sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Koko paletti uusiksi tai meitä ei kohta ole!

Uusikaupunki elää viennistä; kuten koko Suomi ja kuinkas ollakaan juuri siksi koko Suomelle, siis myös meille vienti on ylen tärkeää! Hallitus muutti yritysverotusta kevyemmäksi, mutta miksi kuitenkin nimen omaan vientiyritykset lähtevät maastamme? Hallituksen ratkaisusta voi nähdä vain yhden asian, ministerit ja heidän assistenttinsa eivät pahemmin ole työskennelleet normaalissa työelämässä. He eivät tunne normaalia arkea saati yritystoimintaa tai työntekoa yrityksissä.

Jos yritykset eivät tuota mitään, on yritysten omistajille ja yrityksiin sijoittaneille ihan sama, mikä niiden nolla tuloksesta maksettava veron osuus on.  Yritykset lähtevät sinne, missä voi tehdä tulosta ja hyvästä tuloksesta ollaan valmiita maksamaan veroja. Meidän pitäisi pohtia niitä syitä, mitkä vievät yritystoimintamme kannattavuuden. Eikä ongelman perussyyn löytyminen ole vaikeaa. Suomessa kallis energia vie kansalta ostovoiman ja yrityksiltä kannattavuuden. Aikoinaan Suomessa esim. sähkö oli kansainvälisesti vertailtuna erittäin edullista, mutta tänään se ei enää ole sitä. Liikennepolttoaineemme ovat aina olleet maailman kalleimpia ja ovat sitä edelleenkin. Muistakaa sekin, että niin dieselissä kuin bensiinissä suurin osa on veroa.

Olemme kalliin energian maa ja energian hinta vie yritysten tulokset alas ajaen ne ulkomaille. Samoin energian kallis hinta nakertaa rajusti kansan ostovoimaa. Kuvitelkaapa, jos dieselin hinta pudotettaisiin vaikkapa 0,80€/l. Tämä vaikuttaisi kaikkien tuotteiden hintoihin. Työllisyytemme paranisi muutenkin kuin kotimaisten kuljetusliikkeiden osalta, joiden kalustoa seisoo, halvalla tuontidieselillä ajavien, ulkomaalaisten rekkojen vuoksi. Jos vielä laskisimme sähköveroa voimakkaasti, tekisi se teollisuudestamme kansainvälisesti kilpailukykyisemmän.

Yrityspaon lisäksi ongelmamme on se, ettei tavallisella kansalla ole rahaa kuin välttämättömimpään. Eletään mahdollisimman halvalla kädestä suuhun. Kun ei ole varaa käydä ravintoloissa, teattereissa ja jopa live jääkiekko alkaa olla tavalliselle kansalle liian kallista. Työtätekevien ahdinko ja työttömien ankeus kasvattavat yleistä toivottomuutta sekä lisäksi yleinen ankeus sekä ahdinko kasvattavat lisää työttömyyttä. On syntynyt kehä, jossa ongelmat ruokkivat toisiaan ja tämän kehän kasvu meidän täytyy pysäyttää ja purkaa. Jos emme tee niin, ajautuu koko maa selvitystilaan muun valtiounionin kanssa.

Energiapolitiikan lisäksi meidän tulee tarkastella myös maassamme harrastettua investointipolitiikkaa. Onko järkevää, että työllisyystöinä tehdään jonnekin pääkaupunkiseudulle metroja ja tiehankkeita, jotka eivät käytännössä paranna talouttamme mitenkään. Päin vastoin velaksi tehdyt hankkeet tulee vielä joskus maksaa ja maksu revitään tavallisen kansalaisten selkänahasta. Tulevaisuudessa muita maksajia ei ole, koska tällä menolla yritykset ovat lähteneet muualle, edullisemman energian perään, tekemään tulosta. Lisäksi on järjetöntä satsata johonkin pääkaupunkiseutuun muun maan kustannuksella.

Meidän maamme kaikesta teollisuus- ja palvelutuotannosta suurin osa on pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Pääkaupunkiseudulla on hallintoa, toisten työllä eläviä sijoittajia sekä näiden, muualta maasta muuttaneita, palvelijoita. Yksipuolinen satsaaminen pääkaupunkiseutuun on yhtä typerää kuin autokorjaamon omistaja satsaisi välttämättömien laitteiden sijaan toimitusjohtajan työhuoneeseen tai kuljetusliikkeen johtaja ostaisi hajonneen rekan tilalle hienon Ferrarin.

Maassamme on käsittämättömiä hallinnollisia päällekkäisyyksiä ja byrokratiaa, joka vie tehoa yhteiskuntamme kansainväliseltä kilpailukyvystä. Jos yksinkertaistaisimme ja selkeyttäisimme lakeja ja säädöksiä, kuinka monta legioonaa vähemmän tarvitsisimme virkahenkilöitä valvomaan yhteiskuntamme pykälien noudattamista ja kuinka paljon vähemmän tarvitsisimme yksityisellä sektorilla väkeä, jonka ainoa tehtävä on saada yritysten ja yksityisten toiminta näyttämään pykälien mukaiselta.

Yritysten yhteiskuntavastuuta tulisi palkita tai vastuuttomuutta rangaista, mikäli kumpikaan tässä liittovaltiossa on edes mahdollista. On vähintään epämääräistä, jos yritys saa valtiolta mittavia tukia tai elvytyksen nimissä tehtyjä tilauksia, joiden tuotto menee, nälkäpalkkaista vierastyövoimaa härskisti hyväksi käyttävän, pienen eliitin yltäkylläiseen elosteluun. Onneksi juuri Uudestakaupungista löytyy edelliselle päinvastainen  hyvä esimerkki kasvavan yrityksen yhteiskuntavastuusta. Tämä yritys on Vahterus, joka jostain kumman syystä ei juuri saa kotipaikkakunnalla positiivista huomiota.

Tyhjästä merkittäväksi vientiyritykseksi ja uusikaupunkilaiseksi työllistäjäksi noussut Vahterus käy hyväksi malliksi siitä, miten Suomessa työ ja työllistäminen kannattaa! Työpaikat ja valtakunnan varallisuus syntyy innovaatioiden, rohkean yrittämisen ja yhteiskuntavastuun yhdistelmällä. Vientitulot ja kansallisen talouselämän kasvu ja vahvuus syntyvät yritysten luomista ja terveellä toiminnallaan rahoittamista työpaikoista. Eivät kunnat tai valtio mitään työpaikkoja luo. Yhteiskuntaorganisaatioiden tehtäväkin on kokonaan toinen eli vastata tasa-arvoisista perustoiminnoista, turvallisuudesta, elämän ja yritystoiminnan puitteista sekä myös laadukkaasta opetuksesta, joka takaa yrityksillemme mahdollisuuden luoda uusia innovaatiota ja työpaikkoja, joiden tuottamilla verotuloilla turvataan valtion ja kuntien laadukkaiden palveluiden rahoitus!


64 kommenttia:

  1. javalta taas täyttä asiaa

    VastaaPoista
  2. Tehokkuutta java huutaa. Kunnan työntekijät pihalle ja köyhät soppajonoon kerjäämään.

    VastaaPoista
  3. Eiköhän tässä taustalla ole suuremmat kuviot. Ex-pääministeri Esko Ahokin avautui viime viikolla ja kertoi näkemyksiään Suomen tilasta. Lisäksi siitä, että Suomen hallitus ei ole tilanteen tasalla hänen mielestään. Suomen vienti on notkahtunut todella rankasti viimeisen vuoden aikana ja nyt jopa Kiinan vienti yskii toista vuosineljännestä peräkkäin. Kohta se näkyy kaupungin palveluissa. Uskokaa vaan huviksenne, vaikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahon avautumisella ei ole mitään painoarvoa. Hänen poliittiset ja taloudelliset meriitit ovat vielä hyvin monien kansalaisten muistissa. Tyypillinen olisi pitänyt-höpöttäjä. Helppo on kaivella menneitä, vaikeus onkin esittää toimintamalleja tulevan varalle.

      Poista
  4. jos raha loppuu niin jotain on tehtävä.
    Byrokraattipellet ulos.

    VastaaPoista
  5. Kun tätä nettilinkkinä olevaa artikkelia lukee niin varmaan moni on sitä mieltä että tehokkuuttaa pitää lisätä. Se ei voi tarkoittaa muuta kuin sitä työaikoja pitää lisätä tai palkkoja alentaa. Ei Suomi voi nousta tukeville jaloilleen jos vaan lomaillaan.
    http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2013/07/15/10-viikon-loma-nailla-aloilla-pidetaan-paljon-vapaata/20139603/12

    VastaaPoista
  6. Edellisestä artikkelista poimintoja

    "Määräaikaista tai silpputyötä tekeviä on jopa noin puoli miljoonaa henkeä. Vuosilomaa vailla olevia yrittäjiä yli 200 000.

    Virkasuhteessa 38 päivän vuosiloman saa 15 vuoden työkokemuksen jälkeen. Siitä kertyy seitsemän viikkoa ja kolme päivää lomaa. Jos lomarahat saa vapaiksi, valtion virkamies voi saada parhaimmillaan yli kymmenen viikon loman.
    "

    VastaaPoista
  7. Julkisella sektorilla työskentelee noin 25 % työvoimasta. Kuntasektorilla on noin 520 000 ja valtiolla noin 140 000 työntekijää laskentatavasta riippuen. Näillä mennään mutta kuinka kauan.

    VastaaPoista
  8. Kreikan tiellä ollaan. Vielä niin hölmösti, että tuetaan niitä maita johon työpaikkamme lenevät.

    VastaaPoista
  9. Taantuma väijyy nurkan takana ja se alkaa näkyä tilastoissa pahasti. Mutta mistä saamme Suomen uudet viennin kivijalat kun kännykät, laivat ja puutuotteet tökkii pahasti. Pikkumersuistako ja soijavuistako ja hah . Itse asiassa ei juuri tämä Suomen tila hymyilytä.

    VastaaPoista
  10. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Jos ei ole yksityistä sektoria, niin koko hommaa kaatuu siihen, kaikki eivät voi olla kunnalla tai valtiolla töissä. Tämä rajoitus kumoutuu tietenkin siinä vaiheessa, jos yhteiskuntajärjestelmämme muutetaan sellaiseksi, että kaikki on valtion ja/tai kuntien omistuksissa. En usko tuon olevan ihan nurkan takana, joten parempi spekuloida nyky systeemin mukaan.

    Onko edellisen mukaan julkisen sektorin palkat ja julkisen sektorin ostamat palvelut sidottava yksityisen sektorin veronmaksukykyyn? On selvää, että yhteiskunnan on lain mukaan kyettävä suorittamaan määrätyt palvelut, mutta näitä palveluja ei voida tuottaa yhteiskunnan verotuloja suuremmalla summalla. Jos noin tehdään ollaan Kreikan tiellä ja jos siinä sivussa "autetaan" kreikkalaisia, ajetaan pian Kreikan tiellä Kreikan ohi, vai..?

    Puhutaan, että kunta tuottaa palvelunsa yksityistä huonommin ja kalliimmin. Entäpä jos yksityinen käyttää kuntaa rahastusautomaattina? Entäpä jos joku ammattikunta on pelannut itselleen käsittämättömän hyvän aseman? Olisiko meidän tarkasteltava ns. tehokkuutta tältä pohjalta?

    Jos vuokralääkärifirma kykenee laskuttamaan kandin palveluista kuntaa 1 000€/päivä, onko kyseessä tehokas yksityisen sektorin palvelu vai kallis ja tehoton kunnallinen palvelu ja mihin moinen voi perustua? Jos tällaisia tonnin kandeja heiluu keskimäärin Suomessa vaikkapa 50 päivässä, se tekee 50 000€ ja viikossa 350 000€ ja vuodessa 18,2 miljoonaa, jos päässäni laskin oikein. Onko moinen rahastus kohtuullista? Käytetäänkö yhteiskuntaa esimerkissä härskisti hyväksi. Onko yksi ammattikunta pelannut itselleen ylivertaisen aseman?

    Entäpä tehokas yksityinen sektori kirjanpidossa ja/tai esim. isännöinnissä, perustuuko näiden ammattialojen työ pelkkiin byrokratian tuotoksiin? Entäpä em. ammatteja työllistävä julkinen sektori, joka suoltaa päätäjien luomia pykäliä ja valvoo niiden noudattamista. Pitääkö esim. grillikatosten ja pihasaunojen rakentamisen olla äärimmäisen hankalaa ja kireästi valvottua? Voidaanko byrokratiaa purkaa ja kansalaisiin luottaa vai seuraako tästä grillikatosten ja saunojen romahtelua, josta muodostuu yhteiskunnallinen, kuolintilastoja rajusti muuttava, ongelma?

    Kumpi on parempaa tai tehokkaampaa yhteiskunnan ja sen jäsenten kannalta: Se ettei meillä ole kolulutettu yhtään lääkäriä työttömäksi vai se, että jossain on työtön lääkäri, mutta esim. yksikään työtön ei kuole leikkausjonoihin?

    VastaaPoista
  11. Jos meillä olisi vielä oma kaupungin orkesteri niin kuin isoissa kaupungeissa taitaa jopa olla, niin soittaisiko se tehokkaammin bassoa ja klarinettia kuin yksityinen bändi? Hmm-m.

    Niin Javan jutussa kuin kommmentissa olisi monia Uki-konsernitasollakin syynättäviä asioita, mutta taitaapi olla parempi, ettei ajattele niitä juuri tässä ja nyt kahvin lomassa.

    Linkkivinkki:
    http://yle.fi/uutiset/kiinan_talouskasvun_uupuminen_voi_vaikuttaa_koko_maailmaan/6734476?origin=rss

    VastaaPoista
  12. Entäs valtionyhtiö Fortum ja jättibonukset?

    VastaaPoista
  13. Huonolta näyttää koko suomen tilanne aina enenevässä määrin on ajautumassa kuntia kohtia kriisiä ja ratkaisu ei ole yhdistämällä kuntia?

    VastaaPoista
  14. ... ja Forssin blogissa suojellaan vaan maahantunkeilijoita

    VastaaPoista
  15. Kiitos vierailusta ja viestityksestä! Sehän tässä touhussa on huvittavinta, että juuri he ketkä käskevät muiden kiristää vyötä, tinkiä elintasosta, leikkaavat muilta ja vaativat pitempiä työuria, rohmuavat itselleen kaiken ja jäävät ensimmäisinä eläkkeelle. Tämä elostelijoiden porukka vesitti ahneudellaan Niinistön yrityksen saada ökyt mukaan talkoihin ja sen vuoksi jäi syntymättä kansallinen lamantappohenki!

    Tässä ei olla menossa taantumaan vaan ollaan oltu lamassa jo vuodesta 2009 asti. Kiinan taantuma syventää entisestään meidän lamaa. Nyt valtakunnan kannalta olisi tärkeää ryhtyä esim. Kiinan, Venäjän kanssa kauppaneuvotteluihin ohi valtiounionin. Jos pelaamme korttimme oikein, pelkästään Venäjän kanssa käydystä kaupasta löytyy potentiaalia tämän maan tulevaisuuden turvaamiseksi. Kreikka, Espanja, Saksasta puhumattakaan eivät tee sitä koskaan.

    Kuntaliitoksilla kavennetaan demokratiaa ja saadaan suita hiljaisiksi. Jos Suomeen tulee kolmisenkymmentä kuntaa, suuriosa niiden valtuutetuista on kansanedustajia ja kansanedustajat omien valtuustoryhmiensä nokkahenkilöitä. Silloin sulkeutuvat kriittiset suut maakunnissa, aivan kuten Urpilainen ja Arhinmäki ovat sulkeneet omiensa suut!

    Valtakunnan tasolla ollaan samassa tilanteessa kuin Uudessakaupungissa. Vallassa keikkuneet ovat munineet ja nyt pyritään vaikenemalla pääsemään yli vaalien.

    VastaaPoista
  16. Tässä taas uusi ulottuvuus eli
    http://yle.fi/uutiset/taliban_sanoo_liittyvansa_syyrian_sotaan/6736172?origin=rss
    No. Vähän olisi vielä tekemistä oikean demokratian ja rauhan luomisessa Pohjois-Afrikassa niin Tunisiassa, Libyassa, Egyptissä kuin sen lähialueella Irakissa, Iranissa ja Afganistanissa. Niissä maissa on kohta rakentamista. Eipä taideta niissä niin tarkkaan valvoa grillikatoksien eikä pihasaunarakennuksien tekoa kuin täällä kylmässä Suomessa. Meilläpäs kun on rakennuksissa ilmanvuotoluvut ja energia-arvot plus että rakennuksien purkamiseenkin tarvitaan lupa ;)

    Mahtaisiko suomalaisesta rakentamisosaamisesta tulla taas jonkin asteinen vientituote? Lämmöneristeitä ei varmaankaan kannata alkaa kaupata lähelle päiväntasaajaa. Hissejä, pienvoimaloita jne. Jotain uutta ja vikkelään taas tarvitsisi alkaa löytyä valtion talouden lukujen kaunistamiseksi. Muutoin meillä alkaa ihan lähivuosina hyvinvointiyhteiskunnan purkutyöt ja osin hallitsemattomasti. Siihen työhön ei sitten haeta purkulupaa vaan se tehdään pakkotoimilla. Joka tapuksessa meillä putoaa elintaso kohti uusien Eu-maiden tasoa. Niissä taas elintaso nousee. Joten mikäs meillä täällä kylmässä Suomessa ollessa.
    JAa

    VastaaPoista
  17. Eu:n kehitys oli jo alkuvaiheessa nähtävissä. Piti saada vanhat euroopplaiset valtiot Slovakia, Bulgaria, Unkari, Romania, Tsekki ja Baltian maat Unioniin. Elintaso tasaantuu kuten Juha kirjoittaa. Se vaan on ongelma, että noita sateliitteja hallitsee rikolliset.
    Myös Javan näkemys tuntuu todelta: demokratia alkaa Suomessa kaventua kuntaratkaisujen myötä. Vaikka totuuden nimessä on sekin sanottava, että pienessä kunnassa -kuten U:gissa- valta on jo ollut hyvin keskittynyttä. Pahimmillaan sitä piti yksi virkamies. Mutta valta on yleensä otettavissa- muistan kuinka Turussa vallan keskiössä viihtyi sitoutumaton poliitikko Hannu Suhonen (ulosottomies). U:gissakin taisi olla valtuutettuna kyseisen ammattikunnan edustaja, mutta tahdonvoima ei riittänyt todelliseen vaikuttamiseen.

    VastaaPoista
  18. Valkonen, Aaltonen ja Tähtinen ylittivät muutosta. Uudenkaupungin Sanomat valehteli heistä törkeästi. Sitkeesti kolmikko esitti vaihtoehtoja. Heidät leimattiin Uudenkaupungin Sanomissa kiusaajiksi ja häiriköiksi. Ei kolmikkoa voi yrityksen puutteesta syyttää. Media pudotti Aaltonen valtuustosta. Enää kolmikosta Valkonen jaksaa taistella. Aaltonen ja Tähtinen on vaihtunut Järviseen.

    VastaaPoista
  19. Se on juuri näin kun java kirjoittaa 18.50.
    Ainoat järki-ihmiset vassareissa Yrttiaho ja Mustajärvi ja heidät yritetään hiljentää keinolla millä hyvänsä.
    Elikä vassareitten eliitti ja Kataisen takaajat.

    VastaaPoista
  20. Olen aina luullut, että vassareitten yltiöhumanismi on puoluejohdon elitistien heiniä, mutta eipäs olekaan. tavallinen eläkläinen, kaupunginvaltuutettu Forss suorastaan närkästyi, kun joku hänen blogissaan uskalsi epäillä kansanedustaja Kontulan lainvastaista "ihmistenkätkentää".
    Sopii tässä itse kunkin ihmetellä mistä Kontula tietää keitä majoittaa? Kontulan logiikalla maahan voisi tulla rajattomasti ihmisiä ilman papereita, ilman menneisyyttä. Kyllä niitä riittää, tänne vaan kaikki.

    VastaaPoista
  21. Kiitos käynneistä ja viesteistä! Kannattaa pitää mielessä se viha, mikä länsimaita kohtaan tunnetaan. Jos arabien öljylle tms. sellaiselle löytyy muita ostajia, saa maanosamme ja jenkit kuolla ensimmäisenä talvena. Toimihaan Kiinakin härskisti Afrikassa, mutta ei niin härskisti kuin britit ja muut siirtovaltaisännät aikoinaan. Olisi Suomen etu ottaa eroa tähän kolonialistisen historian omaavaan porukkaan.

    Aikoinaan Brecht tokaisi: Kumpi on suurempi rikos omistaa pankki vai ryöstää se? Näin ajattelivat vasemmistolaiset joskus, nyt on hiukan eri meiningit: omista vähäosaisista ei välitetä himpun vertaa, sen sijaan rahaa syydetään ökypankeille, näytön ja julkisuuskuvan kiillottamiseksi jemmataan ihmisiä salaa. Niin SALAA, että kaikki saa sen varmasti tietää; todella härskiä inhimillisyydellä rattastamista. Ei ihme, jos Yrttiaho ja Mustajärvi nostivat kytkintä!

    VastaaPoista
  22. Jo sokrates aikoinaan sanoi asioita pitää kyseenalaistaa.Toisaalta mitä varten kouluissa opetetaan filosofian tunneilla sokratesta, kun valta eliitti kieltää, että mitään ei saa kyseenalaista ainakaan heidän päätöksiään.

    VastaaPoista
  23. Toivottavasti kyseenalaistelija ei koe sokrateen kohtaloa?
    Javaa on kyllä yritetty lievemmässä muodossa saada hiljaiseksi.

    VastaaPoista
  24. Valtaeliitistä sen verran että oletteko jostain kuulleet tai lukeneet meidän valtaeliitin joskus myöntäneen virheitänsä vai ovatko he virheettömiä ja 100%:n onnistujia aina ja ihan kaikkisesti??? Miten ihmeessä se voi olla mahdolllista niin siinäpä selitettävää.

    VastaaPoista
  25. Terveisiä Kiteeltä
    http://osmopirhonen.com/blogi/2013/06/26/18#comments

    VastaaPoista
  26. Onko jollakin jonkinmoinen kansalaiskäsitys siitä mahdollisesta vuokratalosta, jonka joku valtuuston iltakoulu intoutui panemaan alulle?

    VastaaPoista
  27. Kiitos käynneistä ja viesteistä! Vuokrakerrostalo idea on niin vähä-älyinen, että alan uskomaan sen toteutukseen. Samat valmistelijat ja samat siunaajat valmistelevat Uudenkaupungin pakkoliitosta Raumaan. Jos Tontonmäen vuoksi on itketty, niin vuokrakerrostalo on jo niin iso juttu, että sen vuoksi kuollaan.

    VastaaPoista
  28. Raumaan liityttäessä se Tontonmäkikin saisi leveämmät hartiat ylläpitoon, ja Rauman johtaja tuntisi hankkeen taustatkin. Ellei taloja sitten pureta ennen sitä, kuten Pyhämaan kantaväestö uskoo.

    VastaaPoista
  29. Eikö niitä Tontonmäen taloja voisi antaa asunnoksi vaikka puliukoille tai muille yhteiskunnan rahoilla eleleville? Tai kunnan virkamiesten työsuhdeasunnoiksi? Vanhainkodiksi, nuorten tukiasunnoiksi, perhekodiksi...?

    VastaaPoista
  30. Valmistellaan salassa niinkuin muutkin hankkeet ja enää ei voi perua.

    VastaaPoista
  31. Blogialustukseen liittyen bongasin tämän

    http://www.kauppalehti.fi/etusivu/paattajat+kertovat+nain+suomi+saadaan+nousuun/201307461743?utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=boksi&utm_content=Versio4&utm_campaign=Boksi

    Veti vakavaksi, koska en löytänyt kauppalehden koontijutusta yhtään selkeää myyntituotetta vaikka etäohjattavaa linnunpöntönpuhdistinta ja sen asentajaa ympäri maailmaa asennustöihin lähettäväksi.

    Alkaa ihan oikeasti hymy hyytyä. Millä Suomi hoitaa velvoitteensa (totutun hyvinvointiyhteiskunnan mukaisesti) muutaman vuoden päästä kun ei ole enää perinteistä puhelinta, laivaa tai paperia mitä myydä Suomen satamista ulos.
    Siksi alan kallistua Suomen yrittäjien puheenjohtajan avaukseen että lomarahat pois. Vai kunta- ja sote-uudistusko Suomen pelastaa tästä oikeasta aallonpohjasta?

    VastaaPoista
  32. Paskahousut ennustaa maailman loppua. Kyllä Suomi selvii aina. Onneksi Harton plokissa ei mennä näin alas.

    VastaaPoista
  33. Työnantajat ja niiden lehdet maalailee ainan ennen palkkaneuvotteluja huonoja näkymiä. Se kuuluu peliin. Ei sitä kuulu työläisen tosissaan ottaa.

    VastaaPoista
  34. Harto kokeneena pääluottamusmiehenä tietää nämä jutut. Javan ihme tarinat on onnettomia.

    VastaaPoista
  35. Mutta maailma muuttuu ellette ole huomanneet. Saatanan kommarit.

    VastaaPoista
  36. Javan tarinat ovat kirjoituksien eliittiä!!!!!
    Yrittäjät saivat juuri neljän prossan helpotuksen yhteisöveroon.
    Sillä suomee ei saada nousuun palkkoja alentamalla tavalliseslta duunarilta.
    Tarkoituksena on vain jakaa suurempia osinkoja.
    Esimerkiksi yksi firma paras tulos kautta aikojen ja silti kolmesataa sai lopputilin?
    Järventauksen puheet täyttä propogandaa.

    VastaaPoista
  37. Jos kansan ostovoima vähenee niin jokainen ymmärtää mitä siitä seuraa.Entistä suurempi lama.

    VastaaPoista
  38. Ollaanpa täällä viisaita. Pitäkää jalat maassa. Harto tekee niin. Ei yritä ratkaista koko maailman ongelmia. Eikö täälläkin riitä keskittyä Suomen ja Ukin ongelmiin.

    VastaaPoista
  39. Ugin ongelmille ei voi tehdä mitään eikä saa tehdä. Enemistö pitää siitä huolen elikä nevahaapavuorelaislinja.

    VastaaPoista
  40. No, no. Kyllä tuo Forss koko maailma yrittää parantaa. Samoin kuin Anna Kontula. Maailmassa on noin 7 miljardia ihmistä ja ainakin 25 miljoonaa tunkee Eurooppaan. Forss puolusti Kontulaa, joka piilottelee ihmisiä ilman papereita.

    VastaaPoista
  41. Joku minua fiksumpi voisi esittää kolme uutta sellaista vientituotetta, jolla Suomeen saataisi oikeata uutta työtä. Nämä tuotteet kun näyttävät olevan maan elinkeinoelämän ykkösillekin hakusessa. Että sellaista "maailman loppumista" täällä ennustellaan. Käytännössä tämä tarkoittaa kansantalouden nopeaa velkaantumista ja sitä myöden eri yhteiskunnan rattaiden peruspalvelutuotannon kallistumista. Tai peräti alasajoa! Maksajat ovat tiedossa jo nyt. Me.

    VastaaPoista
  42. Kari Koski esiintyi Alueuutisissa ja kannatti voimakkaasti kuntien pakkoliitoksia, seutukunta olisi hänen mielestään sopivan kokoinen kunta. Jos nyt hänen sönkkäyksestään selvän sain

    VastaaPoista
  43. Se ainakin on selvää, että talous supistuu. Se merkitsee aluksi jopa autosta luopumista, jos tulot ratkaisevasti pienenee. Se voi merkitä myös energian säästöä: esimerkiksi pannaan lämpö ja valaistus pois osasta asumusta. Myös etelänmatkat alkavat olla harvojen herkkua, Toivottavasti kymmenet tuhannet valtion virastoista eläkkeelle päässet suureläkeläiset joutuvat palaamaan kotimaahan ja myymään etelän kiinteistönsä. Siinä vasta erityinen rälssi, joka on kuin Kreikasta kopioitu. Näitä riittää Costa del Solilla ja Rivieralla.
    Alle neljän tonnin eläke on näille pikkuraha.

    VastaaPoista
  44. Kiitos vilkkaasta keskustelusta ja aktiivisesta vierailusta! Eiköhän Koski halua mahdollisimman ison kaupungin johtajaksi jo palkan vuoksi. Hänellä on kiire, eläkeikä painaa päälle! Onko Uuttakaupunkia ajettu tarkoituksellisesti taloudelliseen ahdinkoon, jotta se pakko liitettäisiin Raumaan? Kun nämä liitos väännöt väkisinkin alkavat, onko oikein, että Uudenkaupungin nielaisua yrittävän kaupungin johtajan vaimo istuu meidän hallituksessa?

    Eiköhän meidän kannattaisi lomarahojen leikkauksen sijaan puuttua yhteiskunnan sisäiseen rahanjakoon. Sieltä se kilpailukyvyttömyys johtuu ei teollisuuden palkoista. Myös tuotantomme kalleuteen vaikuttaa tolkuttoman korkeaksi noussut energian hinta. Muistakaa sekin, että suuret yrityksemme eivät ole enää suomalaisia eli Suomea ei innovaatiolla pelasteta. Jos Nokia keksii täällä jonkun ihmeellisen puhelimen tai Suomessa syntyy jokin markkinoilla ylivoimainen paperilaatu, se kannattaa valmistaa jossain muualla; vaikka Ruotsissa.

    Yksityinen on tehokas! Mutta kenelle se on tehokas? Jos kunnan palvelukseen terveyskeskukseen tulee kesäksi töihin kandi, hän tienaa muutaman tonnin kuukaudessa. Jos kunta ottaa kandin vuokralääkärifirmalta, se kustantaa pahimmillaan tai tehokkaimmillaan kunnalle 1 000€/työpäivä? Tällaiset ihmeellisyydet meidän pitäisi purkaa eikä usuttaa duunareita toistensa kimppuun. Ruotsissa metsänomistaja saa puusta enemmän kuin Suomessa, samoin ruotsalainen paperitehtaan työntekijä tienaa paljon suomalaista kollegaansa paremmin, silti puunjalostusteollisuus kannattaa Ruotsissa paremmin kuin täällä: EIKÖ TÄMÄ OSOITA SEN, ETTEI ONGELMAMME OLE PALKOISSA VAAN JOSSAIN AIVAN MUUALLA.

    VastaaPoista
  45. Koneen tj Matti Alaluhta totesi juuri Ylen uutisissa, että pekkaset ja lomarahat täytyy jättää rauhaan. Hän halusi maltillisen sopimuksen. Taitaa mies ajaa vasemmalta Urpilaisesta ja Arhinmäestä ohi?

    VastaaPoista
  46. Höpö höpö!

    Ulvilan kaupunginjohtaja tyrmäsi suoraan Kosken höpinät.

    VastaaPoista
  47. Sosiaaliviranomaisten pitäisi tarttua toimeen ja ottaa huostaan kansanedustaja Anna Kontulan lapset, etteivät he varttuisi äitinsä rikollisuutta ja yhteiskunnanvastaisuutta ihannoivassa ympäristössä. Tavallisen pulliaisen ollessa kyseessä, olisi lapset jo haettu kiireen vilkkaa pois, mutta ilmeisesti vasemmistolaisuus on tekijä, joka on sosiaaliviranomaisten kanssa yhteinen, joten ei aihetta toimenpiteisiin

    VastaaPoista
  48. Menipäs aikaa enne kuin sain luettua kommentit kummassakin blogissa. Vilkasta heinäkuuta täälläkin. Panin myös merkille, että muutosryhmässä kärvistelevien ehdokkaiden kokema "kiusausvääryys" ei kiinnosta moniakaan. Pääasia näyttää olevan edelleen se, että jos Valkosta lyödään, "mää lyän kans". Juhasta tiedän, että se vanhana voimanostajana voi joskus nostaa jonkun vielä seinälle. Tulisi oikein asiaakin sinne poliisille.
    Mutta nyt töihin, ryhdyn selvittämään onko Uki määritellyt vuokratalojensa omistajapoliittiset periaatteet... no ehkä vähän muutakin. Toivottavasti Pyhämaa liitetään Raumaan (hymiö).
    Koski halajaa näköjään suurkunnan kansleriksi

    VastaaPoista
  49. Voi tokkiinsa!

    Maailma on täynnä näitä suuruuden hulluja jotka ovat aina oikeassa mitä ne sontaluukunsa täyttöaukosta ulos möläyttävät.

    VastaaPoista
  50. Maailma täynnä? Ei kai ne aina ole oikeassa. Blogikirjoittelussa näyttelee osaansa myös KOMMENTOINTI ! En nyt näe ainakaan edellisessä, Jorma A:n kommentissa mitään suuruudenhullua.

    VastaaPoista
  51. Salo on hyvä esimerkki suurkunnasta ja talous ihan viturallaan, kun hyvänä aikoina on luotu maksuautomaatteja ja perusteettomia palkankorotuksia johtaville virkamiehille.
    Kosken kannaotto pakkoliitoksiin jota ei tue mikään argumentti päinvastoin.
    Ulvilan kj. kanssa olen samoilla linjoilla.

    VastaaPoista
  52. Kiitos kommentoinnista ja ahkerasta vierailuista! Jospa jätetään väkivalta vihjailut heti kerralla! Ei ole syytä laskeutua virkahenkilöjohtomme ja entisen hallituksen tasolle.

    Kosken kommentti oli tasoltaan osoitus harkitsemattomuudesta ja siitä valmistelusta eli kuntaosaamisesta, jota me täällä saamme maksella. Korostan kuitenkin, jos meillä olisi löytynyt riittävästi täyspäisiä, asioista kiinnostuneita ja niihin perehtyneitä luottamushenkilöitä sekä totuuden kansalle kertonut media, olisi meidän tilanteemme nyt kokonaan toinen. Päätösten toteutuksesta vastuu kuuluu luottamushenkilöille ei valmistelijoille.

    VastaaPoista
  53. Missä kommentissa java vihjaillaan väkivallasta???

    VastaaPoista
  54. Kiitos käynneistä ja kysymästä! Edellä puhutaan seinälle nostamisesta. Siinä ei sinänsä ole mitään, mutta joku saattaa pienestä sysäyksestä innostua. Muistakaa entiset kapakkakahakka väitteet ja niiden paisuminen.!

    VastaaPoista
  55. Hellurei ja p...u suomeksi!

    Tuleeko Tuppukylästä suomen Chicgako pahalta näyttää väkivähenee.

    VastaaPoista
  56. Köyhällä tulossa huonot ajat sekä pikkuliikkeille, kun kansalta otetaan ostovoima pois.
    Lamaa litsoo lisää lamaa.
    Typerä ehdotus järventaukselta.

    VastaaPoista
  57. Kiitos vierailuista ja viestityksestä! Torilla nähtiin yksi laman airut! Tekstiviesteistä ja ökysynttäreistä muistoihin jäävä poliitikko ja Kokoomuksen Coca-Cola kahvikatoksessa köyhille kuulakärkikyniä. Tuli mieleen turistimatkat Leningradiin 1970 luvulla. Näin meitä valmistetellaan taloudelliseen romahdukseen ökyjen toimesta. Heitähän taantumat eivät hetkauta ja sodatkin vain rikastuttavat. Saatiinko nyt esimakua siitä, kuinka he kohta lippalakeilla vähän käytetyillä vaimojensa sukkahousuilla ostavat kotipolttoista?

    Laman tekijät tietävät laman tulon! Jos ette usko Kokoomusta, kuunnelkaa Urpilaista ja Arhinmäkeä, niin johan alatte uskoa! Alkaa olla ikävä ns. suuria poliitikoita. No toivottavasti Niinistö ei hae toiselle kaudelle vaan pistää Kokoomuksen ja Suomen kuntoon. Alkaa olla tosi ikävä Saarisia, Rihtiniemiä, Vennamoita ja jopa Kekkosta!

    VastaaPoista
  58. Esi: paperiteollisuudessa ei ole merkitystä palkkakustanuksella.
    Koska kustanus on vain noin kymmenen prossan luokkaa, kun se muilla aloilla on noin 40.

    VastaaPoista
  59. Täällä yksi blogijuttu ja etenkn sen asiakommentit
    http://yle.fi/uutiset/jari_korkki_pekkaset_pois/6739488

    VastaaPoista
  60. Demarit uudistuneet
    http://www.uusikaupunki.fi/%7Eshelm/

    VastaaPoista
  61. Tätä facebook-ryhmää alan itsekin seurata

    https://www.facebook.com/haastammehallituksen

    VastaaPoista
  62. Odotettu ilmoitus mutta mitä tilalle
    http://www.ts.fi/uutiset/talous/513275/Salon+ja+Uudenkaupungin+Euromarketit+suljetaan

    VastaaPoista
  63. Kiitos sikses aktiivisesta vierailusta, viestinnästä ja linkkivinkeistä! Tuo viimeinen on oma alustuksen paikka! Heitän sen pian kehiin, kunhan ensin hiukan pyöräilen ja väännän julmettuun kitaani hiukat apetta!

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!