torstai 10. lokakuuta 2013

MERJA KOSKI OLI MYÖS OIKEASSA

Meidän kaupungillamme on Suomessa huomattavasti keskimääräistä paremmat kehitysnäkymät. Meille on todellakin tullut ja tulossa uusia työpaikkoja. Ongelmamme on osaamattomuus niiden muuttamisessa asukkaiksi. Hölmöilymme näyttää väistämättä johtavan siihen, että Uudenkaupungin asukkaiden veroilla, omaisuuden myynnillä ja palvelujen alasajolla rahoitettujen työpaikkojen hyöty valuu naapurikunnille. Nykytyylin sijaan meidän tulisi toimia niin, että kuntalaisten piikkiin toteutetut hankkeet muuttuisivat sijoitukseksi eikä taloudelliseksi rasitteeksi.

Päätöksentekoomme pinttynyt osaamattomuus sekä kyvyttömyys järjelliseen yhteistyöyöhön,  nähdä tulevaisuuteen ja poliittinen puoluekeskeinen nurkkakuntaisuus ovat kaupunkimme kehityksen totaalinen jarru. Kaiken päätöksenteon takana on voimakkaimpana toimintamallina: MINÄ JA MUN PUOLUE - MEILLE KAIKKI MAHDOLLINEN, OSAAMISESTA VIIS! Puolueissa kaikki nähdään mustavalkoisena jo ennen kokouksia; rintamalinjat tai pikemminkin käpykaartilaiskuopat,  on kaivettu niin syviksi, ettei yhteistä säveltä kaupungin talouden oikaisemiksi ja kehittämiseksi voi löytyä. Tässä vikaa on niin oikealla kuin vasemmalla. Ei edes pyritä löytämään sitä yhteistä nimittäjää, jonka varaan voitaisiin rakentaa, kaupungin parhaaksi tähtäävän, keskustelun avaus.

Meillä oma lukunsa on selän kääntäminen historialle. Historiaan perehtymällä hölmöistä hölmöinkin oppii välttämään virheiden jatkuvan toistamisen, tämä tunnustetaan ja näin toimitaan muualla. Meillä ruikutetaan valmistelun laatua sekä esittelyä, mutta kukaan ei puutu mitenkään mainittuihin asioihin. Olemme kuin hölmöläiset, jotka tunnetuin tuloksin kantavat säkillä valoa synkkään luolaan: ruikutetaan esittelyä - tehdään sen mukainen päätös - ruikutetaan esittelyä - tehdään sen mukainen päätös...., näin meillä on menty vuosia ja mennään edelleen välittämättä tai oppimatta lähihistoriasta yhtään mitään. Jopa viimeisestä valtuuston istunnosta puhuminen on vanhojen kaivelua ja yhteistyökyvyttömyyttä. Tämän seurauksena vallan itselleen rohmunnut hallitus on viemässä ensimmäistä toimintavuottaan pari miljoonaa euroa miinukselle -SILTI HE OVAT MIELESTÄÄN TEHTÄVÄÄN PARHAITA SUURIA SÄÄSTÄJIÄ!

 Jos erehdyt esimerkein osoittamaan, ettei jostain tai jonkun touhuista voi tulla mitään, on se menneisyydessä piehtarointia ja yhteistyökyvyttömyyttä. Se vaan on niin, että joskus maalivahti kannatta vaihtaa kesken pelin! Eikä maalivahtia oteta pois siksi, että se päästi maalin, kaksi tai oli epävarma, vaan siksi, ettei maaleja tule lisää ja joukkue häviäisi peliä! Jos taas yhteistyö on sitä, että täytyy suu supussa rajusti aplodeeraten seurata napapoliitikkojen uhoksi jääviä naurettavia puheita säästöistä, olen minä mieluimmin äänekkäästi erimieltä, vaikka se kuinka ärsyttäisi punakaartin johtoa tai porvarihiippareita. En tule koskaan kuulumaan heidän johtamaan, vallan puolueelta perineitä herroja sokeasti tottelevaan, hattiwattilegioonaan. Sen sortin tyyppejä riittää valtuustossa ja lautakunnissa riittämiin. Valtuuston kokouksen teho asioiden hoidossa on kaupunkilaisen kannalta verrattavissa Tupperware kutsuihin, joista kupit ja kipot unohtuivat!

Oikeisto on oikeassa siinä, että taloutemme oikaisemiseksi täytyy tehdä jotain, muuten olemme kriisikunta ja muut tulevat pistämään taloutemme kovalla kädellä kuntoon. Oikeiston konstit talouden kuntoon saattamiseksi ovat vain itsestään selviä, laiskuutta asioihin paneutumiseen osoittavia, toteamuksia ja näiden muuttamista prosenteiksi ja henkilöiksi.  Vasemmisto on oikeassa siinä, että meidän täytyy talouden oikaisemiseksi puuttua rakenteisiin ja kehittää kaupunkia sen positiivisia tulevaisuuden näkymiä hyödyntäen. Mutta missä ovat vasemmiston käytännön esitykset? -Ei missään, niitä ei ole. Vasemmalla jatketaan kaupungin upottanutta hallipolitiikan sokeaa siunaamista ja oikeiston säästövaatimukset loppuvat, kun puheeksi tulee esim. golf tai kaveripiirin kekkerit! Tällä itsekkäällä haparoinnilla, johtamisvajeella, luomiskyvyttömyydellä ja lapsellisella kinaamisella kaupunkimme talous ei korjaannu koskaan, mutta sen sijaan väkipako sekä velkaantuminen Uudessakaupungissa jatkuu ja ahdinko syvenee. Ainoa kaupunkilaisen edun kannalta varma vihje lienee: Jos sinulla on talo, myy se nyt, sillä pian sen hinta romahtaa. Näinhän käy, kun kaikki vireillä ja rakenteilla olevat kerrostalohankkeet tulevat myyntiin ja vuokrakerrostalo asuntojen tarjonta alkaa.

Ratkaisun löytäminen ongelmiimme ei ole mahdotonta. Kun otamme lähtökohdaksi oikeiston esiin nostaman äärimmäisen huolestuttavan taloudellisen tilanteen ja lähdemme korjaamaan sitä, ilman mustavalkoajattelua, Merja Koskenkin, esiin nostamilla positiivisilla asioilla, on homma toteutusta vailla valmis. Tarvitsemme nurkkakuntaisuuden sijaan yhteistyötä kaupungin parhaaksi. Käytännön esimerkkejä eri vaihtoehdoista on kymmeniä, mutta ne on jo esitetty, joten eipä piehtaroida menneisyydessä vaan tähdätään tulevaisuuteen, jota ei itsenäisellä Uudellakaupungilla, ilman muutosta, taida olla! SIITÄ KIITOS TASAPUOLISESTI NIIN OIKEALLE KUIN VASEMMALLE, KESKUSTAA UNOHTAMATTA!

24 kommenttia:

  1. Aloitit sitten henkilöpalvonnan.

    VastaaPoista
  2. Uki selviää, mutta luottamustahon yhteispelillä. Onhan näkymät paremmat kuin monella muulla. En oikein ymmärrä näitä Rauma-puheita. Mitä sillä haetaan?

    VastaaPoista
  3. Pyllistys ja pierasu !!

    Perhepatsas torille.

    VastaaPoista
  4. Muutto-liike pitää saada plus merkkiseksi siinä avain taluden kuntoon saatamiseksi, tietysti tämä ei yksin auta , mutta siitä on lähdettevä.Ei sillä, että poliittiset päätökset ovat sitä luokka, että lähtee loputkin.

    VastaaPoista
  5. Esitän saneerausmiestä palkattavaksi kahdeksi vuodeksi. 15% kaupungin väestä ulos eläköitymisten myötä niin sitten ollaan samalla tasolka asukasluvun putoamisen kanssa. Ottakaa uudelleen tutkittavaksi eläkkeelle siirtyvien työtehtävien korvaamset uusilla työntekijöillä. Ei voi olla nin että melkein kaikille eläköityville pitää löytää uusi henkilö organisaation ulkopuolelta.

    VastaaPoista
  6. U:gin kuntapoliittikojen järjestäytyminen jo osoitti, että asiat eivät matkan varrella lähde oikeaan suuntaan. Ylipolitisoitiin loikkauksiin saakka, jätettiin valtuustossa edustettuna oleva ryhmä ilman luottamustoimia. Toisaalta annettiin paikkoja ilman valtuustoehdotusta.
    Kävi mielessä, että ei siinä juuri poliitikot kuntalaisia ajatelleet. eivätkä demokratiasta piitanneet.
    Näin voi toimia ymmärtämättömät lapset hiekkalaatikolla. Vaikea uskoa, että tällainen porukka saa irti organisaatiosta tuloksellisuutta ja tehokkuutta. Ei ole edes "päiväkodin tätiä" joka hoitaisi pihaseurantaa.

    Mitä U:gin, Laitilan ja Rauman "salaisiin" kuntaliitoskeskusteluihin tulee, niissä häviäisi eniten Uusikaupunki. Miten tällainen hajakeskittymä muuttuisi vahvaksi Turun ja Porin väliseksi keskukseksi? U:gin täytyy juuri nyt satsata yleiseen viihtyvyyteen (myös politiikassa) Jos puolueiden välillä on enemmän keskinäistä ymmärrystä kuin niiden sisällä, veronmaksajat maksavat pienellä paikkakunnall siitä liian kovaa hintaa. Meillä on sentään yhä kunnallinen itsehallinto, kaikki on itsestämme kiinni. Jos nyt toimitaan oikein, pääsevät samat poliitikot ihan ansioistaan uudellen valtuustoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joista toinen ottaisi punaisen jäsenkirjan jos kehtaisi. Oikeiston "takuupari" tai sahatut oksat jotka alkoivat elää kuin kostajat vuorilta salin tasapainoilijoina.

      Poista
  7. JORINOITA!!

    Anonyymi esttää klo 00.01 että 15% työntekjöistä "eläkkeelle" kerros nyt aivan omin sanoin mistä nyt hallintokunnista poisteaan eläkkeelle.

    VastaaPoista
  8. Mörnestä! Vaikka jo viisikymppisinä. Tai sitten nuoret kukon- ja kananpojat pihalle viisastelemaan.
    Onhan nyt ihan hullua, ettei ympäristövirkamies muka ehdi katsomaan jätevesilätäköitä kun kaikki aika menee ensi vuoden budjetin tekoon. Jos ei ehdi tehdä töitään budjetilta, niin olisiko parempi laittaa luukut kiinni?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan kaupungiulla muuallakin väkeä töissä kuin Mörnessä, kouluissa ja terveyspalveluissa. Jos "työtekijällä "keikkahommissa" (=työ muualla kuin on vaatekaappi) on mahdollista viettää aamulla ja iltapäivällä kolmen vartin kahvitaukoja ajamalla erinäisillä kulkuneuvoilla tai kävelemällä kahvipöydän ääreen, niin silloin on jotain mätää työtahdissa. Pienemällä väkimäärällä hoituisi moni tehtävä kaupungin organisaatiossa. Pitää vain jokaisen työtekijän laajentaa osaamistaan ja olla valmiuksia työtilanteiden mukaan siirtymään tehtävästä toiseen. Yhden tehtävän suorittaja on pikaisesti kuolemassa oleva luonnonvara jopa kaupunkien organisaatioissa, niin myös Ugissa.

      Poista
  9. Tämä vasta onkin oikeassa. Robotit hoitaa teollisuuden töitä ja autotehtaallekin niitä asennettiin ennätysmäärä mersun tuotantoa varten

    http://yle.fi/uutiset/lahes_puolet_tyopaikoista_on_vaarassa_kadota/6872845

    Ja tuohon 15% "eläkkeelle" muutama sana itseltänikin niin muistaakseni joku lista on tehty eläkkeelle jäävistä kaupungin palveluksesta ja samalla miten siihen varaudutaan. Kai sitäkin voisi tarkastaa uudestaan. Olenko väärässä?

    VastaaPoista
  10. Joo, joka paikassa on liikaa ihmistyövoimaa. Minne ne lopulta sijoitetaan. Tai loppusijoitetaan tietysti hautausmaalle, mutta sitä joutuu aika isot ihmisjoukot odottelemaan vuosiakin. Pysyvätkö rauhallisina? Suomessa toki, mutta Turun vinkkelist katsottuna joukko lisääntyy kaikenaikaa... en nyt tarkoita, että kaikkien toimettomien pitäisi olla sinisilmäisiä ja vaaleatukkaisa.
    Ehkä ne toiset uskaltavat kivi kädessä kadulle?

    VastaaPoista
  11. http://www.aluesanomat.fi/uutiset.php?id=2674

    Tuossa on osoite. Yrittäkää siitä tehdä jotain RAKENNEMUUTOSTA ja kinatkaa kuka on eniten oikeassa! Sanonpa vaan että ei oikein hyvältä näytä kaupungin tulevan kehityksen kannalta.

    VastaaPoista
  12. Näin
    http://www.hs.fi/politiikka/Heidi+Hautala+eroaa+ministerin+teht%C3%A4vist%C3%A4/a1305730105877

    VastaaPoista
  13. Tunnen olevani töissä korttitalossa. Osaamaton Kuningas puhuu hienoja yhtenäisyydestä ja Rouva myhäilee Mörnessä kuninkaansa tekemisiä: " Kylläpä hän valitsi hienon ihmisen" Jätkä viereisessä talossa painaa hommia saamatta minkäänlaista arvostusta esimiehiltään.
    Tulisipa joku ja puhaltaisi kulissit kumoon. Palattaisiinpa vanhaan, ehkä syntyisi säästöäkin.
    Pikkurouva

    VastaaPoista
  14. Kiitos vierailuista ja nasevista viesteistä! Edellinen on harvinaisen oikeassa siinä, että ensin organisaatio on pistettävä kuntoon, vasta tämän jälkeen siltä voi vaatia suotuskykyä. Koneen kuntoon saattaminen on hallituksen tehtävä. Saman kokoisia kaupunkeja pyöritetään alhaisemmalla veroäyrillä ja taksoilla, pienemmällä velanotolla, myymättä miljoonilla kaupunkilaisten omaisuutta eikä niissä silti suljeta uimahalleja tai jäähalleja. Kannattaisi katsoa se, mistä talous falskaa ja tukita reiät?

    VastaaPoista


  15. http://www.ts.fi/uutiset/talous/546307/Valmet+Automotive+irtisanoo+jopa+95+toimihenkiloa

    VastaaPoista
  16. Lillukankukka.

    Mitä te oiken valitatte hyvihän silloin menee jos johtavassa asemassa ole perheenjäsen näin lehteen kirjoittaa,kunnia vain hänen sielulleen

    VastaaPoista
  17. Jos on oikeassa ja väärässä samassa kirjoituksessa, onko silloin oikeassa vai väärässä ? Sano sinä Jari V.

    VastaaPoista
  18. Hih,hih!

    Koskas taas torilla saa nauttia "ilmaiseksi" gillimakkaraa,kuka tarjoaa.

    VastaaPoista
  19. Ukin myrsky vesilasissa13. lokakuuta 2013 klo 13.57

    Tämä on POLITIIKKAA

    http://yle.fi/uutiset/budjettineuvotteluissa_takaisku_-_usan_vararikon_uhka_todellinen/6879318?origin=rss

    VastaaPoista
  20. Kiitos käymisistä ja jäljen jätöstä! Kirjoituksessa voi kovinkin väärässä ja saada kansan oikaisemaan väärät mietteet. Joskus on hyvä, että oiottavat asiat tulevat esille kuntoon pistettäviksi. Siksi mahdollisimman monipuolinen ja laaja keskustelu on tärkeä demokratian peruselementti!

    Taitaa makkarajuhlat olla juhlittu ellei tuosta viimevuotisesta tehdä vuosittain toistuvaa perinnettä: VAKKA-SUOMALAISTA VALHEENPÄIVÄÄ!

    VastaaPoista
  21. Kun tarkemmin asiaa pohtii, tuo valheenpäivä on oikea ilmaisu. Ainakin valheellisin perustein virkamies nostetaan jumalan asemaan.

    VastaaPoista
  22. Helsinki tarjoaa hautalan kunniaks makkkarat.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!