maanantai 16. syyskuuta 2013

Miksi armottomat tumpelot seuloutuvat hallitukseen?

On ilo havaita kuinka entiset alaiset ja jopa itseltä opin saaneet tyypit menestyvät maailmalla. Sitä suurempaa ilo on, mitä enemmän näitä tyyppejä on ja mitä enemmän heillä on menestystä. He jättivät syntymäkaupunkinsa ja läksivät isoon maailmaan menestymään. On hauska yleensäkin auttaa kavereita pyyteettömästi, ilman hyötymisen taka-ajatusta ja katsoa hänen menestystään maailmalla. Kun edellä mainittuun lisätään rehellisyys, ahkeruus ja avoimuus, saadaan kasattua unelmapoliitikon peruspiirteet.

Kuinka monta em. piirteillä varustettua poliitikkoa löydät meidän valtuustosta? - ETKÖ YHTÄÄN! Kaikki politiikkaa tuntevat, etenkin uusikaupunkilaiset valtuutetut, tietävät, etteivät normaalit kristilliset periaatteet tai lähimmäisenrakkaus kuulu mitenkään poliittiseen toimintaa. Meillä uskovaisilta unohtuvat Jumalat ja Jeesukset sekä näiden ohjeet. Poikkeuksen tekevät tietenkin vaalit, jolloin jotkin aasit ratsastavat Jumalalla ja Jeesuksella valtuustoon. Eikä siinä kaikki, sillä toiset ratsastavat köyhillä, kolmannet yrittäjillä ja jotkut lapsilla, vanhuksilla jne..

Valtaan päästyään unohtuvat Jumalat sun muut. Uskovaiset haluavat päästää lakia rikkoneet poliisitutkinnasta kaveruuden vuoksi, mutta viattomia jahdataan valheen sapelia heiluttaen vain siksi, että he ovat uhka.. Köyhistä saati lapsista tai vanhuksista ei välitä kukaan heidän rahojaan lukuun ottamatta. Ne viedään ja upotetaan halleihin, älyttömiin rakennelmiin ja tuhoon tuomittuihin huhaahankkeisiin. Kuinka tämä on mahdollista demokratiassa, jossa vapaa lehdistö toimii kolmantena valtakunnan mahtina?

Ensinnäkin, jos lehti ei toimi kolmantena valtakunnan mahtina vaan kuten kolmannen valtakunnan lehtimahti, on demokratian lennolta revitty siivet irti. Jos politiikka koostuu puolueista, joihin nuorena liittyvät ne surkimukset, ketkä eivät pärjää urheilussa, taiteissa tai koulussa, ei puolueilta voi odottaa mitään ihmeellistä. Toiseksi nämä nuortumpelot istuvat puolueissaan hiljaa, vain vaikenemalla he pääsevät eteenpäin politiikan alkutaipaleilla. Vai oletko nähnyt koskaan 25 vuotiasta, jostain vanhasta puolueesta nousevaa, kunnallispolitiikan ykköstyyppiä? Et ole nähnyt, koska sellaisia ei ole!

Kuvittele puolueen sisällä älykästä nuorta kaveritarta, kuka haastaa 65 vuotiaan johtajan. Kuinka hänen käy? - Hänet heitetään syrjään! Hän on uhka kaikille. Ensinnäkin paikallisjohtaja ei halua lähelleen, ketään itseään nokkelampaa ja älykkäämpää haastajaa. Sama pätee paikallisjohtajan manttelinperijään ja siitä alaspäin. Poliittisessa systeemissä ei saa olla ylempiään fiksumpi, sanavalmiimpi jne.. Politiikassa edetään olemalla hiljaa ja odottamalla: ensin saat lautakunnan varapaikan, seuraavaksi pääset lautakunnan jäseneksi, jatkossa saatat päästä merkittävään lautakuntaan ja oikein nöyrästi kärkiahtereita nuolemalla saat puheenjohtajuuden tai pääset jopa hallitukseen. Jos onni antaa ikää ja elät nöyristä kauimmin, saat kantaa sitä ahteria, joka tuntea toverillisten kielten nöyrän kosketuksen.

Puolueiden vuoksi meidän demokratiamme ei toimi. Kun siihen vielä sotkeutuu, valheita levittelevä, tuloshakuinen, omaa hyötyä ja kavereita hyysäävä, media, voidaan puhua demokratian irvikuvasta, jossa vaalitkin ovat vain rankkaa parodiaa! Puolueissa etenemin muistuttaa tavallaan ravihevosten jalostusta, joskin käänteistä sellaista eli kuin yritettäisiin saada aikaiseksi mahdollisimman hidas hevonen tai onneton poliitikko. Jos mittarina käytetään selkeitä lukuja kaupunkimme kehityksestä: väestökadosta, palveluiden alasajosta, onnettomassa jamassa olevasta taloudesta jne., voimme olla jalostukseen tyytyväisiä: OLEMME TUMPELOIDEN ARMOILLA!

33 kommenttia:

  1. Tähän vähän että, "Vai oletko nähnyt koskaan 25 vuotiasta, jostain vanhasta puolueesta nousevaa, kunnallispolitiikan ykköstyyppiä? Et ole nähnyt, koska sellaisia ei ole!"
    Harvinaista, mutta totta. Mutta logiikka tulee työelämästä. Ammattilaiseksi ei tulla koulun penkiltä. Esimerkkinä eräs vehmaalainen kaupanhoitaja.
    Politiikka ja sen tekijät perustuvat valtaosin ihmisten mielikuviin itse lajista ja sen tekijöistä. Niitä mielikuvia muodostetaan median välityksellä. Jossain ja joskus on sitten jälki sen mukaista. Sellaiset päättäjät millaiset mielikuvat on luotu mediasta. Tavis kuntalainen ei pahemmin seuraa kunnallista taistoa. Vasta silloin tavis herää kun päätökset koske itseä, perhettä tai hyviä kavereita. Mietipäs Ugin tilanne ja mediaa. Mitä voidaan odottaa.
    Ugissa on myös yksi lisäpiirre. Se on vanhojen kuntaliitoksien mukanaan tuomat asetelmat ehdokasasetteluun ja aina niiden vaalien jälkeisiin paikkajakautumiin. Sitten on tietysti isojen työpaikkojen edustajat. Näin se vaan menee Java.





    VastaaPoista
  2. Adolf Ehrnrooth sanoi aikoinaan, että johtaviviin asemiin ei pyritä valitsemaan idiootteja niin miksi he sitten toimivat kuin idiootit.

    VastaaPoista
  3. Kiitos käväisyistä ja näkemyksistä! Onhan se pitkälti noin kuten selitätte. Mutta katsokaa tehtyjä päätöksiä ja mitä ollaan tekemässä. Täysin idioottimaiset jutut menee kerta toisen jälkeen läpi ja juuri nämä ns. liitoskunnat kärsivät. Mikä karmeinta: Vaikka kaupunki on taloudellisesti polvillaan, aivoton rahan upottaminen järkeä vailla oleviin hankkeisiin jatkuu. Onko täällä jotkut zombit vallan puikoissa?

    VastaaPoista
  4. http://ls24.fi/jutut/rauma-ja-alue/juttu-perussuomalaisten-nimet-pois-valtuustosopimuksesta

    ja HF:n/ blogin mukaan veneveistämön asia siirrettiin. Mutta miksi?

    VastaaPoista
  5. Kiitos piipahteluista ja vietistä! Jospa tehdään, kuten kaupungin tapa on eli homma käyntiin ja sitten päätäjät toteavat: Pakko tämä on tehdä loppuun, kun se jo aloitettiin. Näinhän alkoi miljoonien upotus esim. keittiöihin, tuolloin vieläpä kustannusarvio ylitettiin tuplaten ellen väärin muista. On tämä niin hulppeeta touhua, kun homma hallussa!

    VastaaPoista
  6. http://elisa.net/uutiset/kotimaa/perussuomalaisten-helsingin-piirin-piirisihteeri-eroaa

    Persujen johto jyrää..............

    VastaaPoista
  7. poliitikkoihin luottamuksen menettänyt17. syyskuuta 2013 klo 0.35

    Zombie on osuva termi. Ellen väärin katsonut 3-4 sellaista määrää edellen kaupungin luottamumiesnäkemyksen. Mutta heidät on aina vaan vaaleilla valittu!
    Loistava esimerkki poliitikon lapsellisuudesta ja typeryydestä oli Kokoomuksen upseerijäsenen performanssi yrittäjille lupaamallaan mandaatilla (Kh: puheenjohtajaksi taas)
    Eikö tuollaiseen tehtäävään pääseminen edellytä koko kaupungin ihmisten asian ajamista? Erikoista episodisa oli vielä se, että kun ei ykköspaikkaa tullut, ei kelvannut edes kh- jäsenyys vaan piti perustaa oma ryhmä valtuustoon.
    Tuleeko tuollaisesta nirppanokkaisuudesta autetuksi nyt yksikään yrittäjä tai pieninkään kaupunkilainen....

    VastaaPoista
  8. Tuleeko tuollaisesta nirppanokkaisuudesta autetuksi nyt yksikään yrittäjä tai pieninkään kaupunkilainen....

    Kyllä vaikutusmahdollisuudet romahti tuolla tempulla.

    VastaaPoista
  9. http://yle.fi/uutiset/raaseporin_kaupunki_aloittaa_yt-neuvottelut/6835125?origin=rss

    http://www.raasepori.fi/dokument/doc_download/2847-toimenpideohjelma-3paivitys2013

    VastaaPoista
  10. Valtuusto sopimukset ovat aivan turhia, koska niissä luetellaan itseselvyyksiä.
    Riittäisi kun valtuutetut noudattaisivat ensin raamtun kymmentä käskyä.
    Itseselvyys , että kuntien talous pitää saada kuntoon.
    Minun mielestä koko valtuustosopimus tukahduttaa isenäisen ajattelun ja kaventaa demokratiaa.
    Eihän turussakaan vassarit allekirjoittaneet valtuustosopimusta.
    Sopimuksissa pienet puoluueet saavat entistä vähemmän ääntänsä kuulumaan tätä varmaan perinteiset suuret puolueet ajavatkin.

    VastaaPoista
  11. Tarton mukaan Java meni kutsumatta pilaamaan Tontonmäen myynnin.

    VastaaPoista
  12. Mikään ei muutu usko jo java.
    Virkamiehet pysyvät samoina ja tietyt johto hahmot ovat edelleen varsinkin demareissa vallassa.

    VastaaPoista
  13. Kiitos vierailuista ja viesteistä! En ole koskaan käynyt Tartossa saati Eestissä, enkä edes koskaan aio mennä Eestiin - minulle Viro on kirosana. En vähääkään ymmärrä Tarton sotkemista Tonttikseen! Minua nimeen omaan pyydettiin menemään Tontonmäelle ja jopa kahdelta taholta esitettiin tämä pyyntö. Pyhämaalaiset olivat tehneet hienot puitteet tarjoilujen osalta tapahtumalle, myös arkkitehti hoiti leiviskänsä tyylikkäästi. Ainoastaan pääjärjestäjä ja Tontonmäen hallituksenjäsen munasivat tilaisuudessa.

    Nyt munaajana on hallitus. Kun päätetään, että joku on myytävä tiettyyn hetkeen mennessä, arvatkaa nostaako se, hintaa, jos tietty hetki on lähellä ja mitään ei ole myyty. Täysin typerästi toiminut hallitus munasi nyt koko myynnin- se sementoi kaupungin tappion!

    Myynnissä ostajaa kiinnostaa eniten myytävä kohde. Kuten nyt Raumalla näette, ei mikään ole kiinni siitä, että paikkakunnalla on joku hauskamies. Yritykset menee sinne, missä toiminta kannattaa ja lähtevät sieltä, missä se ei ole riittävän kannattavaa. Ei yritysten sijoittuminen ole jonkun virkamiehen ansio tai vika; joka näin luulee tai väittää, on kelvoton päättäjäksi!

    VastaaPoista
  14. Yhteisvaikutus on ?
    Tästä sitten tarttis saada jo yhteenveto miten vaikuttaa kunnallisveron kokonaistuottoon Ugin kassaan kun toimihenkilöillä on paremmat palkat ja uusilla tavisautonrakentajilla on tessin minimipalkat. Saattaa jopa olla että yhden ylemmän toimihenkilön kunnallisveron tuotto vastaa kahta ellei useampien tavisautonrakentajien kunnallisveron tuottoa.


    http://ls24.fi/jutut/rauma-ja-alue/juttu-autotehdas-aloittaa-toimihenkiloiden-ytt

    VastaaPoista
  15. Kaksinkertainen kumminkin elikä 60X2=120 vastaa uutta autonrakentajaa palkallisesti.

    VastaaPoista
  16. Satuin olemaan ns. Tontonmäen myyntitapahtumassa, jossa myös Valkonen sattui olemaan. En tunne miestä henkilökohtaisesti, mutta vierestä saatoin seurata, että hän jos joku siellä oli Uudenkaupungin kaupungin asialla.
    Tietysti arvioin asiaa omalta kannaltani, ja siltä kannalta tulin hänen taholtaan myös hyvin informoiduksi - jopa niin hyvin, että edelleen seuraan asian edistymistä.
    Ehkä minulla on jotain meneillään?

    VastaaPoista
  17. Yks persu yli vuosi sitten passitettiin eduskunnan nurkkaan häpiämään kun letkautti kohta sotilasjuntan tulevan kaduille Kreikassa. Kysynpä vaan että kuinka lähellä se hetki onkaan

    http://yle.fi/uutiset/kreikan_laakarit_liittyivat_laajaan_lakkoon/6836242

    VastaaPoista
  18. en ole U:gin persujen ylin ystävä, mutta Halla-ahoa piän koko eduskunnan revohkan älykkäimpänä

    VastaaPoista
  19. Arvostukseni Veijo Nummea kohtaan nousi (pohjalukemista) US:n eilisen jutun jälkeen. Hyvä, että joku on kiinnittänyt hänen huomionsa Ugin rappiolla olevaan päivähoitomeininkiin.

    Työntekijät ovat loppuunpoltettuja ja sen huomaa lasten arjessa, myös lapsilla on rankkaa.
    Huono johtamistapa siirtyy ikävällä tavalla ylhäältä suorittavalle tasolle saakka. Hoitajia on aivan liian vähän, lain määräykset eivät täyty, palkat ovat huonot, arvostusta ei anneta, eikä päiväkodeissa lapsille aina ole ruokaakaan riittävästi. Viimeinen vitsi oli kirje, jonka mukaan keittiö joutuu lomautusten takia tinkimään hoitohenkilökunnan aterioista ("tehdään jos ehditään", vaikka syövät lasten kanssa samaa ruokaa ja maksavat siitä enemmän kuin käyvän hinnan...?).
    Perhepäivähoitajat pitää ehdottomasti saada kuukausipalkan piiriin, eihän muiltakaan virkamiehiltä palkkaa vähennetä jos töitä on vähemmän kuin viime viikolla mutta työaika säilyy samana.
    Hyvä, jos edes joku herää huomaamaan, että lasten hyvinvoinnista ei pitäisi tinkiä.

    VastaaPoista
  20. Oli Veijolla toinenkin avaus. Nimittäin ennaltaehkäisy säästökeinona. Eli mitä konkreettisesti sitten voisi olla? Sitähän MattiJussilakn tarjosi kaupungin säästökeinoksi muutama viikko sitten. Mutta mitä ja mitenja milloin se näkyy kirjanpidossa?

    VastaaPoista
  21. Ukissahan kaikki koulut ovat kunnossa, eikö niin Java?

    http://ls24.fi/jutut/rauma-ja-alue/juttu-tyo-vei-opettajan-terveyden

    JAa

    VastaaPoista
  22. Tämä on käsittämätöntä päättäjien edesvastuutonta toimintaa sillä monen lapsen elämä saattaa olla pilalla tai osittain hankaloitua loppuelämäksi.
    Monessa kunnassa samanlaista toimintaa ja kokonaisuutena tästä tulee yhteiskunnalle moninkertaiset kustannukset.
    Missä nyt sitten on sitä politiikojen kuuluisaa vastuunkantoa jota aina vaaditaan.
    Perussuomalaisia on haukuttu oikein suuremmalla joukolla kun jäi oppositioon, että on vastuunpakenemista.
    Kysyn mikä nyt on sitten esim: tontonmäki asiassa päättäjien vastuunkanto. Onko se sitä vastuunkantoa, että päättäjät käyvät kaupunkin asukkaiden kukkarolla.
    Täysin moraalitonta toimintaa.

    VastaaPoista
  23. En ole Java mutta silti vastaan tähän että eivät ole!!!

    Ukissahan kaikki koulut ovat kunnossa, eikö niin Java?

    VastaaPoista
  24. Monissa koulussa on ilmanvaihto-ongelmia, varsinaisiin mikrobiongelmiin on kai puututtu. Muuten huonoa ilmaa kouluissa on. Yhtenäiskouluissa julkikuva kiiltää, mutta sisällä melkoista kädenvääntöä. Ehkä sitten hyvä ettei se näy ulos,mutta korttitalot voi kaatua ja kuningas mennä siinä mukana.

    VastaaPoista
  25. Viikaisissakin on kunnossa vain parilla miljoonalla korjattu keittiö, jossa ei edes laiteta ruokaa. Mikään muu ei sitten olekaan.
    Eikä päiväkodeissa myöskään.

    VastaaPoista
  26. "Monissa koulussa on ilmanvaihto-ongelmia, varsinaisiin mikrobiongelmiin on kai puututtu."
    Väitän, että jokaisessa koulussa ovat nämä em. molemmat ongelmat. Mutta missä laajuudessa ja miten niihin asioihin on puututtu, niin se on sitten eri asia.
    JAa

    VastaaPoista
  27. Siis täydennyksenä vielä, että joukkoon kuuluvat myös päiväkodit. Eräässä kaupungin isossa päiväkodissa oli esim. ilmanvaihto pahasti "estynyt" määrättyjen temppujen jälkeen. Toivottavasti asia on kunnossa jo nyt.
    JAa

    VastaaPoista
  28. Kiitos kiänneistä, viesteistä ja faktoista! Meillä on kaupunkilaisten rahaa hakattu uusiin rakennelmiin, joita ei ole ollut tavallisille kaupunkilaisille edes hitusen hyötyä - halleihin ja muihin hulvattomuuksiin rahaa syydetään, näin kävi myös viime valtuustossa.

    Aivan oma lukunsa on koulupuoli ja sen utopistinen valmisteluhaihattelu. Niin valtion kuin lääni tasolla hekotellaan voimallisesti dorgasti USKOVILLE päättäjillemme: Lopettivat viisi hyvää koulua, vastoin järkeviä taloudellisia laskelmia ja kaupunkilaisten tahtoa, jotta saataisiin valtiolta tukea yhden puolityhjän koulun 9 miljoonan euron remontti??? Todellista lamasäästämistä, kun vielä todetaan miljoonia uponneen keittiöiden uudistamisiin ja tilarakenteluihin, joihin jouduttiin koulujen lopettamisen vuoksi.

    Koulujen lopettamisella piti pistää kaupungin talous kerralla kuntoon - en itse muista kuka, mutta joku weijari näin wäitti! Ennen koulujen lopettamista kouluverkkomme toimi alta valtakunnan keskiarvon, nyt hutkitaan sen yli reilusti, VAIKKA OPETUKSEN TASOA ON LASKETTU! Niin siinä käy, kun ei ymmärretä tohtoritason tietoa vaan USKOTAAN Suhmuran Santraan ja kolmentonnin konsulttiin.

    Jos kouluverkkoon ei olisi kajottu USKOMALLA amatöörimäiseen valmisteluun, tuskinpa meillä olisi nykyisiä lomautuspaineita kaupungin henkilöstölle. Se lienee kaikille selvää, että meidän päättäjämme eivät rahaa anna koulujen tms. homekorjauksiin, mutta alkoholin valmistukseen sitä jo annettiin, vaalien läheisyyden vuoksi, salaa 150 000€! Täysin edesvastuutonta toimintaa, jossa ei täyty miltään osin lain pykälä: LUOTTAMUSHENKILÖN ON TOIMITTAVA KUNNAN JA SEN ASUKKAIDEN PARHAAKSI!

    VastaaPoista
  29. Alkoholinvalmistukseen, aivan. Tarkoittaako mahdollisesti Vakka-Suomen panimoa? Eikös siihen sijoitettu hallit ja muut. Tuskin se noin halpa oli(150 000)

    VastaaPoista
  30. Kiitos käynneistänne ja kysymästä! Hallitus antoi SALAA hallin peruspääomaksi 150 000€ kaupunkilaisten rahaa, lisäksi kaupunkilaisten kontolle otettiin parin miljoonan euron velka. T A Järvinen älykkäästi esitti ettei näin tehdä ja mm. minä ujosti kannatin häntä!

    VastaaPoista
  31. Eikös tämä panimo ole toimiva yritys. Luulisi, että samalla satsauksella olisi tuettu uutta yritystä, joka sijoittuisi paikkakunnalle?

    VastaaPoista
  32. Toimiva yritys hyvinkin. Toivottavasti olemme satsauksellamme nyt todistamassa sen kasvua.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!