torstai 26. syyskuuta 2013

PÄÄTTÄJIEN SAAMATTOMUUDELLA SINETÖIDÄÄN KAUPUNGIN SURKEA TULEVAISUUS!

Meillä riittää aina rahaa kaikkeen älyttömyyteen , mikä ei palvele kaupunkilaista mitenkään tai jopa huonontaa tavallisen kaupunkilaisen maallista vaellusta. Golfin tukemiseen löytyy aina parit kymppitonnit samoin kaveripiirin ilkamoihin. Hallihulluttelu on kestokulu kaupunkilaiselle. Jos näistä puhut, vaikka asia olisi tyritty viime valtuuston kokouksessa, niin käsketään unohtaa vanhat ja katsoa tulevaisuuteen. Meillä vanhasta ei saa puhua eikä vanhasta eli virheistä saa oppia. Tämä juna kulkee kohti rotkoa eikä vauhtia hiljennä muu kuin maksajan eli kaupunkilaisten rahojen loppuminen.

Kaupungissa rakennetaan kovasti, vaikka tyhjiä asuntoja on nyt kymmenittäin ellei peräti satoja. Voit valita minkä sortin asunnon tahansa, mistä päin kaupunkia vaan ja silti puuhataan KAUPUNKILAISTEN piikkiin lyxvuokrakerrostaloa. Tällaiseen meillä piisaa intoa, aikaa ja varoja. Tai ei varoja, jos ei leikata opetuksesta, suljeta uimahallia, museoita jne.. Jos asuntotarjontamme lisäksi todetaan kaupungissamme olevan 900 asuntoa kateissa, voi perustellusti kysyä: Onko oikein, että tällaisen epämääräisyyden jatkamiseksi kaupunkilaisilta viedään palvelut? Kannattaa muistaa, että tästä touhusta on jo 3 000 uusikaupunkilaista saanut tarpeekseen. Tuon verran on kaupunkimme asukasmäärä pudonnut parhaista päivistä.

Syksyllä 2009 todettiin, että terveyskeskuksemme lääkärit tienaa 30% enemmän kuin verrokkikunnissa. Tuolloin kävi ilmi, että he tekevät noin 30% vähemmän töitä kuin verrokkikuntien lääkärit. Meillä iltapäivystyksen hoitaa aluesairaala, joten kallista erikoissairaanhoitoa saadaan maksaa vain siksi etteivät kalliit lääkärimme iltapäivystystä. Nämä asiat otettiin esiin syksyllä 2010. Tuolloin totesin, että kyseessä on vain ja ainoastaan työnjohdollinen ongelma, joka saadaan aivan tavallisella esimieskäskytyksellä kuntoon. Niin entinen kaupunginjohtaja kuin nykyinen hallituksen jäsen käyttivät tilaisuudessa näkemystäni tukevan puheenvuoron. Mikäli kolmen samanmielisen näkemys olisi johtanut toivottuihin korjaustoimenpiteisiin, olisi kaupunkimme miinus saldo nyt noin viisimiljoonaa euroa pienempi!

Sopiikin kysyä lopuksi: Siksikö opetuksentasoa lasketaan, harrastuspuitteita jätetään rempalleen, vanhusten asemaa huononnetaan, omaishoitajat jätetään oman onnensa nojaan ja sairaat saavat palella kylmissä oloissa, että 2010 esiin nostettua ongelmaa ei saada korjattua ja uusia rahareikiä suolletaan solkenaan lisää? Jos em. ongelmia ei korjata, kasvaa esim. lomautustarpeemme vuosivuodelta kilvan paikkakunta poismuuton kanssa.

Jos emme vilkkaasti satsaa niihin asioihin, jotka saavat ihmiset asumaan täällä ja muuttamaan tänne, menetämme jatkossakin asukkaita. Olemme jo kyllin kauan rakentaneet haihatteluvalmistelulla ja hallintosaamattomuudella utopistista menestyskaupunkia, joka ei toteudu. Hallituksen tehtävä on johtaa tätä kaupunkia realistiseen tulevaisuuteen. Nyt näyttää siltä, että epärealismi on kasvanut edellisestä hallituksesta: ENTINEN HALLLITUS VALMISTELI TYHJÄKSI JÄÄNEEN TONTONMÄEN, NYKYINEN HALLITUS VALMISTELEE MASSIIVISTA TYHJÄKSI JÄÄVÄÄ TAI MUITA ASUNTOJA TYHJENTÄVÄÄ VUOKRAKERROSTALOA!

16 kommenttia:

  1. Kaupunkin touhussa ei mitään järkeen perustuvaa päätöstä ollut pitkään aikaan

    VastaaPoista
  2. Kiitos piipahteluista ja viestistä! Talousluvut puhuvat väittämäsi puolesta!

    VastaaPoista
  3. Harton blogista selviää, että musiikkiopiston kulut kaupungille ovat 118.000,- euroa tänä vuonna. Opistossa käy noin 100 nuorta. !

    VastaaPoista
  4. Naurettavaa. Kun Java lupaa tietoa se ilmestyy Forssin blogiin. Miksi Forss ei kertonut sitä silloin kun asiaa kuukausia kysyttiin häneltä. Nyt Forss nimettömänä kertoo sen. Ihme tyyppi.

    VastaaPoista
  5. Naurettavaa. Forss vastasi kysymykseen ennen kuin Java höpisi kysyvänsä kamreerirla. Eikä hän vastannut nimettömän.

    VastaaPoista
  6. Harto Forss kirjoitti 26.9.2013 klo 15.48

    Ukin osuus Vakka-Suon musiikkiopiston menoista on tänä vuonna 35% ja 118 000€. Ensi vuoden talousarvion mukaan 32% ja euroissa 114 000.

    VastaaPoista



  7. java valkonen26. syyskuuta 2013 16.05

    Kiitos vierailuistanne ja viesteistä! Kysyin kamreerittarelta Uudenkaupungin osuutta musiikkiopiston kuluista. Kiireensä vuoksi hän lupasi toimittaa pyytämäni tiedon myöhemmin eli eiköhän huomenna tai alkuviikosta olla viisaampia.

    VastaaPoista
  8. Toiset valtuutetut tietävät päättämänsä asiat, toiset kysyvät kamreerilta.

    VastaaPoista
  9. Ei tienyt hartokaan??

    VastaaPoista
  10. Kiitos käynneistä ja viesteistä! Ei kai sillä ole väliä kuka tiedon kertoo, joskin on kohtuutonta, jos kaupunkilainen joutuu odottamaan kuukausia. Minusta on parempi kysyä kamreerittarelta varmaa tietoa kuin odottaa omasta päästä hitaasti esiin pulpahtavaa epävarmaa tietoa.

    Tässä kaupungissa valtuutettu ei edes välttämättä saa tietietoa. Muistakaa eräs episodi valtuustossa, kun kaksi valtuutettua kyseli reilun 800 000€ perään. Virkamies ei vastannut ja hallituksen jäsen totesi ettei valtuutettujen tarvitse moista tietääkään. Lopulta Juha Aaltonen kertoi mihin ja miksi rahat menevät. Mutta kukas oli tuo hallituksen jäsen, kenen mielestä vajaa miljoona on niin pikkusumma tämän menestyvän kaupungin taloudessa ettei sitä tarvitse kertoa valtuustolle?

    Edellinen on mainio esimerkki siitä, minkälaisessa virkamiesdiktatuurissa me elämme. Hallituksen jäsen puolustaa tietoa panttaavaa virkahenkilöä kaupungin korkeimmassa päättävässä elimessä. Sama esimerkki osoittaa käytännössä myös sen, ketkä takaavat virkamiehille täyden koskemattomuuden ja työsuojaturvan jatkaa vuosia kestänyttä miljoonamunimista kaupunkilaisten piikkiin.

    Haluan korostaa, että en ole enää valtuutettu. Asemani ja tiedonsaantini on heikompaa kuin kenenkään muun ryhmän jäsenen. Olen ulkona aivan kaikesta ja siksi en enää ole halukaskaan istuskelemaan valtuuston takarivillä!

    VastaaPoista
  11. Suurin osa valtuutetuista tiedä mitään eiväkä kysy edes kamreerilta????????

    VastaaPoista
  12. Miksi Java ja kumppanit aina valehtelevat. Kuukausikaupalla oli muutama tunti. Eikä Java ole vieläkään saanut vastausta kamreerittarelta.

    Harto Forss kirjoitti 26.9.2013 klo 12.10

    En löytänyt musiikkiopiston lukuja Ukin talousarviosta enkä googlettamalla musiikkiopistoa. Pöytäkirjoissa kerrotaan talousarvion olevan liitteessä, mutta liitettä ei ole pc:llä. Pitänee kysyä.

    VastaaPoista
  13. Pane Valkonen nimet näkyviin, ketkä ovat ne 6 KH- jäsentä, jotka voittaa aina ne huonot päätösäänestykset. Olisi kiva tietää, kuka tätä kaupunkia oikein upottaa. Totta kai KJ esittelee näkemyksensä mukaan, mutta nuo 6 ratkaisee...

    VastaaPoista
  14. Selkärankattomat nilviäiset on täällä aina jonkun kimpussa. Forssilla on blogi. Menkää sinne valheinenne. Saatte vastaukset jotka pitävät eivätkä ole pelkää sontaa niinkuin täälä.

    VastaaPoista
  15. Kiitos vierailusuita ja viesteistä! Jos hiukka rauhoitutaan!

    VastaaPoista
  16. Niin ja asiaan... pitääkö tosiaankin tässä taloustilanteessa maksaa muutaman mukulan soittotunteja 118.000 eurolla?

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!