keskiviikko 30. lokakuuta 2013

UUDESSAKAUPUNGISSA ON RAJUJEN INVESTOINTIEN AIKA!

Meidän täytyy nähdä tulevaisuuteen selkeästi sekä realistisesti. Kaupungin täytyy palvella asukkaita kehittämällä heidän palveluitaan ja elämisen puitteita. On viimeinkin ryhdyttävä kehittämään Uuttakaupunkia. Ainoa järkevä tapa tämän toteuttamisessa on voimakas investointiaalto. Meidän on pikaisesti tehtävä päätökset ikäihmisten palvelujen modernisoimiseksi, opetuksen taso on nostamiseksi valtakunnan huipulle, uimahallin remontoimiseksi, monitoimihallin sekä hiekkatekonurmen rakentamiseksi. Nämä hankkeet ja paljon muuta täytyy nuijia nopeasti läpi ja saada käytännön toimet aluilleen, sillä pian on myöhäistä.

Kaupunkilaisten lihava lompsa on vaihtunut mittavaan, jatkuvasti kasvavaan velkataakkaan. Velkataakkamme ja sen aiheuttaneet valtaan läpyskän valheilla nousseet sekä siellä vuosia pysyneet, ovat tehneet Uudestakaupungista syrjään työnnetyn kaikkien hyljeksimän köyhän hullun. Naapurikunnat karttavat kansamme käytäviä kuntaliitosselvityksiä. Kukaan ei halua velkojemme maksajiksi. Kukaan ei halua kotikuntansa keskustaajamaksi entistä, hyvin asukkaitaan joskus palvellutta, kaunista kaupunkia, joka on muuttunut palveluita alas ajavaksi, keskustan liikkeistä tyhjentäneeksi kuihtuvaksi teollisuusalueeksi. Meidän virheiden maksajat tulevat muualta, samoin he maksavat tekemämme tulevat investoinnit, joten nyt piikki on auki!

Omien, valtion toimien sekä valheella valtaan saatujen päättäjien vuoksi Uudellakaupungilla ei ole realistisia mahdollisuuksia selvitä jatkuvasti syvenevästä taloudellisesta ahdingosta. Ikävä kyllä, tällä menolla Uusikaupunki on pakkoliitoksen edessä. Emme tule nykytyylillä koskaan itse selviytymään velkataakastamme, maksajat tulevat muualta, JOTEN NYT PITÄÄ INVESTOIDA RAJUSTI. Ainoa kohtuuetäisyydeltä löytyvä riittävän suuri kunta, jolla on kykyä maksaa munauksemme, on Rauma. Mitään muuta vaihtoehtoa meidän on turha haikailla. Voimme unohtaa puheet Aluesairaalan tänne jäämisistä, asioiden hoidosta Imatran tyyliin ja kaavailuista, joista emme enää tulevaisuudessa voi  päätä itse.

Ainoa asia mihin voimme puuttua, on elinympäristömme muuttaminen harmaasta ränsistyvästä teollisuusalueesta viihtyisäksi, kasvavaksi palvelukeskukseksi! Tämän johdosta meidän täytyy investoida rohkeasti tulevaisuuteen. Vuosikymmeniä säästökohteina olleiden lasten sekä ikäihmisten on saatava viimeinkin jotain: Opetukseen on satsattava, ulkoilupaikat pistettävä kuntoon, ikäihmisten harrastukset ja kokoontumispuitteet on entrattava ajan tasalle, viimeinkin täytyy satsata liikuntapuitteisiin sekä kulttuuriin, kuten hiekkatekonurmeen, monitoimihalliin sekä että kaikkeen kaupunkimme kehittämiseen. Enää meidän ei tarvitse suunnitella systeemejä tai toimintamalleja, nyt on pysyvien puitteiden rakentamisen aika. Vai luuleeko joku, että tulevassa Rauman valtuustossa istuvilla, ryhmäkuriin alistuvilla, kahdella demarilla, yhdellä kokoomuslaisella tai yhdellä keskustalaisella on kykyä, arvovaltaa tai edes halua turvata kaupunkimme etuja.

16 kommenttia:

  1. Eiköhän Rauman poliitikot ole jo hoideltu...

    VastaaPoista
  2. Uusikaupunkilaisia päättäjiä vaivaa tylsämielisyys.

    VastaaPoista
  3. Liitymmekö Raumaan ryhmäkuridemarien vai muutospolitiikkaa harjoittavan kokoomuksen tahdissa. Tässä uutisia ugilaiseen tyyliin kaupunkim parhaaks
    http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/lukijanaani/554184.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkästä aikaa asiallinen ja ennen kaikkea todenmukainen kirjoitus kokkareiden valtataistelusta.

      Poista
  4. U:gissa on perinteisesti ollut vaikea saada ihmisiä sopuneuvotteluihin. Yleensä on kyse jostakin juristista. Walakin touhuaa "sovun nimissä" vaikka itse aiheutti koko hässäkän kiukuttelullaan.
    Seurakuntaneuvos on tietyusti pahasti sivuraiteella. Mistähän äijä on löydettykin bulvaaniksi.

    VastaaPoista
  5. Walalle tarjottiin hallituspaikka, mutta kelvannut ei.
    Täytyy muistaa, että Wala oli ensimmäinen joka kirjoitti lehteen ko asiasta.

    VastaaPoista
  6. Walan vaalitöllä Järvinen ja Nikuka meni valtuustoon. Olisiko Walan pitänyt olla hiljaa saamastaan kohtelusta.

    VastaaPoista
  7. Wala heitettiin epäreilusti syrjään. Mies sai voittaa vaalit ja neuvotella paikat. Palkkioksi omat tarjosivat luuta käteen. Kaiken takana takarivin kokoomuslaisten sairas vallanhimo. Wala rakensi yhteistyötä vasemm6ston kanssa, tämäkin ärsytti.

    VastaaPoista
  8. Walahan on nyt demarien rivien jatke ja oli myös määrätyissä toimissa ja päätöksissä viime valtuustokauden aikana. Valtuuston muutamat päätökset todentavat asian. Mitä tulee tämän päivän mielipidekirjoitukseen,
    http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/lukijanaani/554184.html
    jonka takana on ulkoukilainen, niin miten ihmeessä Ukin kokoomuksen ulkopuolinen voi tietää noin tarkkaan asioiden kulusta. Taustalla on siis jokin muu paikalliskokoomuksen hallituksen sisältä, joka kertoo asioita ulos. Tässä on saatu asia käännettyä taas ulkopuolisen seurakunnan toimijan näkemäksi - muka. Haamukirjoittajia on ennenkin käytetty. Valitettavasti kirjoitusasu oli kovin kotikutoista.

    VastaaPoista
  9. Ja milläköhän tavalla nuo kaikki aloituksessa mainitut tekemiset rahoitetaan. Aika oudolta kuulostaa mm. monitoimihallin ja hiekkatekonurmen rakentamis vaatimukset. Joku järki nyt sentään pitäisi olla tässä taloudellisessa tilanteessa. Nyt ois oiva paikka teidän kaikkien rakkikoira-politiikkaa harrastavien näyttää taitonne ja kertoa, kuinka ja millä toimenpiteillä kaupungin pitäisi jatkaa tästä eteenpäin. Kertokaa myös, kuinka toimenpiteiden rahoitukset hoidettaisiin. Herää kysymys, että osaatteko muuta, kuin haukkua päättäjia ja kaivella menneitä. Nuo molemmat kun on niin äärettömän helppoja toimintatapoja. Näyttäkää, että teissä on rakentaja-ainesta. Paskaa osaa puhua kuka vaan.

    VastaaPoista
  10. Etkö osaa lukee. Maksaja lukee alustuksessa. Sikses pojat on esittänyt kymmenii parannusehdotuksia eipä ole kelvannu.

    VastaaPoista
  11. Mistäs te päiväuneksijat luulette niiden ulkopuolisten maksajien tulevan ja ennenkaikkea miksi tulisivat. Uusikaupunki on vain yksi kaupunki muiden joukossa. Ei se, että täällä tehdään pari vuotta jotain mersuja samalla työtekijöitä kyykyttäen tänne väkeä tuo. Pitäähän ihmisille töitä löytyä, ennenkuin tänne muuttavat? Voi teidän juttujanne sanon mä.

    VastaaPoista
  12. Kiitos vierailuaktiviteetistanne ja viisaista viesteistänne! Me olemme käyttäneet tulevaisuutemme rahat, meillä on vain velkaa! Tämä kaupunki pakolla liitetään osaksi Raumaa. Täällä tuskin järjestetään enää edes ensimmäisiäkään kunnallisvaaleja. Asiat on pedattu siihen malliin, joten maksakoot tulevat isännät muutakin kuin hallit ja tontsarit. Koko tämäkin valtuustokausi on tehty selkeitä ehdotuksia. Pitäisikö ne viikoittain toistaa?

    VastaaPoista
  13. Pyllistys ja pierasu !

    Samaa jorinaa aina sopivin välein tekonurmikettä siitä se Valkosen päivä aukeaa aurinkoisena jos persaukinainen kaupunki rakentaisi.

    VastaaPoista
  14. Kiitos vierailuista ja viestistäsi! Enää emme voi pistää asioitamme kuntoon, tiimalasi kävi loppuun! Paljon on ehdotettu täällä ja valtuustossa ja pääasiassa muuta kuin hiekkatekonurmia. On kuitenkin hienoa, että jalkapalloihmiselle edes tämä positiivinen ehdotukseni on jäänyt mieleen. Hyvää fuDissyksyä!

    VastaaPoista
  15. Monitoimihalli tai ylipäätään moderni urheiluhalli alkaisi olla paikoillaan. Nyt maksetaan yli 60000 euroa yhden hallin osakäytöstä vuodessa vuokraa. Laajennetaanko Pohitullin -, Viikaisten vai Kalannin yläasteen urheiluhallia? Elämme jo vuotta 2013 ja nyt sisäpelien harrastajat ovat löytäneet muitakin lajeja kuin koripallon.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!