Jopa yhden katkeruusäänen avittamana vasemmisto saa kuntalaiset kaivamaan kuvettaan. Eikö ole hieno homma ja tällä houkutellaan väkeä kaupunkim parhaaks!

    VastaaPoista
  83. Porvarien logiikka metsässä. Sanovat kaupungin talouden olevan huonosti ja vastustavat veronkorotuksia. Rahat golfkenttään, muulla ei ole väliä. Persut mukana. Jo meni ääni väärälle puolueelle. Demaressa vara parempi.

    VastaaPoista
  84. Oikeistolla loppui tarjottava tälle Walalle kun mikään muu ei miehelle olisi kelvannut kuin hallituksen puheenjohtajuus. Kannattaa oikeasti lukea kahteen kertaan se mitä Järvinen & Nikula kirjoittivat tänään plarissa. Kun kyse on luottamuksesta niin sitä ei osteta uhkailemalla.

    VastaaPoista
  85. Siinä se. Vasemmisto nosti veroja ja sillä siunaamalla loppuivat osittain palvelurakenteiden säästötoimet. Ei tarvitse nääs olla niin tosissaan säästöjen kansaa , vieläkään. Näin tulkkaan asian.

    VastaaPoista
  86. On tää nyt paskamaista. Olen 32 vuotta ollut Turun seudulla erinäisissä tehtävissä kunnallispolitiikan tuomin ehdoin. Olen jopa saanut jonkinlaisen maineen asiantuntijana, Turussakin. Kaavoitus- ja ympäristöpolitiiikka on erikoisalani muun muuassa. Toki olen myös kunnallistalouteen perehtynyt.

    Kun nyt vittuillaan suuntaan jos toiseenkin, laittaisin kuitenkin Timo. A. Järvisen oman älyvartioni kärkeen. Arvostan mös Harto Forssia, vaikka hänen ideloginen huppunsa on liikaa joskus silmillä. Hän ei huomaa, että pientä ihmistä voi puolustaa myös "säästämällä". Tarmo Kangas on myös tehnyt hienoa työtä, vaikka Kari Kosken "käsi" onkin läiminyt.
    Tarkastuslautakunta sai naurettavan aseman Koken aikaan: vVttuako teistä, te annatte vain pelkkiä lausuntoja...

    VastaaPoista
  87. Walan Järvinen. Ja Nikula tekevät itsestään pellejä riitelemällä kaikkien nähden. Kelvottomia ovat luottamustoimiin.

    VastaaPoista
  88. Miehet jotka ei pysty hoitamaan hommaa tappelee kuka saa hoitaa sen. Kolmikon pitäisi erota heti kaupungin edun nimissä. Forss samalla ulos, se ei ole muuta kuin Demareiden sätkyukko. Niinkun jonkun Walan asemalla olisi paskan vertaa kaupungin menestymisen kannalta.

    VastaaPoista
  89. Kukas tässä pari vuotta sitten aloitti oikein mediapelin ja tappelun julkisesti? Sopii ihan miettiä.

    VastaaPoista
  90. Kiitos vierailualttiudesta ja viesteistä! Suuret olivat minunkin odotukset hallituksen ja etenkin Kokoomuksen suhteen, mutta yhdeksi naurettavaksi sivuraiteilla inttämiseksi on heidän touhunsa mennyt. Tuntuu, että toiset tarjosivat mielestään kaikkein surkeimmalle tyypille kaikkea paitsi sitä, mitä tämä halusi. Miksi tarjota jollekin mielestään täysin epäpätevälle dillelle ja epäluotettavalle luopiolle jotain merkittävää paikkaa? Jos kaupungin etua ajatellaan, niin eikö tällainen armoton tumpelo pidä pitää mahdollisimman kaukana tärkeistä luottamuspaikoista? En ymmärrä sitäkään, miksi joku roikkuu porukassa, missä hänet noteerataan korkealle vain luopiona. Jokainen normaali tyyppi lähtisi litomaan, jos koko porukka on lähes yksimielisesti häntä vastaan. Herääkin mielikuva siitä, että ehkäpä asia ei olekaan näin selkeä kuin kaksi kellokasta antaa ymmärtää. Epäilystä lisää myös, se, että olihan koko porukka vielä reilu vuosi sitten yhtenä miehenä kumartamassa nykyisen luopion osoittaman miekan suuntaa ja marssimassa vaaleihin, joten jospa kokkaresotilaat vaihtavat taas kerran puolta?

    Oikealla ei ole mitään eväitä johtaa tätä kaupunkia parempaan suuntaan. Siltä suunnalta ei löydy ensimmäistäkään käytännön ehdotusta minkään asian korjaamiseksi. Vasemmalla on näkemystä ja älliä, mutta siellä se hukkuu muutaman käskyttäjän ja heidän nöyristelijöidensä jyräämiksi. Eipä lystiltä näytä, jos ei huomioida läpyskän lukuarvoa!

    VastaaPoista
  91. Vasemmalla on näkemystä ja älliä,

    Siis että mitä? Taisi tulla aika kukkanen.

    VastaaPoista
  92. Kiitos käynneistä ja kysymyksestä! Kyllä se on juuri kuten kerroin, vasemmalta löytyy näkemystä, älliä ja vieläpä luovuutta, mikä on oikealla täysin kateissa.

    VastaaPoista
  93. Samaa mieltä, vasemmalta löytyy kyllä älliä ja muutakin asioiden hoidossa tarvittavaa. Ja muuten, vähän on jo päästy siihen, ettei kukaan sanele kellekään, ja jokainen ajattelee itse pienillä aivoillaan, kykynsä mukaan.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!