sunnuntai 22. syyskuuta 2013

OMA ETU JA VALLANHIMO JYRÄÄ AINA KAUPUNGIN EDUN!

Viimeistään nyt kaikki muutkin, kuin viime vaaleissa ehdolla olleet valtuutetut tietävät, että vaalimme perustui valheelliseen tietoon kaupungistamme. Välittömästi vaalien jälkeen kävi ilmi ettei meillä ollut pienintäkään syytä juhlia kaupunkimme menestystä. Syy tähän oli yksinkertainen: EI TÄNNE MITÄÄN MANNAA OLE SATANUT, KAUPUNKIMME TALOUS ON KURALLA. Kun tähän vielä liitetään järisyttävän huono huoltosuhde, saman valmistelun jatkuminen ja samojen tyyppien heiluminen vallassa, voidaan sanoa kaupunkimme tulevaisuuden olevan olevan erittäin kaltevalla vaakalaudalla!

Koomisimmalta lähihistoria näyttää Kokoomuksessa. Siellä heitetään ulos vaalien ääniharava, mies jonka toimia puolue tuki lähes yksimielisesti läpi menneen valtuustokauden. Ulos heitetty mies hoiti lehdistösuhteillaan vähintäänkin tyydyttävän vaalituloksen puolueelleen. Häntä monet saavat kiittää valtuustopaikasta ja joku rannalle jäänyt hyvästä lautakuntapaikasta ja jopa puheenjohtajuudesta.

Mies lensi ulos Kokoomuksesta, koska entinen meno tuomittiin ja haluttiin uusia tuulia tähän kaupunkiin - HALUTTIIN PISTÄÄ TALOUS KUNTOON! Hienosti Kokoomuksen tilanne rauhoittui ja allekirjoittanutkin luuli, että viimeinkin tämä kaupunki saadaan nousu-uralle. Onhan valtuuston toiseksi suurin ryhmä täynnä kaupungin kehittäjiä ja talouden tasapainottamiseen tähtääviä tyyppejä. Vaan eipä tapahtunutkaan nytkähdystä parempaan. Päin vastoin vaalien jälkeisestä uhosta huolimatta tänäkin vuonna mennään parimiljoonaa enemmän ahterilleen.

Jotkut blogissa sanoivat ettei mikään muutu ja tyrmäsivät minun positiiviset odotukset! Täytyy myöntää, että olin väärässä, mikään ei ole muuttunut kaupunkilaisten kannalta katsoen. Syy löytyy näistä Kokoomuksen ja valtuuston hiljaisista, heistähän 80% on samoja tyyppejä, ketkä siunasivat kaupungin tuhonlinjalle vieneen valmistelun ja päätöksenteon. Kuinka nämä samat hallit, tappiot jne., siunanneet tyypit voisivat lähteä linjalle, joiden ajajia he olivat jahtaamassa julkisin häpäisykirjoituksin, julkisin nimilistoin ja poliisille tehdyin tutkintapyynnöin. Siispä sama meno jatkuu ainoastaan sillä erolla, että aikaisemmin maalailtiin ruusuista tulevaisuutta ja nyt kaikenlainen tulevaisuuteen satsaaminen tuomitaan ja puhutaan epämääräisistä rakenteista, kohdistamattomista tehostuksista ja hatusta temmatuista säästöprosenteista.

Kiitos vaalien, Demareita johdetaan nyt Raumalta. Siellä tehdään, enemmistön sanelulla, kaikki sen eteen, että elämä illuusiossa jatkuisi. Kaikki tietävät sen suunnan kurin ja jos huomioidaan luottamushenkilöiden asema esim. työelämässä, on ryhmä helppo pitää ruodussa. Keskusta kuuluu samaan kastiin, sillä sieltäkin pääjehut ovat heiluneet kymmenet vuodet ajamassa kaupunkiamme taloudelliseen perikatoon. Kun vielä todetaan, että päätöksentekoelimien huipulle heiluu tyyppejä, jotka ovat jo kerran ajaneet kotikuntansa tuhoon, onko mitenkään ihmeellistä, jos olemme tiellä kohti katastrofia!

32 kommenttia:

  1. Iso laivahan ei käänny nopeasti. Kieltämättä alkaa tuntua siltä että jostain paikkaa paat alkaa vuotaa kohta kunnolla. Tässä on nyt juhlittu ikäänkuin velaksi monta vuotta kajoamatta muihin kuin koulurakenteisiin. Henkilöstön enemmistö saatiin toimimaan kuin ennenkin kun viime valtuustokaudella 1 äänen enemmistöllä silloinen 1.5miljoonan henkilöstösäästö jäi tekemättä mutta jäi myös vastaavan tason veronkorotus (muistaakseni ) Nyt taitaa olla sellainen tilanne että pitäisi tehdä molemat kertoimella 1,5 jos edes riittää seuraavat 3 vuotta. Tästä on aika paha panostaa johonkin ylimääräisiin investointeihin kun entistä tiukemalla on niidenkin toteuttaminen mitä kolmivuotiskaudelle karsinoitiin viime joulukuussa. Vero%-tasomme kuuluu jo nyt maan korkeimpiin joten saap kattoa mitä pakkoratkaisuja on tulossa 2014 budjettin. Mutta onneksi isot puolueet hoitavat asiat kuten aina ennenkin ja maksajakin on tuttu ja turvallinen: kansahan se.
    JAa

    VastaaPoista
  2. Linkki unohtui ja se on tässä alla. Ukissa "tästä" tulee keskimääräistä ja verrokkikuntia huomattavasti pahempi!
    http://yle.fi/uutiset/vanhusten_muutettava_palvelujen_luo/6837093
    Asian tiimolta on tehty viime lokakuussa valtuustoaloitekin.
    JAa

    VastaaPoista
  3. Mikä ihmeen iso laiva, parempi puhua ja kirjoitaa pahasti ränsistyneestä sekä vuotavasta ruuhesta.

    VastaaPoista
  4. Samaa mieltä. Jo nyt näytetään saatavan aikaan Leena Huittisen lauantain jutun otsikkoa lainatakseni eli aikamoinen yhtälö vanhustenpalveluihin. Mistään ei henkilöjärjestöt halua joustaa esimerkiksi niistä lomarahoista. Ei tästä todellakaan hyvää seuraa. Nyt on pakko lopettaa sanoihin että jäihän meille demarit !!!

    VastaaPoista
  5. Huh huh!

    Eihän meillä voi mitenkään mennä noin huonosti,kun lukee paikallista PRAVDAA.Pravda=TOTUUS.

    VastaaPoista
  6. Mitäköhän US Jussila nyt taas ties kuinka monennen kerran tarkoittaa niillä viisailla ja kauskantoisilla ratkaisuillaan joita pitäisi nyt tehdä. Säästöiksi hän tarjosi ennaltaehkäisyä joku viikko sitten pääkirjoituksessaan. Ei se keino ainakaan ole tepsinyt jos tutkitaan kaupungin veroprosenttia tai menojen kasvuvauhtia. Kyllä tämä pakkaa alkaa revetä pahasti jostain heikommasta paikkaa ja sieltä tietysti missä yhteiskunnan apua eniten tarvitaan.

    VastaaPoista
  7. Täältä
    http://jaavaat666.blogspot.fi/2013/09/me-kylla-parjataan.html?showComment=1379668762076#c1305467475260692291

    VastaaPoista
  8. Kiitos vierailuista ja linkeistä ja viesteistä! Meidän suurin ongelmamme on tiedon välitys tai pikemminkin tiedon panttaus. Ilman tietoa kansanvalta ei toimi. Hallituksen pitäisi viimeinkin nähdä kaupungin taloudellinen tilanne ja ottaa se vakavasti. Ei ole kovinkaan älyllistä tai rakentavaa saati ongelmaa korjaavaa esittää säästötarpeita prosentteina, euroina tai työpaikkoina. Niitä hokemalla päivästä toiseenm viikosta neljänteen ja kuukaudesta kymmenenteen velat vain kasvavat, kuten olette nähneet!

    Ihmettelen rajusti, nuppi tutisten. miksei hallitus puutu kaupungintalouden vuotokohtiin, vaikka ne ovat kaikkien tiedossa? Warum? :kysyisi vannaslaiset tässä kohtaan. Olemme kuin armeijassa, jossa harrastetaan kollektiivista rankaisemista, jotta jätkät saadaan pysymään ruodussa. Se vaan on niin, että euroja ei pistetä ruotuun samalla konstilla. Jos kaikkialta kaupungista säästetään umpimähkää 3 %, ei mikään korjaannu lopullisesti vaan sama on edessä ensi vuonna!. Hallituksen pitäisi perehtyä asioihin ja toimia niiden pohjalta eikä heilua kuin humalasta hulluksi tullut koppelo katajapuskassa!

    Jos me siirtelemme vuosittain sadoilla tuhansilla katulamppuja tms. ja otamme rahat joka vuosi liikuntapuitteista ja opetuksesta, emme saa koskaan taloutta kuntoon. Päin vastoin opetuksenlaatu laskee, jäämme liikuntapuitteissa naapurikuntien jalkoihin ja lapsiperheet muuttavat kaupungista pois. Tuota me olemme tehneet reilut kaksi valtuustokautta. Ei luulisi vaativan ihmeemmin kykyjenginltä hoksata, miksi huoltosuhteemme muuttuu rajun huolestuttavasti ja väki vähenee kuin puhjenneesta ruiskukkailmapallosta!

    VastaaPoista
  9. Alat Java sinäkin näkemään mikä mies Järvinen on. Hyvää kun aukaisit silmäsi.

    VastaaPoista
  10. Poliitikot kaikki samanlaista massaa, ei mitään ihmeellistä ja ei minulla mitään odotuksia edes ollutkaan suunnan muutoksesta.
    Muutos oli ainoa nimet.Ajatelkaa esim keskustaa samat valtuutetut kuin viime valtustossa melkein.Demareilla samat johtohenkilöt.
    Vaalien jälkeen sen jo tiesi, että muutosta ei tule. Ainoa joka uskoi muutokseen java ehkä.

    VastaaPoista
  11. Anonyymi23. syyskuuta 2013 21.58
    Saiskos tuosta edellisestä kommentista hieman taustoitusta? Meni jokseenkin huti.

    VastaaPoista
  12. Hei !
    Mikäs meillä täällä ollessa, Yli 90 omistusasuntoa myynnissä, yli 30 omistusasuntoa vuokralla ja kaupungin vuokra-asuntoja vapaana noin 60kpl.
    Alkuvuodesta voi tulla vuokra-asuntoja kohtuullinen määrä vapaaksi lisää Ketunkalliolta kerrostalosta kun hoivakoti valmistuu.
    Lisäksi meillä on kohtuullinen määrä liiketilaa vapaana Alisellakadulla ja lisää tulossa vuoden vaihteessa.

    VastaaPoista
  13. Kiitos vilkkaasta vierailusta ja kommentoinnista! Minä tunnen Järvisen oikein hyvin, hän on huumorintajuinen, teräväkynäinen, sanavalmis ja asiansa selkeästi esiin tuova mies. Jos Järvinen tuttuun tyyliinsä räväkän rennosti esittää näkemyksensä minun totuudesta niin, että minäkin saan sitä osani, en minä vedä poroja sieraimiin tai ala kiukutelemaan hänelle. Eihän keskusteluja synny, jos kaikki ovat samaa mieltä ja vasta selän takana antavan oikean näkemyksensä tulla esiin. Minä kunnioitan ihmistä, joka nimellään sanoo, mitä ajattelee. Ja jos osaa sanoa asian sanakääntein, jotka muistetaan, on se vielä parempi.

    Järvisellä on erilainen näkemys muutamasta asiasta kuin minulla eikä meidän näkemyseromme ole edes sovittamattomia. On aivan turha personoida persoonien ajatuksia ja asetella niitä persoonina vastakkain, se ei uppoa tällä foorumilla. Järvinen on helvetin hyvä tyyppi, jonka kanssa voi puhua asiasta kuin asiata eikä meidän välillämme ole mitään negatiivisia ajatuksia, päin vastoin!

    Lisäksi meillä on 900 asuntoa hukassa. Kaupunkiin suunnitellaan LUXUSTASON vuokrakerrostaloa, jonka rahoitukseen osallistuu, koskaan budjetissa pysymätön sosiaalipuoli. Se ottaa LUXUSTASON vuokrakerrostalosta yhden kerroksen itselleen. Tämä virityshän se houkuttelee koko Suomen hyvätuloiset Uuteenkaupunkiin vuokra-asustelemaan. Aivan älyvapaa kuvio, jonka rinnalla Tontonmäkikin on salaman kirkas neronleimaus! JA KATSOKAAPA VAAN LÄPI MENEE, NIIN ETTÄ PUHURI KÄY VERONMAKSAJAN KUKKAROSSA!

    VastaaPoista
  14. LUXUSTASON vuokrakerrostaloa, jonka rahoitukseen osallistuu, koskaan budjetissa pysymätön sosiaalipuoli. Se ottaa LUXUSTASON vuokrakerrostalosta yhden kerroksen itselleen. Tämä virityshän se houkuttelee koko Suomen hyvätuloiset Uuteenkaupunkiin vuokra-asustelemaan.

    Onko tämä uutisankka?? Java

    VastaaPoista
  15. Huppista!
    Paikalliseen lauantain Pravdaan haastattelun antanut Parkkali sanoi,että omaishoitaja saa 624-1186 € ja lakisääteinen tuki 374-749 € ei muuten maininnut mitään mitä siitä jää käteen kun veroprosenti on haarukassa 18-28% ja työtä teet 7 pv 24h eikä kaupungilta saa etes tuuraajaa lomapäiviksi.

    VastaaPoista
  16. On valtakunnallinen häpeänpilkku tämä omaishoitajien tilanne, Toivottavasti saisivat jo vihdoin valtakunnalliset säädökset aikaiseksi. Nyt omaishoitajien tila on täysien eriarvoinen eri kuntien välillä.
    Tuntuu ehkä omituiselta, mutta olen samaa mieltä mikä oli lehden isona otsikkona tänään että Uusikaupunki tarvitsee monitoimihallin. Nuoriin on satsattava ja samalla aikaihmisetkin saavat kunnon paikan harrastaa. Jostain liikuntahallista pitää varmaan kyllä sitten luopua.

    VastaaPoista
  17. Nyt ei ole kyllä monitoimihallien rakentamisen aika. Pyritään nyt ensin jotenkin pitämään kunnossa nykyiset kunnalliset kiinteistöt. Mutta onhan täällä noita yksityisiä toimitilabisnestä harrastavia henkilöitä, he joutavat tuollaiset hallit teettämään.

    VastaaPoista
  18. Java puhuu täyttä paskaa. Ei 900 asuntoa voi kadota, kaikista on tieto kaupungin rakennusvirastossa.

    VastaaPoista
  19. SYSSY TULI!

    Java suuressa "kiireessään" tehnyt lyönti virheen.Eilen katsoin etuovi.com myynissä137 ja vuokralla vähän yli 30 yksityisellä.

    VastaaPoista
  20. Lisäksi meillä on 900 asuntoa hukassa.
    Lause tarkoittaa varmaankin sitä mitä arkkitehdin esittelyssä valtuustolle jäi epäselväksi missä ne ovat. Syytä on kyllä selventää asiaa.

    VastaaPoista
  21. Uki, Kalanti, Pyhämaa ja Lokalahti- alueen kaikki etuovi.com -palvelussa nyt tänään olevat valmiit asunnot yhteensä noin 112 kpl. Lisäksi Viikaistenkadulle ja Kalannin keskustaan rakennettavat vielä rakenteilla olevat asunnot. Mistä tämä määrä ehkä jo kertoo osittain niin väittäisin että vanhempien henkilöiden muuttoliike on saattanut alkaa kohti keskustoja ja niiden palveluita. Huikea määrä asuntoja on siis tarjolla jo nyt väkilukuun nähden.

    VastaaPoista
  22. Asuntoja vapautuu todennäköisesti , kun salmen palvelutalo valmistuu.

    VastaaPoista
  23. Lisäksi Ketunkallion Attendon palvelutaloon saattaa muuttaa asukkaita suoraan nyt myynnissä olevista asunnoista. Ja uusi palvelutalovaraus on myös Janhualla.

    VastaaPoista
  24. Kiitos täällä pistäytymisistä ja tänne kirjoittelusta! En ole laittanut itse Etuovesta mitään tietoja tänne. Kiitos siitä, että viitsitte tuoda faktaa tänne. Tuo mitä edellisessä sepustuksessani kerron vuokratalosta perustuu valtuustolle kerrottuun tietoon. Juha Aaltonen voi korjata, jos olin jossain kohdassa muistanut väärin. Se minusta oli hälyttävintä, että tiedot upposivat valtuutettuihin kuin höyryävä virtsa pakkashankeen. Jopa yksi kokoomuslainen innostui vuokrakerrostalohankkeesta niin, ettei meinannut pysyä kuosissa.

    Minulta meni täydellisesti luottamus niin asian esittelijän pätevyyteen, kuten päättäjien kykyihin luotsata kaupunki nousuun. Mieleeni tuli luottamushenkilöiden kritiikitön usko Tontonmäen välttämättömyyteen! Tämän kaupungin tulevaisuus on heikoissa käsissä ja ne kädet eivät ole kansan vaan läpyskän valitsemia!

    VastaaPoista
  25. JYTKYTY!

    On myös asuntoja asuntoja hiljaisessa myynnissä.

    VastaaPoista
  26. Kuinkahan paljon on päättäjissä tätä ilmiötä täällä ugisssss


    Konformisuus on sosiaalipsykologian ilmiö, jolla tarkoitetaan yksilön mukautumista enemmistön mielipiteeseen, arvoihin tai käyttäytymiseen. Esimerkkinä konformistisesta ilmiöstä on pidetty esimerkiksi muotia.

    Solomon Asch on tutkinut konformisuutta kokeella, jossa kuuden valekoehenkilön sekaan laitettiin yksi oikea koehenkilö. Koehenkilöille näytettiin janaa, ja sen rinnalla kolmea muuta janaa. Yksi janoista oli selvästi yhtä pitkä kuin ensimmäinen jana. Koehenkilöiltä kysyttiin, mikä viivoista on yhtä pitkä ensimmäisen kanssa. Tulokseksi saatiin, että 33% oikeista koehenkilöistä vastasivat väärin, kun valekoehenkilöt vastasivat väärin, koska koehenkilö mukautui konformisuuden periaatteen mukaan enemmistön mielipiteeseen.

    VastaaPoista
  27. Veroprosentti!!

    Nyt kuntien keskimääräinen veroprosenti on 19,38%.

    Veroprosentit vuonna 2013 kuntakoon mukaan.
    -2000 asukasta 19,60
    -2001-6000 asukasta 20,17
    -6001-10000 asukasta 19,98
    -10001-20000 asukasta 20,03
    -20001-40000 asukasta 19,79
    -40001-100 000 asukasta 19,68
    -100 001- asukasta 18.73
    Jo nyt 3000 €/kk saava henkilö maksaa korkeimman verotuken kunnassa veroja 1700 € enemmän kuin matalimman verotuksen kunnassa.
    Nyt matalimman ja korkeimman kunnan välinen veroero on 5,50 %,Kauniainen 16,50 % ja Mäntä-Vilppula 22%.Kitee on nostamassa vuoden 2014 veroprosentia yli 22 %.
    Viimevuoden tilinpäätöksissä talous heikkeni eniten 40 000-100 000 asukkaiten kunnissa.

    VastaaPoista
  28. Veroprosentti!!

    Nyt kuntien keskimääräinen veroprosenti on 19,38%.

    Veroprosentit vuonna 2013 kuntakoon mukaan.
    -2000 asukasta 19,60
    -2001-6000 asukasta 20,17
    -6001-10000 asukasta 19,98
    -10001-20000 asukasta 20,03
    -20001-40000 asukasta 19,79
    -40001-100 000 asukasta 19,68
    -100 001- asukasta 18.73
    Jo nyt 3000 €/kk saava henkilö maksaa korkeimman verotuken kunnassa veroja 1700 € enemmän kuin matalimman verotuksen kunnassa.
    Nyt matalimman ja korkeimman kunnan välinen veroero on 5,50 %,Kauniainen 16,50 % ja Mäntä-Vilppula 22%.Kitee on nostamassa vuoden 2014 veroprosentia yli 22 %.
    Viimevuoden tilinpäätöksissä talous heikkeni eniten 40 000-100 000 asukkaiten kunnissa.

    VastaaPoista
  29. Veroprosentti!!

    Nyt kuntien keskimääräinen veroprosenti on 19,38%.

    Veroprosentit vuonna 2013 kuntakoon mukaan.
    -2000 asukasta 19,60
    -2001-6000 asukasta 20,17
    -6001-10000 asukasta 19,98
    -10001-20000 asukasta 20,03
    -20001-40000 asukasta 19,79
    -40001-100 000 asukasta 19,68
    -100 001- asukasta 18.73
    Jo nyt 3000 €/kk saava henkilö maksaa korkeimman verotuken kunnassa veroja 1700 € enemmän kuin matalimman verotuksen kunnassa.
    Nyt matalimman ja korkeimman kunnan välinen veroero on 5,50 %,Kauniainen 16,50 % ja Mäntä-Vilppula 22%.Kitee on nostamassa vuoden 2014 veroprosentia yli 22 %.
    Viimevuoden tilinpäätöksissä talous heikkeni eniten 40 000-100 000 asukkaiten kunnissa.

    VastaaPoista
  30. Ugin veroprosentti on jo 20,25 eli yli keskiarvojen ja on ollut jo vuosia. Homma reeras.

    VastaaPoista
  31. Selvä osoitus, että suurempi kunta ei pärjää pienempiä paremmin vaikka hallitus sitä toitoittaa

    VastaaPoista
  32. Kiitos käväisyistä ja viesteistä! On tämä kumma maa ja ongelmat erilaisia. Kun Raumalla tulee 750 työtöntä sivutetaan se uutisissa pikkujuttuna, mutta auta armias kun meidän noloon pääkaupunkiin tulee GUGGENHEIM. Johan Yle hyysää ja hössää. On maassamme erilaiset ongelmat, jossain ongelma on museoiden sijoittelu, jossain ihmisten perustarpeet. Näin Kokoomus ja Demarit vetää Suomea rapakuntoon: valtion tasolla yhdessä ja meidän kaupungissa erikseen. Onko näin huonoja hallituksia ennen nähty?

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!