keskiviikko 28. elokuuta 2013

Onko meillä nyt edeltäjäänsä huonompi vai paree hahallitu$?

Nykyinen hallitus on istunut ja uhonnut reilut puolivuotta. Miten sen touhut ovat poikenneet edeltäjänsä touhuista edellisen valtuustokauden alussa? Edellinen hallitus aloitti menestys uholla ja  elinkeinoilluusiossa leijunnalla. Nykyinen hallitus on aloittanut niin ikään melkoisella uholla, jonka mukaan kaupungin talous pistetään kuntoon. Tilanne on 1-1 tai pikemminkin 0-0, sillä edellisen hallituksen illuusiot eivät koskaan toteutuneet luvatun kaltaisina ja nykyinen hallitus ei ole saanut talouden suhteen mitään konkreettista aikaan. Ainoa saavutus lienee armoton sekaannus ja epävarmuus kaupunkilaisten ja kaupungintyöntekijöiden keskuudessa. Jos edeltävän hallituksen toteutumaton illuusio oli elinkeinoelämän kautta toteutuva menestys, niin nykyisen hallituksen toteutumattomana illuusiona voimme pitää hirvittävällä uholla toitotettua talouden kuntoon saattamista. Tästä kornein esimerkki lienee Tontonmäen kasvaminen vuokrakerrostaloksi!

Viime vaalikausi alkoi kovalla keskustelulla. Naantalissa valtuutetut tutustuivat toisiinsa, lautakuntien toiminta oli aktiivista ja keskustelevaa. Nyt valtuutetut eivät ole kokousten ulkopuolella päässeet näkemään kaikkia kollegojaan edes vilaukselta. Kun pyysin ent. kaupunginjohtajalta esim. elinkeinopoliittista selvitystä, hän järjesti elinkeinopoliittisen iltakoulun. Samoin hän oli aina aamukuudelta töissä ja valmis keskustelemaan ainakin minun kanssani. Myös iltapalaverit onnistuivat hänen kanssaan. Viime valtuustokauden alussa valtuuston istunnot televisioitiin. Nyt televisiointi on jäänyt ja kaikenlainen keskustelu on tyrehtynyt lähes kokonaan. Ainoastaan facebookissa muutama luottamushenkilö ottaa kantaa asioihin, mutta sielläkin keskustelujen konkretisoituessa väki vähenee. Kun viime valtuustokauden alussa, median kilpailun ansiosta, uutisointi oli aktiivista ja tasapuolista, kiitos Aluesanomien ja Ukin Uutisten terävän toimitusotteen, nyt pitkälti hallituksen päätöksellä kanavoitiin kaupungin ilmoitus- ja painotyöt niin, että uutisointi on TS-konsernin monopolina.

Aikoinaan entisen kaupunginjohtajan kanssa istuttiin ja vietettiin useita iltoja visioiden, väitellen ja kiivaasti keskustellen kaupungin tulevaisuudesta. Nyt tämäkin, kuten kaikki muu keskustelu on kadonnut. Nyt hallituksen suunnalta huudetaan ideoita ja esityksiä, mutta mikään ehdotettu ei kelpaa. Aivan kuten edeltäjänsä, tämänkin hallituksen jäsenet haluavat pitää tiedon ja päätösvallan omassa pienessä porukassa. Jatkossakin opetus, lapset nuoret ja kaupungin heikoimmat ovat illuusioidemme todellisia maksajia. Poliittinen johtomme luulee tehneen jotain suurta ja hyödyllistä, kun se on jakanut paikat  puolueiden kesken omille mukaville ja sopiville, pätevistä ja luovista vähät välittäen. Jos muutosta toivovan luottamushenkilön osallistuminen on ainoastaan edellisen paikanpäältä livenä toteamista sanon: KIITOS EI, MINULLA ON PAREMPAAKIN TEKEMISTÄ!

Asioihin ei haluta tai ehditä syventyä hallituksen jäsenten taholta, mutta silti istutaan väkisin korkeimpien päättäjien pöydässä.Kuten näette näette uhon suunta on muuttunut, mutta loppu tulos on sama: KUNTALAISEN KANNALTA MIKÄÄN EI OLE MUUTTUNUT, SAMA MIINUKSEN TEKO JA PALVELUJEN SEKÄ KAUPUNGIN KEHITTÄMISEN ALASAJO JATKUU! Osittain pellet vaihtuivat, mutta sirkus ja temput jatkuvat samana edelleen tyhjenevälle katsomolle!

Valtuustolle kerrottiin, että Tontonmäellä on ostaja ja kauppa ratkeaa elokuussa. Nyt on elokuu ja kauppa ratkesi: YLLÄTYS YLLÄTYS UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI OLI SALAINEN OSTAJA, JOKA SAI ITSELLEEN VERONMAKSAJILLE KULTAAKIN KALLIIMMAKSI OSOITTAUTUNEEN TONTONMÄEN! Koko kesänä eikä viime syksyn jälkeen ole ollut ensimmäistäkään realistista yritystä myydä talot. Mutta katsokaapa  kuinka kohta käy: Salaisella kaupalla talot lähtevät lähes ilmaiseksi jollekin kivalle taholle.  

28 kommenttia:

  1. Kiitos vierailuistanne!
    Siirsin edellisestä ketjusta muutaman kommentin tänne:
    staaPoista
    Pytinkejä lisää Ukiin!28. elokuuta 2013 17.55

    Valitettavasti täytyy jo/taas sanoa tähän "vuokratalo-pilottihankkeeseen" ennustusmielipide. Se kiteytyköön näihin valikoituihin ao. nettilinkkeihin. Niissä päättäjien enemmistö sitoutui ja sitoutettiin:
    1) Valtuustolle kesäkuussa 2009 esitelty luonnos Tontonmäen kunnallistekniikasta
    http://www.juha-aaltonen.net/jalostus/Kunnallistekniikka_Tontonmaki.jpg

    2) Valtuustolle helmikuussa 2008 esitelty sopimusluonnos 1/2 Tirkkalan 12ha:n merenrantatontin myynnistä Maskukiinteistöille (vain 800m hyvää lounaista kalliopohjaista merenrantaa. Myyntihinta 300000 euroa.)
    http://www.juha-aaltonen.net/jalostus/Peteinen_1.jpg

    3) 2) Valtuustolle helmikuussa 2008 esitelty sopimusluonnos 2/2 Tirkkalan 12ha:n merenrantatontin myynnistä Maskukiinteistöille (vain 800m hyvää lounaista kalliopohjaista merenrantaa. Myyntihinta 300000 euroa.)
    http://www.juha-aaltonen.net/jalostus/Peteinen_2.jpg

    4) Vakka-Suomen Sanomien kolumnisti valtuuston kokouksen jälkeen helmikuussa 2008
    http://www.juha-aaltonen.net/jalostus/Lokalahden_Siwa.jpg

    Rakentavin terveisin
    JAa
    VastaaPoista
    Uki sai ilmaiseksi osakkeitta!28. elokuuta 2013 17.59

    http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/uutiset/527992.htm

    VastaaPoista
  2. Uki ei saanut mitään tietenkään ilmaiseksi. Päinvastoin. Finndomo sai myytyä vanhat varastonsa kilpailemattoman hintaan. Uudenkaupunginsanomille tällainen päättely on liian ylivoimaista.

    VastaaPoista
  3. Siis kaupungille jäi tyhjät talot ja noin 1,7 miljoonaa velkaa. Joka tapauksessa käy niin että velkaa jää enemmän tästä hankkeesta mitä talojen myynnistä voi saada.

    VastaaPoista
  4. Tänään aamupäivällä 29.8 on tapahtunut poikkeuksellinen välikohtaus Ukin yläasteen 7. luokkalaisten koululaisten marjaretkellä josta on tehty tutkintapyyntö poliisille. Yksityishenkilöllä on ollut tapahtumapaikalla mukanaan ilmakivääri ja joku oppilas oli saanut tilanteessa pintahaavan. Onneksi ei ole tapahtunut sen pahempaa. Tämä tieto on välitetty Wilmaan. Tässä se on nyt lyhennettynä ja tiedoksi.

    VastaaPoista
  5. Se on Jahve ihan sama, kuinka salaisella sopimuksella ja vaikka ilmaiseksi ne tönöt pois kaupungilta siirtyvät. Paska on jo housuissa ja lasku on maksettava.

    VastaaPoista
  6. entinen sosialisti29. elokuuta 2013 klo 20.32

    Joku esitti veroäyrin nostoa (keskustelukerho facebookissa) U:gin julkisen sektorin hoitotoimenpiteeksi. Timo Järvinen oli valmis maksamaan hieman enemmän kunnallisveroa!
    Vihonviimeinen keino U:gin tulevaisuuden kannalta on nostaa äyriä, joka alkaisi olla jo 21 %!!! Ei sillä lailla löysiä pois oteta vaan lisätään niitä. Seppo Nikula oli rohkeasti valmis (samassa keskustelukerhossa) jopa irtisanomaan kaupungin henkilökuntaa.

    Valitettaavasti Nikulan kanssa on oltava samaa mieltä. Julkinen sektori on Suomessa pian Kreikan luokkaa. Ei se takaa hyvinvointiyhteiskuntaa, että jos homma ei toimi haetaan torilta lisää tekijöitä. On vain enemmän porukkaa kädet taskussa tai esimiehillä yleensä selän takana.

    VastaaPoista
  7. Tere tere!

    Jokos kamreeri seisoo senatintorilla karvareuhkan kanssa almuja
    keräämässä?

    VastaaPoista
  8. Tere tere!

    Jokos kamreeri seisoo senatintorilla karvareuhkan kanssa almuja
    keräämässä?

    VastaaPoista
  9. Kiitos viestinnästä ja käväisyistä! Varaudutaan pitkään perjantaihin, jonka tunnelmat maan hallitus varmaan paiskaa huomenna naamallemme!

    VastaaPoista

  10. on nämä valtuutetut oikein pellejen pellejä kirjoitti
    Lapsilta säästetään uimakoulussa.
    Ja pian valtuusto lähtee matkalle ja raha palaa, siin unkarin reissu kalpenee kustanunuksissa?
    Nyt sitten nuorkauppakamarin itsenäisyysjuhlaan rahaa 3500euroa.
    Hinkuiluun ja ties minne.
    Ettekö nyt pölvästit tosiaan tajua, että meillä ei ole rahaa tuhlattavksi
    Vähennetään kodinhoitajia ja laitetaan sakunkulmaan kuntosalimaksu joku torvi taas varmaan näintaas ehdottaa

    VastaaPoista
  11. Kiitos käväisyistä ja viesteistä! Mille reissulle valtuusto muka lähtee, en tiedä asiasta mitään, mutta eipä minulle muutakaan kerrota. Lapsilta säästetään uimakoulusta, mutta golfpojille riitti rahaa. Mikään ei todellakaan ole muuttunut, paitsi se, että kun ennen meille jäi halli, nyt meille on jäänyt Tontonmäkikin!

    VastaaPoista
  12. Jokost jo nyt olisi aika alkaa arvottamaan asioita ja laittaa niitä vaakakuppiin? Aikaihmisten pukujuhlien tarjoilu vs. pienten lasten aktiviteetti jne.
    JAa

    VastaaPoista
  13. Joko java pikkuhiljaa uskot, että mikään ei muutu.
    Jo aikesemmin kirjoitin, että edelleen meillä on rahaa tuhlattavksi eikä tässä vielä kaikki.

    Aikaihmisten pukujuhlien tarjoilu vs. pienten lasten aktiviteetti jne.
    Juhalta hyvä kommenti. Voimme todeta, että muut edellä ja sitten lapset ja heikompi osaset jos jotain on vielä jaettevaa.
    Meidän täytyy nyt muistaa, että tämä itsenäisyyjuhla raha täytyy jostain ottaa vaikka omaishoidon tai lasten uimakoulusta.

    Demareitten pelleily viime valtuusto kokouksessa toi lissää kustannusta noin 2000 euroo ja senkin joudumme jostain säästämään.

    VastaaPoista
  14. Kiitos käynneistä ja totuuden sanoista! Mikään ei muutu, joten talo myyntiin ja kytkin ylös!

    VastaaPoista
  15. Vielä Juhalle terveiset! Jos Rake ei pääse valtuustoon, sinä saat mennä sinne. Minä olen jo monet kerrat istunut siellä tyhjän panttina! Eihän siinä porukassa häävistä ole istua toljottaa, mutta TUOLIA EI KUITENKAAN JÄTETÄ TYHJÄKSI!

    VastaaPoista
  16. Ymmärrän sinuakin Java hyvin kyllä tässä niin turhuuden tunne tulee kun näiden päättäjien toilauksia sivusta seuraa.
    Ajatelkaa nyt vielä kerran asiaa.
    Seuraavassa hallituksen koukouksessa käsiteltäviä asioita:Vakka-Suomen Nuorkaupparin anomus itsenäisyyspäivän vastaanoton kustannuksiin 3800E esitetään hyväksyttäväksi. Sitten lisää hallituksen listalta Kampanjaehdotus: Jokainen työntekijä miettii, miten
    voi säästää 1000 euroa/vuodessa omassa työssään hyväksyttäväksi.

    Nyt sitten kun neljä kaupunkin työntekijää pystyy säästäämään omassa työssään tuon mainitun tonnin. Säästetty summa siirretään nuorkauppakamarin järjestämään itsenäisyypäivän juhlaan.

    Miltä kuulostaa lukijoilta????

    VastaaPoista
  17. Hyvä! Mene Juha ihmeesä kokoukseen. Tee vaikka se Talvisota- elokuvan juttu, jossa Taneli Mäkelä meni läpi kranaattien ja tykkien ryskeen viemään jotain tyhjänpäiväistä sanaa.
    Toisalta olet niitä harvoja, joilla on asiallistakin sanottavaa. Mutta ei U:gissa kannata paljon veronmaksajien eteen tehdä. Mitä nyt vaalien edellä kumartelee ja hyväksyy kritiikittömästi kaiken mitä virkamiehet esittelee.
    Kaikki muu tulkitaan ukilaisittain "pingottamiseksi"

    VastaaPoista
  18. Kommenttiin 00:37: Tuossa on kyllä järkeä, että kunnantyöntekijä pohtii missä voisi säästää. Itse olin kolme vuotta julkisen sektorin hommissa aikanaan ja turhauduin, koska homma "toimi" todella verkkaisesti ja pitkän kaavan kautta. Sittemmin hakeuduinkin takaisin yksityissektorille.
    En tietenkään tarkoita kaikkia kunnan töitä, järkeistämistä voisikin harravsta.
    Mutta niin se myös on, että tuollaiset "itsenäisyyskutsut" voisi jokainen rahoittaa itse. Uusi kaupunginjohtaja voisi nyt profiloitua esityslistoissa tiukempaan suuntaan

    VastaaPoista
  19. Täällä maan hallituksen päätöksiä listattuna

    http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288594364194.html

    VastaaPoista
  20. Täällä maan hallituksen päätöksiä listattuna virallisempi versio

    http://valtioneuvosto.fi/etusivu/fi.jsp

    VastaaPoista
  21. Keppiä ja porkkanaa
    Hallituksen rakennepoliittinen ohjelma tässä
    http://valtioneuvosto.fi/tiedostot/julkinen/budjetti/290813/kannanotto.pdf

    VastaaPoista
  22. http://ls24.fi/jutut/rauma-ja-alue/juttu-mies-ampui-12-vuotiasta-tyttoa-ilmakivaarilla-jalkaan-ugissa

    Anonyymi29. elokuuta 2013 14.47

    VastaaPoista
  23. http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/528813/Mies+ampui+koululaista+jalkaan+mustikkametsassa

    VastaaPoista
  24. Muistankos väärin elikkäs teitkö joskus aloitteen Tontonmäen talojen huutokauppaamisesta???

    http://www.aluesanomat.fi/uutiset.php?id=3720

    VastaaPoista
  25. Kiitos käynneistä, vinkeistä ja linkeistä! Tulihan tuollainen aloite ryhmämme kanssa jätettyä. Oli siinä paljon muutakin kuin huutokauppa. Ongelma on se, että he ketkä hyväksyivät Tontonmäen teon hokevat nyt: EI NIITÄ KUKAAN OSTA, EI NIITÄ KUKAAN OSTA, KUN OVAT NIIN SURKEITA!

    Totuus on se, että miljoonat suomalaiset elävät Tontonmäkeä huonommassa paikassa ja Tontonmäen taloja huonommissa taloissa. Olen itse ollut paikalla ja nähnyt taloihin kohdistuvan kiinnostuksen. Ongelma on älyttömät päättäjämme eli he ketkä hyväksyivät Tontonmäen rakentamisen ja syytivät siihen kaupunkilaisten rahaa, nyt samat tyypit haukkuvat taloja. Nämä tyypit voisivat mennä vaikkapa käytettyjen autojen kauppaan ottamaan pikakurssin myynnistä. Ei siellä myyjä sano: Osta kymppitonnilla auto, joka on ihan paska!

    VastaaPoista
  26. Hellu rei ja pulu suomek!

    Huomena lähdetään Poriin sukuloimaan ja silakkamarkinoille,ostetaan
    kerppu nahkiaisia vaikka kuinka huonosti menisi Tuppukylässä ja sitten
    naaaaaaaaatitaaaaaaaaan.

    VastaaPoista
  27. Hellu rei ja pulu suomek!

    Huomena lähdetään Poriin sukuloimaan ja silakkamarkinoille,ostetaan
    kerppu nahkiaisia vaikka kuinka huonosti menisi Tuppukylässä ja sitten
    naaaaaaaaatitaaaaaaaaan.

    VastaaPoista
  28. Hellu rei ja pulu suomek!

    Huomena lähdetään Poriin sukuloimaan ja silakkamarkinoille,ostetaan
    kerppu nahkiaisia vaikka kuinka huonosti menisi Tuppukylässä ja sitten
    naaaaaaaaatitaaaaaaaaan.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!