sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Onko S-demokraateista $-demooneja?

Näin mainostetaan vaaleissa, mutta kuka todella välittä ikäihmisistämme? Nimeen omaan $-demonit pistävät kaupunkilaisten rahat yrittäjien riskeihin ja huuhaa hankkeisiin. Sanojen syönti käy kalliiksi tavalliselle uusikaupunkilaiselle - HÄNEN ROOLINSA ON MAKSAJAN ROOLI!

Me saamme kiittää S-demokraatteja lukuisista hienoista asioista: 8 tuntinen työpäivä, viisipäiväinen työviikko, kesälomat, yleinen sosiaaliturva jne. S-demokraatit ovat yhdessä oikeiston kanssa luoneet Suomesta toimivan ja turvallisen yhteiskunnan. S-demokraatit ovat juuri sopivasti osanneet ulosmitata yritysten ja liike-elämän kasvusta kohtuullisen siivun yhteiskunnan kehittämiseksi. Yhteiskunta rauha on säilynyt, yrityksillä on ollut kasvun ja työllistämisen edellytykset ja mikä tärkeintä: KETÄÄN EI JÄTETTY SAIRAUDEN; HEIKKOUDEN; VAJAALAHJAISUUDEN TMS. VUOKSI.

Näin kasvatettiin Suomea ja yksi Suomen helmistä oli Uusikaupunki, kehittyvien palvelujen, alhaisen verotuksen turvallinen, kaikki asukkaat huomioiva vauras kasvukeskukseksi kehittyvä  omavarainen rannikkokaupunki. Kaikki muuttui Uudessakaupungissa, kun muualla Suomessa elettiin maamme historian voimakkainta taloudellisen kasvun aikaa, meillä työpaikat vähenivät, varantomme sulivat, verot ja taksat nousivat sekä väki kaikkosi kaupungista. Kaiken voi kiteyttää Eero Laesterän valtuustolle esittämään kysymykseen: MITÄ HELVETTIÄ TE OLETTE TEHNEET VUODEN 2002 JÄLKEEN?

Meillä on kaupunkiin ajatunut huonoja valmistelijoita, onnettomia esittelijöitä ; Heidän työnsä kritiikittä hyväksyneet onnettomat luottamushenkilöt ovat tehneet huonoja päätöksiä. Kaikki kulminoitui viime vaalikauden rajuihin mokiin. Ne peiteltiin valheilla ja valheiden perään tarvittiin uusia valheita. Vaalivalheilla pyrittiin valheellisen menestyksen jatkumiseen  Uudessakaupungissa. Kuitenkin vaalit antoivat mahdollisuuden muutokseen ja muutosta yritettiinkin oikealla. Kovasta julkisesta mollauskampanjasta huolimatta Kokoomuksessa otettiin pesäero entiseen kaupungin riuduttamispolitiikkaan. Kokoomuksessa nostettiin realiteetit esiin ja lähdettiin toimimaan faktapohjalta.

Sen sijaan vasemmisto ja etenkin $-demonien enemmistö ei hyväksy realiteetteja. Sama hallipolitiikka ja päätön investointi-intoilu jatkuu, sama tuhlaus jatkuu. Kun otetaan huomioon S-demokraatien Suomen historiassa aikaansaamat tasa-arvoon tähtäävät yhteiskunnalliset uudistukset, voi Uudenkaupungin $-demonien touhua pitää irvokkaana köyhät kyykkyyn ja heidän rahat ja palvelut halleihin -politiikkana. Meidän $-demonien touhu on niin äärioikeistolaista, että sitä voi pöyristyttävyydessään verrata Chilen sotilasjuntan toimiin, jossa omaa kansaa kyykytettiin ja sen työn tulokset lahjoitettiin vierasmaalaisille yrityksille.

Meillä oikeisto lähtee ehdotuksissaan liikkeelle realismista. Siltä pohjalta esitetyt ehdotukset ovat varsin tavallisia ja ympäripyöreitä säästäkää 4% tai potkia 50 kaupungintyöntekijää pihalle esityksiä. Vasemmisto vastustaa tätä ja puhuu mm. kasvuun satsaamisesta. Mitkä ovat $-demoonien konkreettiset ehdotukset kaupungin kasvun saavuttamiseksi? En ole havainnut niitä. Enkä usko niitä edes olevan. Ainakin valtuustokäyttäytyminen puhuu sen puolesta, että mitään kasvua tukevaa ei esitetä. Päin vastoin sama Uutakaupunkia kurjistava huuhaahalli-linja ja vastuuton kaupunkilaisten rahojen suohon survominen jatkuu.

Kun keskustelet paikallisten vasemmistolaisten kanssa, osalla heistä on järkeviä näkemyksiä niin tehtyjen virheiden vastuukysymyksistä kuin kaupungin kehittämisestä. Mutta auta armias kun he menevät kokoukseen, heistä tulee mielikuvituksettomia ja tahdottomia robotteja $-demonien kaupungin upotuslinjalaisia. Tässä ryhmässä tyylikkäintä kaupunkilaisen etujen puolustamista on poisjäänti valtuustosta ja älyttömien päätösten 22-21 siunauksesta. Henkilökohtaisesti poisjäänti on miehekäs suoritus, mutta se ei palvele kaupunkilaista, kun tilalle marssitetaan 22-21 tilanteen takaava puoluekihoja sokeasti totteleva hattiwatti.

Jos tässä kaupungissa $-demonien ryhmän ns. vastuulliset ottaisivat äänen käyttöön ja lähtisivät kasvuideoineen oikeiston kanssa neuvottelemaan, löydettäisiin kaupungin ja sen assukkaiden kannalta toimiva rastkaisu Uudenkaupungin tulevaisuuden pelastamiseksi. Näin demokratiassa tulisi toimia yhteistyöllä ja lainmukaisesti kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi. Sopiikin pohtia, miksi älykkäät ja ideoita sisällän pitävät ihmiset ovat hiljaa? $-demoneissa ei luovuudella, älyllä tai ideoilla ole mitään sijaan. Kaikki on valjastettu puolueen edun ajamiseen ja puoleen etu on sama kuin virheitä tehneen organisaation, sen valmistelijoiden ja hyväksyjien takana seisovan ja näköjään vieläkin määräävän messiaan töppäysten piilottaminen ja hänen henkilökohtaisen egonsa varjelemin!

Suurin osa oikeiston nykyisistä valtuutetuista oli ennen tätä valtuustokautta viemässä tukemillaan päätöksillään kaupunkiamme nykyiseen taloudelliseen ahdinkoon. Nyt he osoittavat oman suuruutensa myöntämällä virheensä ja vaihtaneensa kurssia kaupunkilaisten kannalta parempaan suuntaan. Samaa itsetutkiskelua, rehellisyyttä ja suunnanmuutosta kaivataan vasemmalla. Vasemmistolle tämän luulisi olevan helppoa, sillä kyse on selkeästä suunnanmuutos muutos vasemmalle, kun hallien omistajien sijaan kuntalaisten varat suunnattaisiin kuntalaisten palveluihin.

Tuntuukin ihmeelliseltä se valhe, mikä $-demoneissa vallitsee. Aivan kuin kaikesta määräisi nainen, joka osoittaa rehellisyytensä jo vaalimainoksissa, joissa ajetaan vaatimattomasti, rungon ali, polkupyörällä; mutta todellisuudessa matka taittuu hirvittävällä ekokatastrofilla, äärimmäisellä hiilidioksidilingolla, muskelimaasturilla. Eikö vasemmiston kannattaisi viimeinkin kuunnella sydäntä, kaupunkilaisia ja myöntää kaupunkimme viime aikojen politiikka auttamatta epäonnistuneeksi. Aikoinaan S-demokraatit vastustivat vallan siirtymistä aatelis- ja kuningasmeiningillä isältä pojalle. Tuolloin vallan haluttiin siirtyvän kansalle eikä mieheltä vaimolle!




25 kommenttia:

  1. Joka kaupunkissa suurilta osin toiminta samanlaista. uusikaupunki ei siin tee poikkeusta ainostaan lehdistö tekee.

    VastaaPoista
  2. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Sanopa toinen kaupunki, jossa on ollut vastaavaa henkilöpalvontaa myös luottamushenkilöiden taholta ja missä on muualla on järjestetty moiset makkarajuhlat? Entä missä muualla naapurikaupunginjohtajan vaimo istuu kaupungin hallituksessa? Entä missä muualla vasemmisto ajaa äärioikeistolaista kaikki köyhiltä pois -politiikkaa? Mielestäni tilanteemme on aika ainutkertainen!

    VastaaPoista
  3. Ryppyreikä!

    Aina on ollut pa:::a housuja ja tulee jatkossakin olemaan sama kun monella jakkaralla istujia.

    VastaaPoista
  4. Jopa oli vuodatus. Oikeisto tuossa sitten viikonloppuna kokoontui pieneen yhteisseminaariinsa. Toivottovasti muutaman kuukauden sisällä alkaa näkyä tuloksia.

    VastaaPoista
  5. iitos käynneistä ja kommentistasi! Sanopa toinen kaupunki, jossa on ollut vastaavaa henkilöpalvontaa myös luottamushenkilöiden taholta ja missä on muualla on järjestetty moiset makkarajuhlat? Entä missä muualla naapurikaupunginjohtajan vaimo istuu kaupungin hallituksessa? Entä missä muualla vasemmisto ajaa äärioikeistolaista kaikki köyhiltä pois -politiikkaa? Mielestäni tilanteemme on aika ainutkertainen!
    Vastaa kyllä löytyy ties kuin monta kaupunkia tai kuntaa

    VastaaPoista
  6. Se oli sitten siinä. Joudumme yhden ja ainoan "totuuden" vietäväksi kai sitten. Erittäin huono homma vapaan tiedonvälityksen kannalta. Muuta en voi sanoa.

    Tässä linkki
    http://www.aluesanomat.fi/uutiset.php?id=3731

    VastaaPoista
  7. Kiitos käymisistä ja viestityksistä! Sano nyt vaikka viisi kuntaa, jossa naapurikaupunginjohtajan vaimo istuu hallituksessa. Aluesanomien menetys on paha juttu, mutta kuten tähtinen totesi: ei pidä koskaan sanoa ei koskaan.., jospa se jättää pikaisesti täytettävissä olevan aukon?

    VastaaPoista
  8. Niitä ei varmaan ole yhtään missä troijan hevonen on kunnan sisällä, mutta tarkotin tätä yleistä tomintaa.

    VastaaPoista
  9. Sitä on kyllä ihmetelty laajemmissakin piireissä ja myös omissa kannattaja joukoissa.
    Tämä mielestäni todistaa koko valtuutettujen hälmöyden.
    Miksi kokoomus tälläisen hyväksyy??? en sitäkään kyllä ymmärrä vai onko demarit jotain luvanneet j kokoomukseslle ns poliittinen kähmintä????????????????????
    On meinaa niin outo kuvio, että sitä ihmettelee naapurin sonnikin.

    VastaaPoista
  10. kaikki kiteytyy oikeastaan tuossa Laesterän (tilintarkastaja?) lausunnossa. Oli hyvä ottaa tuo esille.

    VastaaPoista
  11. Piupau!

    Onhanse vähän erikoista että entisen "kaupunjohtajan" ämm<(ukilaisittain) ja johtava virkahenklö istua tököttää hallituksessa,meillä vain tahtoo olla tämä polittinen maan tapa.

    VastaaPoista
  12. Kiitos käynnistänne ja viesteistänne! Eero Laesterä on yksi Suomen kuntataloustiedon johtavia auktoriteetteja. Hän on tietojensa lisäksi harvinaisen suorapuheinen konsultti sekä valmis puhumaan ja valistamaan tavallista kulkijaa sekä ns. heittämään hauskasti huulta. Laesterän tiedot ovat kuitenkin varsin yleisluontoisia ja ratkaisut yleispäteviä, joten meidän spesiaaliongelmiin häneltä ei löydy kuin raamit. Sen hän kyllä kerran sanoi, mitä Uudessakaupungissa täytyy tapahtua, että muutos on edes teoriassa mahdollinen.

    Jossain joku olisi jäävi vaan eihän meillä ja se maksaa!

    Pistin blogiosioon(paikka mistä Hartonkin blogiin) Timo A. Järvisen Facebookin politiikka sivujen suoran linkin. Käykääpä katsomassa ja osallistumassa keskusteluun! Olkaa hyvä!

    VastaaPoista
  13. Timo A.Järvinen näytti arvostelevan sinun blogisi suuntautumista liiaksi menneeseen. Kai se niin on, että poliittinen vastuu on mitä on eikä niistä vastuuseen joudu - vaaleissa korkeintaan. U:gissa ei näemmä niissäkään. Eikä leivättömän pöydän ääreenkään ketään saatu, vakika eräässä keskeisessä asiassa siirrettiin veronmaksajien varoja harkitusti konkurssikypsään yritykseen.
    Kun vielä pidin omaa blogia, yritin epätoivoisesti selittää kuinka osakeyhtiö toimii, ja kuinka Kh voisi panna ykkösvirkamiehen linjaan. En sentään lakimies ole, en kunnallisvirkamieskään, mutta yksi konkurssi ja 32 vuotta luottamusmiehenä antoi valmiudet kiertää lopulta pahemmatkit karit.

    VastaaPoista
  14. Valtuutettujen olisi jo korkea aika perehtyä Yardian toimintaan ennen kuin on liian myöhäistä.

    VastaaPoista
  15. Olet oikeassa Jorma ja kun vielä mediä ei harrasta tutkivaa journalismia on rahavallan käsissä.
    En millään ymmärrä turuss Jalosen valintaa vaikka on tuomio alla, asian käsittely ilmeisti on ylemmässä oikeusasteessa kesken.

    VastaaPoista
  16. Matleena osaton paikkojen varaamista Attendolta valmistellaan. Seuraavaan sosiaali ltk:n kokoukseen valmistelusta annetaan selvitys. Päätettäväksi asia tulee myöhemmin.

    Odotan mielenkiinolla Javan,Eudipideksen ja Jorman kommenttia yllä olevaan asiaan.

    VastaaPoista
  17. http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/544674/Hirvisaari+liittyi+Muutos+2011+puolueeseen

    VastaaPoista
  18. Voi vityyyy, sanoisi ranskalainen. Vai on James Hirvisaari liittynyt Muutos-2011 puolueseen. Hyvä uutinen lienee kai nyt se, että osa puoluetukivaroista on jatkossa ko. puolueen käytössä. Huono uutinen on käsittääkseni se, että ei puolueen älykkyysosamäärä ilmeisesti ainakaan noussut.

    En ole sote- asioissa kovin kaksinen asiantuntija, mutta jos Attendon kaltaiset yritykset alkavat määrätä kuntasektorilla, ihmisiä käsitellään lopulta yhtä tehokkaasti kuin koivupölkkyjä sellutehtaalla. Kun tarkemmin asiaa NYT ajattelee,Juha Aaltosen ehdotus (U:gin Sanomissa) kunnan tai kuntayhtymän omasta "terveysalan osakeyhtiöstä" olis ollut loistava vastaveto tälle Urpilaisen suosimalle kansainväliselle yhtiölle. Oltaisiin ainakin saatu veronmaksajien edustajat hallintoon!
    Joskus käy mielessä missä tämä entinen " terveyspoliisi" ja telakan putkimies viettävät vanhuuttaan? Taitaa olla varallisuutta kähmittynä sen verran, että voivat palkata kotiinsa vaikka sairaanhoitajan.

    VastaaPoista
  19. Putkimies on ukin tunnetuin loikkaaja.

    VastaaPoista

  20. On tämä kieroa touhua.
    Jutta Urpilainen yleisessä lausunnossa televisiossa, että kuntien tulee välttää vanhustenhoitoa kansainvälisten pörssiyhtiöiden käsiin(veroparatiisit)
    Selvitysten mukaan kymmenen kärki kuntaa jotka ovat demarivetoisia niin siellä oli eniten siirretty pörssiyhtiöille vanhustenhoitoa.

    VastaaPoista
  21. KIITOS KÄYNNEISTÄ JA VIESTEISTÄ! Kyseessä on törkeä yksimielisen valtuustopäätöksen törkeä raiskaaminen. Ainoastaan entinen hallituksenpuheenjohtaja on valtuustosalissa puolustanut ja ennakoinut vanhustenpalveluiden nykyistä tyyliä. Palkataan pari arkkitehtiä lisää, tehdään paria hallia ja ihmetellään taas, kun palveluita ajetaan alas!

    VastaaPoista
  22. OLISIKO JAMES HIRVISAAREN KAVERILLE PATSAANPAIKKA JOSSAIN TÄÄLLÄ?

    Tämä oli edellisen kirjoitukses otsikko. Olisko nyt siihen jotain kommenttia kun James tulee teidän porukkaan.

    VastaaPoista
  23. Demarien puheet on kuin rahattoman lehmän ostajan.
    Jutan Pj.n kaudella kaikki vaalit hävitty onneks kansa huomaan miten demarien puheet eivät kohtaa tekoja.
    Kansa rupee kyllästymään jatkuvaan kusetuksen eli äänestäjien pettämiseen.

    VastaaPoista
  24. Suosittelen lukemaan tämän kommentin
    HIENOA! MEILLÄ EI OLE HÄTÄÄ!

    Se löytyy tuosta oikealta TimoAJ:n facebook-linkistä.
    Sattumoisin asia koskettelee nokkademari Kosken kirjoitusta tänään plarissa.

    VastaaPoista
  25. Heikun keikun!

    Nyt paikallinen Pradassa rouva Koski tuo "julki", ettei kaupunki ole taloudellisesti myrskyn silmässä. Taitaa nyt rouvan taloustieto olla sitä mututietoa.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!