tiistai 15. lokakuuta 2013

JUHA AALTONEN EI NUKU!

Koko valtuustokauden olen käynyt Juha Aaltosen kanssa keskustelua paikallispolitiikastagin.  Vaikka läpeensä valheellisten vaalien, törkeän mediamanipuloinnin ja porvarien pöyristyttävän demokratian raiskauksen vuoksi jäimme vallattomiksi lehdellä soittelijoiksi, emme silti, käsittämättömästä tietoboikotista huolimatta, ole kaikesta aivan totaalisen pihalla. Tältä pohjalta olemme yrittäneet töräytellä ajatuksiamme esille ja tarjota parempia, valoisia vaihtoehtoja kaupungillemme, jota parhaillaan pahuuden akseli johdattaa synkkääkin mustempaan talouden hornaan.

Elokuussa Juha Aaltonen otti minuun yhteyttä Jardian tiimoilta ja synkisti mielessäni velloneita kaupungin positiivisia sknaaroita Jardian ikävillä tausta faktoilla. Yhteistyökumppanin äärimmäisten vaikeuksien johdosta Yardian tilaan oli syytä puuttua mahdollisimman nopeasti. Kun nyt tutkaillaan kaupunkilaisten omistaman yhtiön tilaa, lienee parasta varautua pahimpaan. Tämä pahimpaan varautuminen ei mielestäni ole julkista kauhistelua, jolla lisätään väkikatoa kaupungissamme vaan meidän täytyy saada yhtiön hallitukseen kaupungin edustajiksi avoimuutta kannattavia osaajia. Muuten ei edes valtuustolla ole muuta kontaktia po. osakeyhtiöön kuin ottaa kantaa sen lisääntyvään rahoitustarpeen tyydyttämiseen.

Mieluiten niin oikealla kuin vasemmalla valitaan näihin yhtiöihin politiikan veteraaneja, uskollisia puoluejyriä eli heitä, jotka suureen ääneen ihmettelivät: Näkyykö netti Turussakin? Nämä veteraanit ovat pistäneet lusikkansa tämän kaupungin taloussoppaan ja ovat jo aikaa sitten näppiensä lisäksi polttaneet kyynärpäänsä kovemmin ja kovemmin porisevassa taloussopassa. Veteraanit ovat osoittaneet jo mennessä ettei heidän tiedollaan ja taidollaan tulevaisuutta rakennetta, päin vastoin he ovat purkuosaston miehiä, äänettömän pommin laukaisijoita, tuhannen tavan tumpeloita, uskomattomaan uskovia ja omiin valheisiinsa uskovaisia.

Jos nyt valittaisiin Yardiaan pätevintä eikä sopivinta, mukavinta tai hiljaisinta totuuden peittelijää, olisi oikea valinta Yardian hallitukseen Juha Aaltonen. Hänellä on yli viidentoista vuoden kokemus kaupungin parhaaksi toimimisesta. Koko tuon ajan hän on sinnikkäästi puolustanut kaupunkilaisten etua. Jos hän on jostain varoittanut, on aika aina todistanut varoituksen aiheelliseksi ja kaupunkilaisille kalliiksi. Lisäksi Juha Aaltonen on nimeen omaan nostanut esille kaupunkimme yhtiöseikkailuja ja vastaavia. Kannattaisi siis niin oikealla kuin vasemmalla pohtia pommia nimeltä Yardia. Nyt olisi oikea hetki pistää yhtiön hallitukseen osaaja, joka toimii niin yhtiön itsensä kuin kaupunginkin parhaaksi. Tätä ratkaisua puolustaisi varmasti myös se, että tuskinpa oikealla tai vasemmalla on halukkuutta mennä pommin päälle istumaan!

36 kommenttia:

  1. Tästä asiasta olen Valkosen kanssa samaa mieltä. Tämä Juha osaa yhtiöt, tilinpäätökset yms. Valitettvasti poliittisesti taitaa taas käydä niin, että keikari Antola päättää itsensä puolesta ja veronmaksajien kustannuksella paikalle itsensä tai jonkun ajattelemattoman puoluepukarinsa. Demareille ei vaan voi mitään. Ukilaiset ovat poliittisesti heikkolahjaisia, kuten Paasikivi sanoi koko Suomen kansasta aikoinaan.
    Ei kai muuten tuollaiet keikarit kaupunkia johtaisi, tai huijarijuristit.

    VastaaPoista
  2. Huijarijuristeilla en tarkoita Järvistä tai Nikulaa, sorrry! Ennen oli jo yksi.

    VastaaPoista
  3. Yhdyn edelliseen. Kari Koskella taisi olla ongelma siitä, että oli yksi valtuutettu, joka osasi yhtiöasiat. Tämmöinern häirikkö joutuikin sitten melkoiseen turbulenssiin, mikä on ainutlaatuista Suomessa. Virkamies nousee aseman, jossa pääsee demokratian yläpuolelle. Ninn no, kuten edellä todettiin: ukilaiset ovat poliittisesti heikkolahjaisia!

    VastaaPoista
  4. Katos, Aaltonen on ottanut uuden etunimen

    VastaaPoista
  5. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Juha Aaltosen kanssa tuli touhuttua tosi aktiivisesti, välillä öitä myöden. Eikä hänen ansionsa näihin yhtiöihin jääneet. Hän toi ja vei viestejä ja perehtyi asioihin. On sääli, kun veltot porvarit jakoivat luottamuspaikat niin, että Juhan kokemus pistettiin syrjään. Se lienee huvittavinta, että Juhan kanssa olemme lähinnä sosiaalidemokraatteja, mutta meidän eikä koko Suomen sosiaalidemokraatit ole enää sosiaalidemokraatteja.

    VastaaPoista
  6. Miksi noista kantaa upseerien murheita, Java? Oikeistolla on sopimus luottamusmiespakoista. Paikkoja ei jaeta Muutos 2011:n edustajille, silloinhan persut suuttuisi. Tosin oikeiston leiri on jo hajonnut ainakin valtuustossa Vahteran ja Walan myötä. Kuten aina ennenkin niin hallitushan "hoitaa" hommat. Useimmiten kuitenkin liian myöhään, mutta kansahan maksaa laiskojen poliitikkojen saamattomuuden. Sosiaalidemokraatti kipparoi edelleen Yardiaa ja lähtee kaupunginhallituksen kokouksesta jäävinä ulos kokoushuoneesta, kun Yardiaa aletaan käsittelemään omistajaohjausta antavassa elimessä.
    Lukekaahan tämä juttu. Onko tullut muutos jonnekin?
    http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/uutiset/457205.html

    VastaaPoista
  7. Kenen etunimen olen ottaut. kommentoin silloin tällöin Forssinkin blogissa tällä nimellä. Olen myös Junkola-Lehtosen linjoilla kaupungin linjakysymyksissä. Antolalle sanoisin, että joskus kaupunkia on johdettava kuin yritystä, että se VOISI toimia kaupunkilaisten palvelulaitoksena. Enkä myöskään usko, että meiltä on mihinkään hävinnyt tuo "yhden luukun palvelu" yrityksille. Ukipolis on silti hyvä väline, seudullisesti meillä on asioita ajateltava näinä kuntauudistusten aikoina. On vaan hyvä, että kaupunginjohtajana ei ole kiukuttelevaa pojanjolppia, joka silloin tällöin menettää harkintakykynsä

    VastaaPoista
  8. Luin tuon linkin takaa Antolan haastattelun. Aika erikoista, että kaupungin keskeisillä päättäjillä on monen miljoonan heitto ,kaupungin taloudellisesta tilasta. Antola puhuu neljän miljoonaa"ylijäämästä". Keskeinen juristivaltuutettu samansuuruisesta alijäämästä !
    Puhuvat he samasta asiasta? Mistä he sitten puhuvat?
    Miksi Uki hakee valtionavuistusta, jos asiat ovat noin hyvin kuin Antola antaa ymmärtää? Vastatkaa nyt tavalliselle kaupunkilaiselle, joka pitkästä aika kirjoittaa nimetöntä kommenttia poliittiseen blogiin.

    VastaaPoista
  9. Nyt Java ja Juha ei thnyt muuta kun valehteli ja häiritsi virkamiehiä ja muoita päättäjiä. Ne on pois ja kaupungissa voi tehdä kehitystä. Älkää noita paskoja huutako mihinkään pellet in 8oisnja se on hyvä.

    VastaaPoista
  10. Tervehdys!
    Saisinko edelliseen kommenttiin ( Anonyymi16. lokakuuta 2013 12.17) näyttöä valehtelustani ja näyttöä virkamiesten ja muiden päättäjien häiritsemisestä, kiitos. Muutoinkin kommentti jäi aavistuksen puutteelliseksi suomenkielen osalta ja jätti asioita auki.

    Mitä tulee Yardiaan ja sen hallitukseen, niin eläköön se ihan omaa elämäänsä toimijoineen. Tuleehan sen yhtiön hallitukseen joka tapauksessa yksi paikka avoimeksi vuoden vaihteen tienoilla.
    Ystävällisin terveisin
    JAa

    VastaaPoista
  11. Yksi asia vielä. Se liittyy edellisessä blogikirjoituksessa mainittuun Seikowin (koulun) päiväkotiin ja nyt julkisuudessa olleisiin 600000 euron korjauskustannuksiin. Mitä lie kustannuksia ne sitten olisivatkaan/ovatkaan- mene ja tiedä.

    Kaupungin talousarviossa tälle vuodelle Seikowin korjauskustannuksiin on budjetoitu 350000 euroa!
    Vuosille 2014 ja 2015 (suunnittelukaudelle) 0 euroa!
    Tieto ja päätös löytyvät täältä:

    http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20132251-13-1.PDF
    (sivu 155/174)
    http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20122375-13.HTM

    http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20132251-13.HTM

    JAa



    VastaaPoista
  12. Älä Aaltonen selitä ja puutu kirjotukseen. Esitä itte missä olette oikeassa. Taidatte olla aika yksi. Oikein tehtii kun teitä ei muut huolinu mukaan. Muuten sama meno jatkuis. Soijatehtas valmistu vaikka molemmat vastustitte. Taitaa vituttaa kun homma luistaa nyt. Ootte surkeita paskoja.

    VastaaPoista
  13. Poliisi epäilee, syyttäjä syyttää ja tuomioistuin tuomitsee. Lisäksi Suomessa on mielipidevapaus, jonka perusteella minä olen sinun -anonyymi- mielestä paska ja vahvemmin sanottuna surkee sellainen. Ei siinä mitään, sopii sekin minulle.
    "Soijatehtas valmistu vaikka molemmat vastustitte". Esitäpäs nyt tästäkin näyttö, kiitos. Edelleen, valehtelu ja häiritseminen on näyttämättä toteen, poliisi ei ole epäillyt, syyttäjä ei ole syyttänyt ja eikä tuomioistuin tuominnut mistään mainitsemistasi jos ja kun olet sama anonyymi (Anonyymi16. lokakuuta 2013 12.17 ja Anonyymi16. lokakuuta 2013 13.25). Joten pientä varovaisuutta henkilöarviointiisi, arvoisa anonyymi. Enkä muuten ole edes enää kaupunginvaltuutettu, jonka asemansa puolesta pitää sietää arvostelua enemmän kuin yksityisen henkilön. Suosittelen tutustumista rikoslain 24. lukuun.
    Ystävällisin terveisin
    JAa

    VastaaPoista
  14. Euripideen työkaveri16. lokakuuta 2013 klo 15.09

    Olen samaa mieltä (kirjoitus 14.40)kanssa. Jos syyttäjä ei ole syyttänyt,eikä poliisi epäillyt, eikä tuomioistuin tuominnut - jäänee nämä häiriköintisyyttet Uudenkaupungin epäpätevän työsuojeluorganisaation "työtapaturmaksi "; mikä olisi sinällään poliisitutkinnan paikka. Ja tulihan asiasta lausunto työsuojelupiiriltäkin, joka piiloitettiin Rauman kaupunginjohtajan viranhaun ajaksi. Paperihan osoitti kyseiset valtuutetut syyttömiksi. Se, että edellinen kaupunginjohtaja "esitteli" kaupunginhallitukselle poliisitutkinnan tekemistä ja mikä äänestämällä toteutettiin - kuuluu sarjaan kaupunginjohtajan käsienpesu mönkään menneestä työsuojelutempauksesta.
    Olen myös sama mieltä edellisen kommentoijan kanssa, että kannattaa olla tarkkana mitä kirjoittaa, jos ei ole näyttöä. Se mitä itse myös erään aikakausilehden ottavan tämän vanhan asian uudelleen arvioitavaksi, jos nämä kaksi vääryyttä kohdanneet vaan suostuvat. Jos hanke joskus toteutuu, suosittelen erityisjakelua Raumalle. Voivat arvioida sielläkin, mihin elinkeinolahjakkuuden palvonta perustuu

    VastaaPoista
  15. Kiitos käynneistä ja kommentointiosion täytöstä! Jos on surkea paska, eikö se ole ympäristön kannalta jopa parempi kuin pieni pieru. Kunnon paskahan lienee iso ja laajalle lemuava, joten surkea paska on sen vastakohta, pieni, hajuton ja häiritsemätön. Eipä olla vastustettu soijatehdasta missään vaiheessa. Äärimmäisellä asialinjalla olemme pyrkineet kaupunkilaisten parhaaksi, mutta kuten miljoonien miinus osoittaa hävisimme 40-3!

    VastaaPoista
  16. Olekko Java olevinasi hauska? Olet vain surkea varavaltuutettu. Lopeta itkeminen ja alatyyliploki.

    VastaaPoista
  17. Kiitos vierailuherkkyydestä ja veikeästä kysäyksestä! Sitä joko ollaan tai ei olla hauskoja. Hauskuuden mittaa ja määrittää kukin erikseen henkilökohtaisesti Tähän taas vaikuttaa omat mieltymykset, äly, koulutus, kasvatus ja etninen tausta.

    Käytännön esimerkki: Se mikä mennen vuosisadan johtavista sosialisteista oli hauskaa ja esikuvanomaista po. vuosisadan 30- ja 40-luvuilla, on tuomittu tämän päivän Suomessa vallassa olevien sosialistien taholta aina tervehdystä myöden. Tämä ei tietenkään koske Uuttakaupunkia, jossa johtavat mediafuherit ja virkahenkilöstö johto uhkasivat, em. hauskaan ja esikuvanomaisiin liittyvien kytkentöjen, selvitystä ehdottaneita oikeudella.

    VastaaPoista
  18. Kiitos käynneistä ja kutsusta! Minulla kyseiseen tarkoitukseen sopiva, jotenkin joskus toimiva, vastakappale

    VastaaPoista
  19. Virka-aika loppuu siinä 16.30 maissa ja useimmilla virkaihmisillä on edessään tietokoneet. Näin "syvälliset" hyökkäykset kahta viime kauden valtuutettua vastaan tuskin tulevat kuin muutamista täsmäosoitteista. Katsos Java sieltä konehuonestasi kun sitä olet kehunut että tarkkaa tietoa tulee. Olisko virka-ajalla ja kirjottajalla jotain yhteyttä. No onhan toki se paskaksikin nimittäminen mielipide muiden joukossa kuten vanhat kunnon ite ott jne. jne jne.

    VastaaPoista
  20. Kiitos aktiivisesta vierailusta ja kommentista! Antaa anonyymin olla anonyymina. Eikö se ole vain hyvä, jos joku päästää höyryjään täällä ulos eikä esimerkiksi hakaa koiraansa tai mukiloi kotona miestään.

    VastaaPoista
  21. Euripideen työkaveri16. lokakuuta 2013 klo 17.55

    Pakko myöntää, että olen virkahenkilö. Tiedän, että myös Euripides on. Tiedämme myös jotain työsuojeluasioista, jota kaupunkimme varsinaiset virkaan valitut pitivät pilkkanaan ja antoivat keskeneräisistä jutuista lausuntoja YLELLE asti. Näistä sinä ja Aaltonen olisitte saaneet OIKEAT, voitolliset oikeudenkäynnit

    p.s edellinen kirjoitukseni meni ihan solmuun, kun yritin sitä muokata. Blogspotilla on hankala pohja...

    VastaaPoista
  22. Kiitos käyntiaktiivisuudesta ja viestistä! Ei tarkoitus ole kostaminen tai kiukun purku. Asioita yritettiin viedä eteenpäin, mutta meillä demokratia ei vaan toimi. Katsokaa nyt tuota linkkiä, jossa puheenjohtajat suoraan sanoen riitelevät. Jos toinen ei edes huomaa, että homma on kärjistynyt, voi perustellusti kysellä ymmärryksen perään? Siis meillä riidellään siitä, että toinen sanoo, että riidellään ja toinen väittää ettei riidellä . eikö tuo ole himmenneiden valojen merkki? HEIKOSTI MENEE, KUN KATSOTAAN, MISSÄ ASEMASSA TYYPPI JA TYYPITÄR ISTUU!

    VastaaPoista
  23. Mutta kun ajattelussa alkaa olla 8 miljoonan heitto....

    VastaaPoista
  24. Bart S. kirjoitti 15.10.2013 klo 19.42

    Kari Kosken " perintö " on todella kalliisti miinusmerkkinen U:gille. - Järvisen vetämä 6-henkinen valiokunta selvittelee parast'aikaa Kosken töppäyksiä ja vähitellen Plarissa suureen ääneen ylistetyt Hepokarin, Telakanmäen ym.yrityshankkeet kuihtuvat bankrottiin tai saneeraukseen......

    Tulokseton bioetanolihanke tuli maksamaan kaupungille 1/2 miljoonaa euroa, pääomalainoja on menetetty vielä enemmän ja Kosken pieneerihanke " Tontonmäki " tuottaa > miljoonan tappion.

    Että kalliiksi tuli " kaupungin oma poika " kaupunginjohtajana. - Toivottavasti vaimonsa Merja K. ei aiheuta ihan yhtä suuria rahamenoja !
    Harton blokista kopsattua taitavat monet valtuutetuista olla samaa mieltä todellisuuden paljastuttua?????????????
    Aika näyttää mikä on kaupunkin tulevaisuus ja kymmenen vuoden päästä jo ollaan paljon viisaampia.

    VastaaPoista
  25. Alivaltiosihteerin valtiosihteeri17. lokakuuta 2013 klo 8.28

    Bart S, näin on. Fanaattinen "yrittäjäystävällisyys" alkaa tuottaa helvetillistä tulosta. Aivopesemättömänä kaupunkilaisena pidän myös paikkakunnan päälehden linjaa vastuuttomana. Kyllä lehdistöllä pitäisi olla muunkinlainen valmius kuin kirjata vaan suoraan yleisölle mitä kaupungintalolta sanotaan, tai on sanottu. Tuskin uusi kaupunginjohtaja pilvilinnoista tiedottaa !

    Edellä kirjoitettiin ykkösvirkamiehen noususta demokratian yläpuolelle.(viime vaalikaudella). Sitähän se useinkaan ollut. meillä täällä U:gissa vaan on ollut "samat demokraatit" vaalikudesta toiseen. Onhan se ennenkuulumatonta, että KH äänesti, onko luottamusmies pahis. Koko prosessi on niin käsittämätön, että setulisi kirjata jonkun muistelmiin.

    VastaaPoista
  26. Entäs jos kirjoitettaisiin näytelmä? Demarilteatterihan on samassa talossa kuin oikea teatterikin.En nyt muista sen naisen nimeä, joka teatteria johtaa, mutta hän taitaa olla poliitikko myös? Ehkä hän ei ole käsikirjoittajatyyppiä, tai ylipäätään kirjoittaja.

    VastaaPoista
  27. Tai ylipäänsä homo sapiens, viisas ihminen.

    VastaaPoista
  28. Kaikkihan te kaiken siunaajat homo sabienseja olette. Hyvä, että on yksi viisaskin porukass

    VastaaPoista
  29. Teatterin johtaja on mies muistaakseni Jari Luolamaa?

    VastaaPoista
  30. Mikä se Myllymäki on?

    VastaaPoista
  31. Kiitos käymisistä, viesteistä ja kysymästä! Luolamaa on teatterin johtaja; Myllymäki on onnistunut loistavasti ohjauksissaan Uudenkaupungin teatterissa, pienen näyttämön vaativissa puitteissa.

    Aikoinaan kysyttiin musiikkiopiston kuluja Uudenkaupungin kaupungin osalta. Tässä ne ovat. Vertailun vuoksi myös viime vuoden kustannukset em. taholle - kasvua reilut 20%:

    Vuonna 2012 kustannukset olivat 97.471,34 euroa.
    Vuoden 2013 kustannukset ovat ennakkolaskutuksen mukaan 118.104 euroa.

    Kiitokset talousosastolle!

    VastaaPoista
  32. Ajatelkaa sitäkin , kun lautakunnissa istuu henkilöitä(suurin osa) neljän vuoden aikana ei käytä yhtään puheenvuoroa.
    Kysyin hallituksen jäsenelttä päättikö hallitus lomauttaa henkilökunnan ei tienyt vaikka oli kokouksessa kun oli niin sekainen kokous.
    Ajatelkaa sitä kummoisia päättäjiä äänestejät sinne valitsee, eikä pitäisi pelkästään äänien perusteella jaella henkilöille paikkoja.

    VastaaPoista
  33. Kansa haluaa tälläisiä päättäjiä sekä virkamiehet silloin valta säilyy virkamiehillä ei kansalla.
    Aaltonen joka ymmärtää asioita niin hänet halutaan virkamiestaholta ensimmäisenä pois.

    VastaaPoista
  34. Uudesskaupungissa on ilmeisesti kaikista Suomen kunnista räikein näennäisdemokratia.Mutta sieltäkin joutuu sivuun, kun tarpeeksi kiukuttelee ja se tulee kalliiksi veronmaksajille (nyt). Tarkoitan nyt näitä V:tä ja W:tä. Ja tämä W olisi saanut Kh jäsenyyden, jos olisi kiukultaan voinut ottaa sen vastaan. Eipä äijä paljon äänestäjiään ajatellut, mikä lie kyykkäpelin isä.

    VastaaPoista
  35. Olen Java kanssasi täysin samaa mieltä Aaltosesta. Harmi, että teidän hyvien miesten maineen on paikallinen pilalehti täysin pilannut. Ja harmi myös, että ette pysyneet perussuomalaisten riveissä, ei olisi sekään touhu mennyt pelkäksi oikeistolaisten p..n nuolemiseksi.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!